HIRDETÉS
Olasz tanár nyári feladatok

Egy olasz tanár olyan nyári feladatlistát írt a diákjainak, hogy az az egész világot bejárta


Cesare Catà egy olasz tanár, aki a tengerparti Fermo városka Polo Scolastico Paritario Don Bosco nevű iskolájában dolgozik tanárként, és olyan 15 pontból álló nyári feladatlistát írt össze a diákjainak, hogy az az egész világot körbejárta.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál lefordítottuk ezt a több ezer lájkot gyűjtött feladatlistát, ami egyúttal remek emlékeztető is arra, hogy törődjünk és vigyázzunk a gyermekeinkre.

1. Reggel sétálj egyet egyedül a tengerparton. Figyeld, ahogy a Nap tükröződik a vízen, és gondolkodj el rajta, hogy mi tesz boldoggá.

2. Próbálj meg új szavakat használni, amiket idén tanultunk. Minél több ilyen szót tudsz mondani, annál tágabb lesz a gondolkodásod, és minél több gondolatod van, annál szabadabb vagy.

3. Olvass, amennyit csak tudsz! De ne azért, mert kell, hanem mert az olvasás olyan, mint a repülés, ami számtalan nyári álmot és kalandot inspirál. Olvass, mert ez a lázadás egyik legjobb formája! fordulj hozzám nyugodtan tanácsért, hogy mit olvass)

4. Kerülj el mindent, ami negativitást és ürességet okoz. (dolgok, helyzetek, emberek) Keress ihletet és olyan barátokat, akik gazdagítanak az emberségedben, megértenek, és értékelik azt, aki vagy.

5. Táncolj és ne félj semmitől. Bárhol, bárkivel: akár a táncparketten, akár a saját szobádban. A nyár maga egy tánc, és butaság lenne nem részt venni benne.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

6. Ha mégis szomorú vagy és félsz, ne aggódj: a nyár, csakúgy mint az élet bármely más része, könnyen összezavarja az embert. Vezess naplót, írd le, hogyan érzed magad. (és ha szeretnéd, szeptemberben együtt elolvassuk és megbeszéljük)

7. Legalább egyszer menj el és nézz meg egy napfelkeltét. Csak állj csendben és lélegezz mélyeket. Csukd be a szemed, és érezd magad hálásnak a pillanatért.

8. Gyakorolj sokat.

9. Olvasd újra a leckéinket: hasonlítsd össze mindazt, amiről olvastunk, a való életben zajló eseményekkel.

10. Kérlek, ne káromkodj. Légy udvarias és kedves.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

11. Légy olyan boldog, mint a napsütés, és olyan szabad és megszelídíthetetlen, mint a tenger.

12. Ha találkozol valakivel, aki nagyon tetszik, mondd el neki a lehető legszebben és legmeggyőzőbben. Ne félj attól, hogy félreért. Ha semmi sem lesz belőle, akkor ilyen a sors, de ha mégis, akkor az egy csodás lehetőség rá, hogy az egész nyarat együtt töltsétek. (ha nem sikerül, folytasd a 8. lépéssel)

13. Nézz jó filmeket, mély érzelmi párbeszédekkel (angolul, ha lehet), hogy fejlődjön az angol nyelvtudásod, vele együtt pedig az érzéseid és az álmaid.

14. A nyár varázslatos. A sziporkázó reggeli napsütésben és a forró nyári estéken álmodozz arról, hogy milyen életet szeretnél, és mit kell tenned azért, hogy ezt elérd. Tedd ezt meg azért, hogy soha ne térj le és ne add fel az álmaid felé vezető utat.

15. Légy jó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!