HIRDETÉS
Videók

BelAZ 75710: a világ legnagyobb, 496 tonnát cipelő bányadömpere

A belorusz BelAZ márka sokaknak bizonyára már ismerős lehet, ha ugyanis tehergépgyártásról van szó, akkor akarva-akaratlanul is beléjük botlik az ember.

  A jármű szívét két 65 literes, 16 hengeres dízelmotor képezi, melyek egyenként 2300 lóerő leadására képesek és egy Siemes MMT 500-as vezérlő rendszer dolgozik felettük. Az összesen több, mint 4600 lóerőnek köszönhetően pedig, ez a fenevad akár emelkedőnek menet is magával képes cipelni 496 tonna rakományt, amivel valósággal letaszított minden más, a bányászatban használt teherszállító gépet.

  HIRDETÉS

  Ezt a rendkívüli gépet persze etetni kell, a dízelmotorok ugyanis óránként akár 540 liter üzemanyagot is képesek elfogyasztani, ettől azonban úgy dolgoznak mint senki más, és akár 65 km/h végsebességre is képesek felgyorsítani a világ legnagyobb, 360 tonna önsúlyú dömperét.

  A jármű méreteit is érdemes megemlíteni, a BelAZ 75710 ugyanis 10 méter széles, 20,6 méter hosszú és 8,17 méter magas szörnyeteg, ami 63 colos felniken szántja az aszfaltot földet. De ennyit a méretekről és technikai jellemzőkről, ismerkedjünk meg magával a géppel, ennek a cég által készített bemutató videónak köszönhetően…

  https://www.youtube.com/watch?v=f2tFH74HHJ0

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.