HIRDETÉS BEZÁRÁS

A francia lakások 12 trükkje, amitől az apró párizsi lakások tágas otthonoknak tűnnek

  A francia életérzéshez jó pár dolog hozzájárul: croissant, Eiffel-torony és kifogástalan ízlés. Van még valami, amiről ritkábban esik szó, ez pedig nem más, mint az apró párizsi lakások, melyet valamilyen csoda folytán a franciák mégis műalkotásokká varázsolnak. De mi a titkuk? Hogyan képesek egy apró lakásból is teljes értékű otthont varázsolni?

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most utánajártunk a franciák legfontosabb tervezési és lakberendezési szabályainak, melyek megismerésével bárki elsajátíthatja a különleges francia stílus művészetét, és hangulatos kis otthonná alakíthatja a lakását.

   1. 1 Ne hagyd üresen a falat, hanem inkább tegyél ki valamilyen műalkotást, hogy fokozd a térérzetet.

    f196215142afc76126899c1140

    Fő szabály, hogy nem hagyhatod üresen a falat, mert akkor unalmas. A franciák szeretik a vintage stílust és a művészetet, amit az otthonuk berendezésekor is felhasználnak. A különböző méretű kis tükrök és képek segítenek vizuálisan növelni a belső teret.

   2. 2 Használj luxus anyagokat még a legapróbb helyeken is.

    05a1af5116aaf1a9842e887ca9

    Egy apró lakásban a helykínálatból adódóan biztosak lehetünk benne, hogy a fürdőszoba sem lesz egy tágas helyiség, de ez talán nem is baj. Remek lehetőséget teremt ugyanis, hogy olyan luxus anyagokkal burkoljuk, melyre egy hatalmas fürdőszoba esetén nem lenne elegendő a költségvetésünk. Ez a drága burkolóanyag lehet márványlap, vagy drága és stílusos csempe is.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Ne tömd tele a ház minden sarkát.

    500da654e9940a3c32472c0af5

    Egy kis lakásban (vagy igazából bármilyenben) megvan az a kísértés, hogy minden sarkot bútorokkal töltsünk fel, pedig ha sok üres helyet hagyunk, akkor a tér is nagyobbnak tűnik és az egész helyiség sokkal tágasabb érzetet kelt, mint amilyen valójában. Próbáld minimalizálni a bútorok számát.

   4. 4 Válassz többfunkciós bútort.

    c24bee5aacbe0284a3c318f1bf

    Ez a pont az előző pontból fakad, vagyis célszerű arra törekedni, hogy minél kevesebb bútor legyen, viszont a meglévő minél több funkciót lásson el. Például egy kihúzható kanapé egyben alvóhelyként is funkcionál és kiküszöböli az ágy elhelyezésének problémáját, míg egy konyhában elhelyezett bárpult a főzéshez használt felületet is megnöveli, ráadásul étkezőasztalként is használható.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Cseréld ki a hagyományos ajtókat tolóajtókra.

    Francia ajto

    A hagyományos ajtók mindig sok helyet foglalnak, mert kell a hely a kinyitásukhoz. Ezzel vizuális zsúfoltságot okoznak a térben. A helyiségek rendezett elválasztásához kiváló alternatíva lehet a tolóajtók felszerelése.

   6. 6 Használj beépített tárolási lehetőségeket.

    2cd7b358c59fb2fcded8961eda

    A stúdiólakások egyik legnagyobb kihívása a megfelelő tárolóhely megtalálása. Ha az egész falat egy szekrénnyel borítjuk be, a szoba még kisebbnek fog tűnni. Ha azonban szekrény helyett mondjuk egy tárolórekeszekkel felszerelt ágyat használunk, rengeteg helyet spórolhatunk, miközben a tárolási mennyiségből sem veszítünk. Ráadásul így nem lesz szem előtt a sok holmi és a design is egységes marad.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.