HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

9 dolog a házban, amitől folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat

  Az otthon az a hely, ahová vissza akarunk térni egy nehéz munkanap után, hogy pihenjünk, kikapcsolódjunk, és újrainduljunk kicsit, mielőtt holnap az egész kezdődik elölről. Mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy kényelmet teremtsünk magunk körül a házban: drága háztartási készülékeket vásárolunk, kiváló minőségű ágyneműkkel és a szemünknek is kellemes apróságokkal vesszük magunkat körül. Néha azonban ennek ellenére is úgy érezhetjük, mintha a saját otthonunk szívná ki belőlünk a vidámságot és az energiát.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azt a 9 dolgot, ami a leggyakrabban befolyásolja negatívan az egészégünket és az aktivitásunk szintjét a saját otthonunk falain belül.

  1. 9 Szőnyeg

   47eda65fc69820ac2c3c112493

   A szobák padlóján elterülő szőnyeg a fáradtság egyik lehetséges oka. Köszönhető ez annak a ténynek, hogy a felhalmozódó por, a szennyeződések, a penészspórák és az állati szőr egyaránt káros hatással van az egészségünkre. Ezenkívül az idő múlásával a rossz minőségű szőnyegek ragasztói és festékei illékony szerves vegyületeket (VOC) szabadíthatnak fel, amik allergiát, fejfájást, és egyéb tüneteket okozhatnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 Fotó az exről

   eec52d56f98bb88d8e964f63fd

   Azok a dolgok, melyek az exünkre emlékeztetnek, szintén befolyásolhatják a testi és érzelmi egészségünket. Ha állandóan olyan dolgok néznek vissza ránk az otthonunkban, ami a múltunk egyik fájdalmas időszakára emlékeztetnek tudat alatt, akkor az a hangulatunkra is rányomja a bélyeget. Érdemes elrejteni a szem elől egy dobozba azokat a közös fotókat, ajándékokat és egyéb tárgyakat, melyek felzaklathatnak.

  3. 7 Lila falak

   b76fe9513eb9b802f73c19baea

   A megfelelő színvilág energiával tölt fel az otthonunkban, míg a nem megfelelő épp az ellenkezőjét okozza. A lila szín például irritáló hatású, és bár serkenti az agyat munka közben, viszont megnehezíti az elalvást. A hálószobában épp ezért mindenképpen érdemes inkább kék színt választani: ez segít pihenni, emellett csökkenti a vérnyomást és lassítja a szívverést.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 Rendetlenség

   c6316957b799d14ce7ed39e8b5

   A dugóban ülve mindig arról ábrándozunk, hogy hazaérve azonnal elvégezzük a nagytakarítást, de ez nem megy mindig ilyen könnyen. Ez nagy kár, mivel a rendetlen lakásban még fáradtabbnak érezhetjük magunkat, mint alap esetben. Egy tanulmány szerint a rendezetlen otthon kimerítheti az agyat és csökkenti annak működőképességét.

  5. 5 Alacsony hőmérséklet

   9f320f5068aa5e7b0b5c0605a2

   Az alacsony hőmérséklet fáradtságot okozhat. Vizsgálatok szerint az alváshoz szükséges optimális hőmérséklet 15 és 20 fok között van, tehát ha egésznap hűvös van az otthonunkban, akkor könnyen lehet, hogy állandóan fáradtnak érezzük majd magunkat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.