HIRDETÉS BEZÁRÁS

14 háztartási trükk, ami segít, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen a takarítás

A tudósok szerint a takarítás egy rendkívül meditatív folyamat. Egy 51 alannyal végzett kísérlet például kimutatta, hogy a kézzel történő mosogatás egy nagyon nyugtató gyakorlat, ami növeli a képzelőerőt és csökkenti a stresszt. Igaz, a konyhai kisegítők, akiknek legnagyobb bánatukra naponta többször is végre kell hajtaniuk ezt a „meditációt”, már valószínűleg nem értenek egyet ezzel a kijelentéssel.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál a tudósok véleménye ellenére sem szeretünk takarítani, ezért folyamatosan keressük az újabb és újabb trükköket, amikkel megkönnyíthetjük a takarítást. Mai cikkünkben 14 ilyet gyűjtöttünk össze.

  1. 14 Használj konyhai szivacsot a nehezen elérhető területek tisztításához.

   c6fcb55581875e38feea6cfdd2

   Ez a lifhack nagyon hasznos lehet például az ablakkeretek takarításakor, amikor gyorsan és hatékonyan kell eltávolítani a szennyeződéseket a különböző vastagságú hézagokból, ahol egy átlagos rongy már egyszerűen csődöt mond. Egyszerűen jelöld meg a szivacsot egy tollal, majd vágdosd be egy sniccerrel a kívánt helyeken, és máris egy húzással tisztára varázsolhatod az ablakkereteket, ezzel sok időt megspórolva.

  2. 13 A keskeny hézagok porszívózására használj WC-papírtekercset.

   98f17758d48ae297c204f75c4e

   Ha a porszívó csöve nem fér be a kiszemelt résbe, akkor kell valami, amit rögtönzött végként használhatunk. Tökéletes alternatíva lehet erre egy vécépapírtekercs, amit összenyomva kedvünkre szabályozhatunk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 12 Önts egy kis öblítőt a vécétartályba, hogy mindig kellemes illatú legyen.


   Nem kell pánikba eskünk, ha nincs kéznél speciális illatosító, amivel felfrissíthetjük a vécénk illatát, egy kevéske tartályba öntött öblítő ugyanis folyamatos frissességet áraszt majd magából több tucat vécélehúzáson át.

  4. 11 Tegyél ételszínezéket a tartályba, hogy megnézd, szivárog-e valahol.


   A tartályból szivárgó víz megnövelheti a vízszámlát, ám nem mindig könnyű észrevenni. Ennek ellenőrzéséhez tegyünk egy kis ételfestéket a vízbe, majd várjunk fél órát, és nézzük meg, hogy elszíneződött-e a vécékagyló anélkül, hogy egyszer is lehúztuk volna a vécét. Ha igen, az egyértelmű jele annak, hogy a tartályból szivárog a víz és javításra szorul.

  5. 10 Készíts mosogatószivacsot a gyümölcsök és zöldségek hálójából.

   Gyumolcshalos szivacs

   A narancsok és burgonyák csomagolására szolgáló nejlon hálóból az internetezők szerint kiváló mosogatószivacs készíthető. A beszámolók szerint tökéletesen eltávolítja még az égett zsírt is az edényekből. Érdemes több hálót használni, majd madzag segítségével nekünk tetsző formára alakítani őket, hogy minél kényelmesebb legyen a mosogatás.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 9 Használj ruhatisztító hengert a laza törmelék padlóról történő felszedésére.

   zm4rfz6be2y41

   Az ilyen hengereket általában a kutya vagy macskaszőr ruhákról történő eltávolítására használjuk, pedig a ruhákon kívül is nagy segítségünkre lehetnek. Az ilyen hengerek segítségével elháríthatjuk a kellemetlen baleseteket, például, amikor a gyerekek szétszórnak valami nagyon apró és finom darabokból álló anyagot a földön. Egyébként a lámpaburák portalanítására is tökéletes.

  7. 8 Ha elfogy az antibakteriális törlőkendő, használj ecetbe áztatott vécépapírt.


   A fehér ecetnek erős antibakteriális hatása van, ezért a benne áztatott vécépapír tökéletes lehet például munkalapok, kilincsek és minden egyéb fertőtlenítésre szoruló tárgy kezelésére.

  8. 7 Bármilyen konyhai csipesz segítségével készíthetünk roló tisztító kefét.

   93479854ea8c7b1b000fe75b13

   Nem feltétlenül kell boltban vásárolt roló és reluxatisztító eszközt vennünk, elég csak 2 rongyot tekerni egy átlagos konyhai csipesz köré, majd gumiszalaggal rögzíteni azokat. Tisztítás után egyszerűen mosd ki a rongyokat, a csipeszt pedig alaposan mosogasd el, és máris újra rendeltetésszerűen használhatod.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 6 Hogyan ellenőrizhetjük, hogy kell-e tisztítanunk a telefonunk töltőcsatlakozóját?

   27d5c6534bb29514032268e14f

   Az ellenőrzés egyszerű, csak dugjuk bele a töltőt, és figyeljük, hogy érezzük-e, ahogy a csatlakozó bepattan a portba. Ha nem, az valószínűleg azért van, mert a csatlakozó aljzat túl koszos és zavarja. A tisztításhoz használhatunk például fogpiszkálót, mellyel óvatosan kikaparhatjuk a szennyeződéseket.

  10. 5 Foltos edények/tartók tisztítása citrommal és napfénnyel.

   e3c1d5593293f3760f802062c7

   A műanyag edényekben lerakódott makacs foltok és horzsolások eltávolítása legtöbbször lehetetlennek tűnik, pedig nem az. Ehhez csupán egy citrommal jól át kell dörzsölnünk a foltokat, vagy egyszerűen citromos vizet öntenünk bele, és jól összerázni. Azután rakjuk ki az ételtartót a napra, és várjunk, amíg az UV fény elvégzi a maradék munkát helyettünk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 4 Gyerekjátékok tisztítása mosogatógéppel.


   A mosogatógépekben nemcsak edényeket lehet mosni, hanem számos egyéb dolgot, például műanyag vagy gumi gyerekjátékokat, melyek rendszeres tisztítást igényelnek. A mosás elindítása előtt gondosan ellenőrizzük, hogy csak olyan játékokat tettünk bele, amiken nincs ruha szövet, elem, vagy egyéb gomb, ami esetleg károsodhatna a mosás hatására.

  12. 3 Rendszeresen tisztítsuk a mosogatógép szűrőjét a szennyeződésektől.

   9bc48d589a96d28d389a3798e8

   Mielőtt az edényeket a gépbe tennénk, mindig öblítsük le az ételmaradékokat. Ellenkező esetben a gép is megteszi majd helyettünk, ám ilyen esetben a maradékok felhalmozódhatnak a szűrőben és akár teljesen el is tömíthetik azt, ezért fontos, hogy időről-időre ellenőrizzük és tisztítsuk azt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 2 A szódabikarbóna segít a kanapé tisztításában és felfrissítésében.


   Először a szokásos módon porszívózd át a kanapét, majd szórd meg szódabikarbónával, és hagyd rajta egy ideig. A szódabikarbóna nemcsak a szennyeződéseket, de a kellemetlen szagokat is elnyeli. A végén egy kefével vagy porszívóval távolítsuk el a maradékot.

  14. 1 Bögrefoltok eltüntetése vasalóval.

   c4abe55e26ba2ed63dba6af798

   Ha egy forró bögre foltot hagyott valamelyik bútor felületén, akkor egy vasaló segíthet eltávolítani azt. Ehhez csak annyi a dolgunk, hogy egy száraz ruhát tegyünk a felületre, majd kapcsoljuk be és tegyük rá a vasalót nem túl forró üzemmódban (gőzölés nélkül), majd vasaljuk néhány percig, míg a folt teljesen el nem tűnik.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.