HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

10 haszontalan dolog a konyhában, amit már rég ki kellett volna dobnunk a szemétbe

  Szinte nap mint nap jelennek meg új edények és konyhai eszközök a boltok polcain. A reklámokban persze azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint mindegyikből szerezzünk be egyet, pedig korántsem biztos, hogy a gyakorlatban is nagy hasznukat vesszük, ahogy a mértéktelen felhalmozás sem vezet eredményre.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy végzünk egy kis ellenőrzést, és 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze a konyhából, amik nemcsak értelmetlenek, de néha még károsak is lehetnek.

   1. 10 Teflon edények

    ff9a54572ca26cf901290942b3

    A tapadásmentes serpenyőkben történő főzés előnyei nyilvánvalóak: nem ég oda az étel, spórolhatunk az olajjal és gyerekjáték a tisztítása.

    A sok pozitív tulajdonságot azonban elhomályosítják azok a tanulmányok, melyek kimutatták, hogy a teflonbevonatú serpenyőkben főzött ételekkel együtt mérgező vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezetbe.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 9 Túl sok fűszer

    3a8225546ead37ebce82427e2a

    A fűszerek felhalmozása elsőre nem tűnik rossz ötletnek, és ez tényleg így is van, ha gyakran készítünk változatos ételeket. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a fűszerek eltarthatósága sem végtelen, előbb utóbb pedig kosz, maradék és szennyeződés telepszik le a belsejükben, így nem marad más választás, mint a kukába dobni őket. Célszerű kizárólag olyan fűszereket vásárolni és tartani (nagyobb mennyiségben), amiket néhány naponta, de maximum heti rendszerességgel használunk.

   3. 8 Szövet függönyök

    be92e55e03b182f617337a2975

    A konyha nem az a hely, ahol az ablakokat gyönyörű és színes szövetfüggönyökkel kell dekorálni. Sokkal gyakrabban kell mosni őket, mint más függönyöket, mivel magukba szívják az ételek szagát, gyorsan koszolódnak és zsírfoltok jelennek meg rajtuk.

    Léteznek persze praktikus alternatívák például redőnyök és sötétítők formájában, melyeket hetente egyszer is elég szappanos vízzel áttörölni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 7 Műanyag konyhai eszközök.

    c3e3f757e388a4ff90923577d0

    A műanyagból készült kanalak, spatulák és habverők általában a dizájnjukkal és az olcsóságukkal vonzzák a vásárlókat, de a használatuk azért erősen megkérdőjelezhető. A műanyag konyhai eszközökből ugyanis főzés közben káros anyagok szabadulhatnak fel, melyek aztán az ételekkel együtt bejutnak a szervezetünkbe.

   5. 6 Erős háztartási tisztítószerek

    b2a8a25c8bb440b0dbb098ac5d

    Egyes vegyszerek nemcsak nem kompatibilisek egymással, hanem veszélyesek is, ha például a tűzhely vagy az étkező környékén használjuk őket. Célszerű mindig külön dobozba elrejteni őket valahol a kamra vagy szekrény hátsó részében, lehetőleg minél magasabban, hogy a gyerekek és háziállatok se férhessenek hozzájuk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
  Szóval a "kutatások szerint" majdnem az összes, egy átlagos magyar konyhában megtalálható dolog káros....A másik lehetőség, hogy ez a válogatás az buta amcsinak készült, akik kinn hagyják a tisztítószereket a konyhapulton....
 • Jelentkezzen, aki meg szokta főzni a műanyag kanalakat, spatulákat és habverőket!
 • Ha ne kerámia edényeket használjak, akkor mit? Műanyagot, ami szintén káros? Vagy fából legyenek a tányérok? Nem is! Inkább együnk a fazékban!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.