HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TV

14 bizonyíték rá, hogy ami a Harry Potter kulisszái mögött történt, az néha érdekesebb volt, mint maga a film

Ezeket még valószínűleg a legnagyobb rajongók sem tudták.

    A Harry Potter-franchise az egyik legjövedelmezőbb a világon. Az utolsó rész a minden idők 50 legnagyobb bevételt hozó filmjének listájára is felkerült. Nemrég kiderült, hogy az HBO egy komplett Harry Potter sorozatot kezdett forgatni, ezért úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük a filmek forgatásának legemlékezetesebb pillanatait.

    HIRDETÉS

    A Liked.hu-nál belevetettük magunkat az interjúkba és életrajzi könyvekbe, hogy összegyűjthessük nektek azokat a forgatás alatt történt érdekességeket, amik néha kalandosabbak voltak, mint maguk a filmek.

    1 Alan Rickman kitiltotta Matthew Lewist és Rupert Grint az autójából.

    Harry Potter érdekességek 023
    © Harry Potter and the Order of the Phoenix / Warner Bros. and co-producers

    Az 5. film forgatása során Alan Rickman, aki Piton professzort alakította, megtiltotta a Neville-t és Ron-t alakító színészeknek, hogy 5 méternél közelebb menjenek az új BMW-jéhez. A helyzet az, hogy az előző rész forgatása közben a fiúk kiöntöttek egy turmixot az autójában.

    2 A rendező meglepődött, amikor megtudta, hogy Alan Rickman kontaktlencsét visel.

    Harry Potter érdekességek 022
    © Harry Potter and the Sorcerer’s Stone / Warner Bros. and co-producers

    A Tűz Serlege rendezője, Mike Newell nem tudta, hogy Alan Rickman kifejezetten fekete kontaktlencsét viselt a karaktere megformálásához. Egy nap megdicsérte a színész csodálatos szemszínét, mire a színész lehajolt és kivette a lencsét.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    3 Malfoy egyik vicces mondata azért született, mert Tom Felton elfelejtette szövegét.

    Harry Potter érdekességek 021
    © Harry Potter and the Chamber of Secrets / Warner Bros. and co-producers

    A Titkok kamrája című filmben Harry, Ron és Hermione megiszik egy bájitalt, amitől úgy néznek ki, mintha Draco barátai lennének. Amikor Malfoy meglátja Harryt, aki Goyle bőrébe bújt, viszont elfelejtette levenni magáról a szemüvegét, így szól: „Te tudsz olvasni?” Ez a vicces pillanat Tom Felton improvizációja, aki ennél a jelenetnél egyszerűen elfelejtette a szövegét.

    4 A Griffendél és Mardekár rivalizálás a kamerákon kívül is folytatódott.

    Harry Potter érdekességek 020
    © Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Warner Bros. and co-producers

    Emlékirataiban Tom Felton azt mondta, hogy a gyerekszínészek a forgatáson egyfajta klánokat alakítottak. Az egyik Daniel, Rupert és Emma volt, a másik pedig Tom és a többi Mardekáros. Soha nem hagytak ki egy alkalmat sem, hogy megtréfálják egymást. Tom, aki Malfoyt alakította, azóta is szégyelli az egyik esetet: majdnem megsiratta Emma Watsont.

    5 A színészek piros lapot kaptak a forgatás alatt.

    Harry Potter érdekességek 019
    © Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II / Warner Bros. and co-producers

    Mivel a forgatáson sok tinédzser volt, akik néha rendkívül szakmaiatlanul viselkedtek, a filmkészítők bevezették a piros lapok rendszerét. A vétkes színészeknek pénzt kellett fizetniük a közös kasszába.

    Emma Watson, mint egy igazi kitűnő tanuló, csak az utolsó előtti rész forgatása során kapott először piros lapot. A lány nem tudta visszatartani a nevetést a Luna Lovegood apjával való jelenet forgatása közben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    6 Daniel Radcliffe körülbelül 20 pálcát tört el egy forgatás alatt.

    Harry Potter érdekességek 018
    © Harry Potter and the Sorcerer’s Stone / Warner Bros. and co-producers

    Az a hír járja, hogy Daniel a filmek forgatása közben hihetetlen mennyiségű kelléket tett tönkre. Leginkább a varázspálcákat törte el. Egyes források szerint a filmek alatt összesen legalább 100 pálcát tett tönkre a színész.

    Maga Daniel is megerősítette a pletykákat: azt mondta, hogy a varázspálcákat dobverőként használta, de szerinte nem tört el olyan sokat – csak kb. 12-20 darabot.

    7 A Luna Lovegoodot alakító Evanna Lynch félt bemenni a díszletbe.

    Harry Potter érdekességek 017
    © Harry Potter and the Half-Blood Prince / Warner Bros. and co-producers

    Evanna a „Harry Potter és a Főnix Rendje” című filmben csatlakozott a franchise forgatásához. A lány évek óta nagy rajongója volt a Harry Potter univerzumnak, ezért az első forgatása előtti napon nagyon ideges volt. Még azt is elpróbálta, hogyan fog beszélni a főszereplőket alakító színészekkel.

    De később kiderült, hogy ez nem is olyan ijesztő. Evanna megjegyezte, hogy Emma Watson különösen barátságos volt vele az első pillanattól az utolsóig. Watson mindent megtett, hogy az új lány jól érezze magát a forgatáson.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.