13 pszichológiai trükk, ami bárkinek segíthet a mindennapi kommunikációban

Senki sem születik szószátyárnak, éppen ezért ha új közösségbe - például új munkahelyre - kerülünk, sokszor problémánk adódhat a kommunikációval és a közeledéssel mások felé.


  • Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol gyakran kerülsz munkakapcsolatba más, idegen emberekkel, általában rád van kényszerítve, hogy udvarias és kedves legyél, aki sokat mosolyog. Bevált módszer ilyen munkakörben dolgozó emberek között, hogy egy apró tükröt helyeznek el maguk előtt az íróasztalukon, amelyről mindig jól látják a saját maguk reakcióit és mimikáit. Ez a módszer segíteni fog nekünk, hogy többet mosolyogjunk és ezáltal szimpatikusabbaknak, barátságosabbaknak tűnjünk a partnereink előtt.
  • Ha (gyorsan) felszeretnéd kelteni valakinek az érdeklődését, aki neked tetszik, a legegyszerűbb ha elnézel a válla fölött és úgy teszel, mintha valamit nagyon néznél a háta mögött. Amikor észreveszed, hogy a kiszemeltnek is feltűnt a különös elbambulásod, gyorsan nézz a szemébe és mosolyogj. Ő sem fog tudni ellenállni!
  • Minden ember képes irányítani és leküzdeni még a legdurvább stresszhelyzeteket is. Egy váratlan stresszhelyzet következtében általában megszaporodik a rövid, gyors lélegzések száma, ezáltal a szívünk is gyorsabban kezd verni, ami ezernyi másik reakciót indít el a szervezetünkben. A legjobb ilyenkor amit tehetünk, hogy nyugodt és mély levegővételeket végzünk, ezáltal normalizálhatjuk a szívverést és újra felülkerekedhetünk az adott szituáción.  • Ha már az első találkozás alkalmával udvarolni szeretnél és kimutatni, hogy komolyan érdeklődsz az adott személy iránt, a legjobb amit tehetsz, hogy keresed a hosszú és mély szemkontaktusokat. Ezzel nyilvánvalóvá teszed a partnered számára, hogy mik a szándékaid. Ha azonban a partnered ezt nem viszonozza, nem érdemes erőltetni, akkor ugyanis kellemetlen végeredménye lehet az egésznek.
  • Senki sem szereti ha minden bemelegítés nélkül, rögtön a lényegre térve próbálunk meg közeledni felé (például) egy szórakozóhelyen. Ezt ha még sikerül is a jó ízlés határain belül, udvariasan tálalnunk, akkor is nagy valószínűséggel elutasítás követi majd. Sokkal célravezetőbb inkább, ha egy poénnal vagy frappáns, kikényszerített helyzettel próbálunk meg beszélgetésbe elegyedni valakivel. Ilyenkor sokkal nagyobb az esélyünk a ,,sikerre”.
  • Mindig legyél magabiztos, minden lehetséges szituációban. Az emberek vonzónak és érdekesnek találják azokat a személyeket akik minden helyzetet magabiztosan leküzdenek, ezért ennek a módszernek a segítségével könnyen vezér egyéniséggé válhatunk, legyen szó akár baráti társaságról, akár munkahelyi kapcsolatokról.

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!