11 tény a férfiakról, ami után nyitott könyvé válnak előttünk a gondolataik és érzéseik

Számtalan cikket írtunk már a női logikáról, a nők vágyairól és gondolkodásáról, de az igazság az, hogy a férfiaké sem egyszerűbb. Sőt, annak ellenére, hogy vannak bizonyos sztereotípiák a férfiakkal kapcsolatban, a valóság az, hogy párkapcsolati szempontból sokkal sebezhetőbbek, mint a nők, és sokkal inkább képes megviselni őket egy régóta tartó párkapcsolat megszűnése, mint a női társaikat.

Mi, a Liked.hu-nál megpróbáltunk a férfiak pszichológiájának és egészségének mélyére nézni, hogy 11 olyan érdekes tényt gyűjtsünk össze velük kapcsolatban, melyek nemcsak a férfiak számára lehetnek hasznosak és érdekesek, de egyúttal a nőknek is segít, hogy jobban megértsék párjuk gondolkodását és érzéseit.


 1. 1 A férfiak is szerelemről álmodoznak.


  Bármilyen sztereotípia is övezi a férfiakat, még a legnagyobb nőcsábászok is elismerik, hogy bizony szeretnek álmodozni a szerelemről. A férfiak 64%-a azt szeretné, hogy bárcsak több időt tölthetne a családjával, mint a munkahelyén és csak alig 15%-uk vallja nyíltan, hogy nem akarnak gyerekeket, még feleséget sem, és szeretnék a karrierjüknek szentelni az életüket.

  A pszichológusokkal folytatott őszinte beszélgetések során sok férfi elmondta, hogy még ma is éreznek vonzalmat a volt barátnőik iránt. Egy felmérés kimutatta, hogy a felnőtt férfiak 45%-a elismerte, hogy az első szerelmük még mindig nem közömbös számukra. Ez persze valahol érthető, hiszen életünk első kapcsolata és életünk első szerelmes pillanatai annyira élénken bennünk élnek és annyira erősek, hogy sokszor egész életünkön át elkísérnek. 

 2. 2 A férfiak figyelmét jobban felkeltik a mozgó dolgok.


  A férfiak látása úgy lett kialakítva, hogy aktívabban reagáljon a mozgó tárgyakra és dolgokra. Éppen ezért nagyobb eséllyel fognak észrevenni egy tánctéren táncikáló lányt, mint egy bárpultnál ülő hölgyet. Ezt alagútlátásnak hívják. A nők esetében egyébként általában épp fordítva működik ez a jelenség.

  Ez egyben megválaszolja azt a kérdést is, hogy miért nem találja a férfi a vacsorával teli dobozt a hűtőben, és miért vesz észre egy utcán sétáló szép hölgyet még a 10. emeletről is. 😏

 3. 3 Több pénzt költenek az interneten, mint a nők.


  A statisztikák szerint a férfiak sokkal több pénzt költenek az interneten, mint a nők. És a legaktívabb online vásárlók egyébként a fiatal, egyedülálló férfiak.

 4. 4 A férfi WC-ben mindig kisebb a sor.


  A női WC előtti sor mindig nagyobb, mint a férfi WC előtti, mivel a férfiak testének felépítése lehetővé teszi számukra, hogy ritkábban járjanak vécére. A férfi húgyhólyag mind méretét és térfogatát tekintve nagyobb, mint a női, ráadásul a férfiak húgyvezetéke is hosszabb. Ezenkívül a női szervek közelebb helyezkednek a medence tájékához, így a hólyagra még nagyobb nyomás nehezedik kívülről.

 5. 5 A férfiak szeretnek vitatkozni a nőkkel.


  Meglepő, de igaz: a férfiaknak tetszik, amikor a nők nem értenek velük egyet, és dühösek, valamint igyekeznek megvédeni a saját álláspontjukat. A férfiak ebből messzemenő következtetéseket tudnak levonni a nők személyéről és úgy általánosságban a kapcsolatukról. A nők önbizalma és kezdeményezőkészsége mindig nagyon vonzó a férfiak számára.

 6. 6 Félnek egyedül lenni.


  Az elvált férfiak sokkal inkább magányosak a válás után, és ennek köszönhető az legtöbbször, hogy sokkal gyorsabban házasodnak újra, mint a volt feleségeik. Ennek oka az a tény, hogy a férfiak nehezebben viselik el a magányt, különösen egy hosszú együttélés után.

 7. 7 A párkapcsolati problémák jobban megviselik őket, mint a nőket.


  Az erős és férfias megjelenésük ellenére a párkapcsolati problémák vagy mondjuk egy szakítás sokkal jobban megviseli a férfiakat, mint a nőket. Nem számít, mennyire igyekeznek elrejteni, az igazság az, hogy a férfiak (különösen a fiatalok) érzelmileg kiszolgáltatottabbak, mint a nők.

   

 8. 8 A férfiak nagylelkűek, de ez nem mindig szívből jön.


  A férfiak többsége kifizeti a lány ételét az étteremben, de kevesen teszik ezt azért, mert szívből jövő ingert éreznek erre. Ettől függetlenül a férfiak még mindig sokkal több pénzt költenek impulzív vásárlás hatására saját magukra, mint szívük választottjára.

 9. 9 A férfiak szeretik a telt és vékony ajkakat egyaránt.


  Egy tanulmány szerint az ajkak a női arc legvonzóbb részei. Tudjuk jól, hogy a telt ajkak vonzzák a figyelmet, de a vékony, szépen kifestett ajkakat sem szabad leírni, ezek is 40%-kal vonzóbbak, mint a smink nélküli ajkak.

 10. 10 A férfiak képesek beleszeretni egy hangba is.


  Egy férfi szerelmes lehet egy nőbe anélkül, hogy valaha is látta volna – ehhez elég egy telefonos beszélgetés. Egy kísérlet eredményeként kiderült: ha egy férfinak tetszik egy nő hangja, akkor szinte 100% az esély arra, hogy a nő megjelenése is vonzó lesz számára.

 11. 11 A férfiak figyelmet fordítanak a fej dőlésszögére.


  Egy újabb érdekes dolog, amit a férfiak vonzónak tartanak: ez pedig a nők fejének dőlésszöge. A pszichológusok a férfiak és nők arcának háromdimenziós modelljét vették elő és az önkénteseket felkérték, hogy egyenként értékeljék az egyének vonzerejét. A tanulmány rámutatott, hogy a nők vonzóbbnak tűnnek a férfiak számára, ha a fejüket eldöntik és a szemükkel kicsit felfelé néznek.

  Természetesen mindig vannak kivételek és soha egyetlen olyan tanulmány sem készült, ami a férfiak vagy nők 100%-ára igaz lenne. Ettől függetlenül azonban reméljük, hogy ezek az apró, de érdekes tények segítenek, hogy még jobban megértsd a párodat és még inkább harmonikus, boldog legyen a kapcsolatotok.

 

 

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.