HIRDETÉS
ÉletmódÉrdekességek

10 dolog, amit jobb, ha soha nem veszünk fel a földről

  Gyönyörű gyűrű, vaskos pénztárca, vagy antik érme – csak néhány dolog azok közül, amiket a legtöbben valószínűleg szó nélkül felvennénk a földről, ha előttünk hevernének és senki sem lenne a közelünkben. Nem árt vigyázni azonban, mert könnyen bajba kerülhetünk velük még akkor is, ha a becsületesség hajt minket és vissza szeretnénk juttatni őket a jogos tulajdonosukhoz.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, melyek bármilyen csábítónak is tűnnek, vagy bármennyire is szeretnénk őket visszaadni a gazdájuknak, a saját érdekünkben mégis jobb, ha inkább átlépünk fölöttük, mintha ott sem lennének.

  1. 1 Pénztárca


   Bármennyire is a jó szándék vezérel, semmiképp se vedd fel a pénztárcát a földről, még akkor sem, ha a rendőrségre akarod bevinni. Gyakran előfordul ugyanis, hogy ez az egész csak egy csapda, és amint felveszed a tárcát a földről, megjelenik valaki és megvádol, hogy elloptad a tárcáját, amivel nagyon könnyen bajba keverheted magad.

  2. 2 Drága ékszerek (gyűrű, fülbevaló, nyaklánc)


   Ez egy újabb régi trükk: valaki az utcán odamegy hozzád és szól, hogy talált egy gyönyörű ékszert a közelben. Megkérdezi, hogy nem a tiéd-e esetleg. Itt kezdődik az átverés, ha ugyanis azt mondod, hogy igen (sokan elcsábulunk ilyenkor, ez nem szégyen), akkor egy kis pénzt fog kérni tőled (5-10 ezer forintot), amiért segített visszaszerezni egy ilyen drága ékszert.

   Ezután többé nem látjátok egymást, és csak otthon, vagy egy ékszerésznél döbbensz majd rá, hogy tulajdonképpen egy pár száz forintos hamisítványért adtál több ezer forintot a csalónak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Fejhallgató vagy fülhallgató


   Ahogyan a fogkefe vagy törülköző, úgy a fülhallgató is személyes tárgyaink részét képezik, amit jobb nem megosztani senkivel, mivel rengeteg baktérium telepszik meg a szilikon anyag belsejében. Ezért bármilyen drága fülhallgatóról van is szó, jobb nem felvenni és a fülünkbe dugni.

  4. 4 Kések, és egyéb fegyverként használható tárgyak


   Ha nem akarsz problémát a rendőrséggel, akkor jobb, ha nem veszed fel az utcán talált késeket. Ez a szokatlanabb dolgokra is érvényes: ha találsz egy fegyvert ne piszkáld, mert lehet, hogy bűnügyi bizonyíték.

   Semmi sem lehet kellemetlenebb annál, mintha ezeken a tárgyakon véletlenül rajta hagyod az ujjlenyomatod, és ezáltal belekeveredsz egy olyan rendőrségi ügybe, amihez valójában semmi közöd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs eszközök


   Ha találsz egy walkie-talkie-hoz hasonló eszközt, nagy esély van arra, hogy konfliktusba keveredsz bizonyos bűnüldöző szervekkel. Egy internetes felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és üzenetben mutatta be a hollétét. Az ártatlan akciója ellenére is, elítélték lopás gyanújával. A tanulság egyértelmű: sose vegyél fel a földről semmi olyat, ami nem a tiéd.

  6. 6 Gyanús fémtárgyak olyan helyeken, ahol korábban háború zajlott


   Ezek a dolgok könnyen robbanószerkezetek lehetnek. Leggyakrabban gránátok, amik a bányák vagy mezők körül találhatók. Előfordul, hogy a kertészek és a mezőgazdászok hasonló eszközöket fedezhetnek fel földjükön betakarítási időszakban. Ne akarj titkos katonai tárgyakat és eszközöket felfedezni, mert nagyon könnyen slamasztikában találhatod magad.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

23 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Komolyan gondolják csak rettegek minél jobban minel tobbdogtol 😀, lehetőleg folyamatosan egy idő után úgyis automatizalodik a folyamat 😆😆😆
 • Úristen 😱 mondjuk a fegyveres része igaz lehet..... De mondjuk ki nem veszi fel ezeket?? Aki meg pénzt add másnak az komlpet idióta 🤪 
 • Ha mondjuk találsz az utcán egy régi kézigránátot vagy egy kést, akkor inkább hívd a rendőrséget
 • Azt mondja felvenni,nem hazavinni és hordozni xdEz hülyeség,de nagyon nagy
 • Egyszer én is találtam egy telefon fülkébe egy szatyrot , benne törölköző , fürfőruha és egy péntártca pézzel tele , és iratok .  Leadtam egy közeli rendőrőrsre   , kb. Egyórán át  afatokat kellet kitöltögetnem , s valahogy az volt az ézésem hogy pitenciális gyanusított  vagyok ...  - mégegyszer ilyen hülye nem leszek 
 • Semmihez ne nyúlj, mindent kerülj el!Hepatitis vagy bármilyen komoly betegség lehet rajta! Ne nyúlj semmilyen korláthoz, már lehet hogy előtte valaki a szaros kezével fogdosta! Valószínűleg bűncselekményhez köthető... Úristen! Ezzel a cikkel is csak a szerző "betegebbé" akarja tenni az embereket! Féljetek mindentől... 
 • Egy óvatlan pillantban AIDSes lehetsz🤣Max a HIVet kapod el, az AIDS évekkel később alakul ki.
  • Egy használt FECSKENDŐTŐL biztosan nem... max. használt tűtől, de a fotón látható méretes varrótűre ez nem vonatkozik.
 • Bombán kívül mindent felvennék😉. Hányszor olvasni hogy talalt kocsikulcsot, tárcat, es leadta.
 • Francia Spanyol határ egy vastagon teletömött pénztárca a parkolóban járda szegély mellett.Nem mertem felvenni hátha visszajonnnek érte.Pihenő lejárt ott hagytam máig bánom hogy nem kerestem meg a tárcában a tulaj címét!18 éve
 • Hát most nem azért, de ha én találok egy jó kis kést egyből fel eszem :DMadárfióka esetében jogos az állítás de süni már volt a házban, nem egyszer 
 • Isten állatkertje nagy csak az a baj hogy kicsi a kerítés 😂😂😂😅😅😅🤣🤣🤣👌👌👌
 • A másodiknál összefutottam jó régen egy kezdő "szakemberrel". Állok a villamosmegállóban, egy óvatlan pillanatban emberünk kivesz a zsebéből egy "aranyláncot" és ledobja. Nem nagyon értettem, de jóindulatúan kicsit messzebb sétáltam tőle, ki tudja mi baj van a fejével. Pár perc múlva "hohó" felkiáltással felveszi, és hozzá oda hozzám, hogy most találta, az enyém-e. Mondtam neki, hogy lenne az enyém, két perce ejtette el 😂 Szerintem egyébként nem maradt meg a szakmában, mert kb annyira volt bizalomgerjesztő, mint Voldemort egy rosszabb napján...
 • 8,733
  Beszélgetésindító
  A rendőrséghez semmi szín alatt nem mennék, ti se tegyétek, ha jót akartok.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.