HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

20 ember, aki furcsa felfedezést tett és az interneten kért hozzá segítséget

  Vannak esetek, amikor az emberek olyan furcsa helyzetekre vagy érthetetlen tárgyakra bukkannak, amiket egyszerűen lehetetlen megfejteni. Bizonyos esetekben még az internetes keresés is csődöt mond, ilyenkor pedig nem marad más, mint feltölteni az adott dologról készült képet egy erre alkalmas internetes fórumra, és bízni abban, hogy a sokat látott internetezők majd magyarázattal szolgálnak az érthetetlen furcsaságra.

  HIRDETÉS

  Cikkünk hősei is ezt tették, az internetezők pedig segítettek megfejteni nekik azokat a dolgokat, amiket a legtöbben valószínűleg sosem találtunk volna ki magunktól.

  1 ,,A földből ástam elő ezt a furcsa tárgyat. Az egyik oldalán teljesen lapos, a másik oldalon homorú és egy lyuk is van a közepén.”

  Furcsa felfedezések 1

  Válasz: valószínűleg egy őskori vagy római malomkő lehet.

  2 ,,Ma láttam ezeket a fém oszlopokat az út szélén Hollandiában. Feltűnt, hogy mindegyik tetején háló van. Miért?”

  Furcsa felfedezések 2

  Válasz: azért helyezték ki őket, hogy segítsenek velük a denevéreknek tájékozódni éjszaka. A környező fákat valószínűleg nemrég kivágták vagy metszették, ezek az oszlopok pedig segítenek a denevéreknek, hogy ne repüljenek túl alacsonyan (például ne ütközzenek neki az úttesten közlekedő autóknak).

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 ,,Ezt a furcsa, henger alakú kagylót egy észak-karolinai tengerparton találtam. Mi lehet ez?”

  Furcsa felfedezések 3

  Válasz: ez nem egy kagyló, hanem egy rája fogsora.

  4 ,,Szokatlanul tökéletes kristálygömb, ami egy fém szerkezet belsejében van. Mi ez?”

  Furcsa felfedezések 4

  Válasz: ez egy Campbell-Stokes által gyártott napfénynyomtató. A használatához egy papírcsíkot kell helyezni az üveggömb mögötti hajlított fémdarab nyílásaiba. A gömb befogja a napsugarakat és megégeti a mögé helyezett papírt.

  5 ,,A szomszédaink küldték nekünk ezt a képet egy hátborzongató videóból, amit a kaputelefonjuk készített. Az idegen személy odament a bejárathoz, a kamera elé tartotta ezt az eszközt, ami zümmögött egyet, majd az illető elfutott. Kell aggódniuk emiatt?”

  Furcsa felfedezések 5

  Válasz: ez egy frekvenciaszkenner. Széles körben használják az autótolvajok. A segítségével feltörhetők a különféle távirányítással működtetett eszközök. Egyszóval tehát igen, van miért aggódniuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 ,,Ezt egy skót felföldön tett kirándulásom során találtam. A fogantyú része fából, a háló pedig drótból készült.”

  Furcsa felfedezések 6

  Válasz: ez egy tűzoltó készülék. A tábortüzek és kisebb tüzek eloltására szokták használni.

  7 ,,Ezeket a fémtárgyakat egy fémkeresővel találtam egy móló alatt, amikor nagyon alacsony volt a víz.”

  Furcsa felfedezések 7

  Válasz: ezek szerencsebűbájok és isteni szimbólumok, amiket azzal a céllal dobnak a vízbe az emberek, hogy a kívánságaik valóra váljanak.

  8 ,,Egy svájci gleccseren bukkantam erre a lőszerre. Körülbelül 30 milliméter lehet. Kell aggódnom, vagy valószínűleg inaktív?”

  Furcsa felfedezések 8

  Válasz: fegyverszakértő vagyok, és mindent elmondok, amit tudni akarsz. Ez egy Oerlikon Flab Kan 63/90 nevű, 35×228 mm-es lövedék (a német Flugabwehrkanonenpanzer Gepardban található ilyen gépágyú). Valószínűleg gyakorlólövedék, de ez nem jelenti azt, hogy inaktív. A helyedben én elvinném egy igazi szakértőhöz, mert nagyon veszélyes lehet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 ,,Nemrég vettem egy házat egy tó közelében, és ott találtam három ilyet a vízben. Valamilyen műanyag hálóba csavart dolog, amin csövek futnak keresztül és az alján téglák vannak.”

  Furcsa felfedezések 9

  Válasz: ez egy halbölcső. Azért találták ki, hogy az apró halaknak biztonságos menedékük legyen a nagyobb halak elől. Horgászás közben is praktikus, hiszen a nagyobb halak általában a környékén várakoznak, hogy kijöjjön belőle valami kisebb zsákmány.

  10 ,,Egy hangszer belsejében találtam. Körülbelül akkora, mint egy szőlő.”

  Furcsa felfedezések 10

  Válasz: gyakran találkozni ilyenekkel például a hegedűknél. Az évekig tartó szösz és kosz felhalmozódása révén jönnek létre. Sokan úgy gondolják, hogy szerencsét hoz.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.