HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

18 szokatlan tény a világról, amit egyetlen enciklopédiában sem fogsz megtalálni

  A világ egy hihetetlen hely. Amikor már azt hinnéd, hogy mindent láttál belőle, újra és újra képes meglepni valami újjal. Időnként még a legátlagosabb dolgok is képesek feje tetejére állítani a világot, ha másik szemszögből nézzük őket.

  HIRDETÉS

  Gondoltad volna például, hogy a világ aranytartalékának egy tizede indiai háziasszonyok birtokában van? Hát azt, hogy egy kazah faluban olyan emberek élnek, akik különös alvászavaruk miatt képtelenek ébren maradni? Nem?! Akkor az alábbi lista biztos, hogy számodra is tartogat meglepő érdekességeket…😉

  1.) Steven Spielberg szeretett volna egy James Bond filmet rendezni, de visszautasították. Elpanaszolta ezt barátjának, George Lucas-nak, akinek volt egy ötlete arra, hogyan lehetne egy James Bondhoz hasonló, de még annál is jobb filmet megcsinálni. Így született meg az Indiana Jones.

  2.) A bébi elefántok úgy használják az ormányukat, mint a kisgyerekek a cumit.

  Elefánt fotó

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3.) A világ aranytartalékainak egy tizede indiai háziasszonyok birtokában van. Ez több aranyat jelent, mint amennyi az Egyesült Államokban, Svájcban és Németországban van összesen.

  Indiai feleség

  4.) 1982-ben egy férfi belopózott a Buckingham Palotába. 30 percen át cheddar sajtot evett és a palotában járkált. Beleült a trónba, megivott egy fél üveg bort, majd távozott.

  5.) Az alkoholtilalom alatt az Egyesült Államokban a szőlőültetvények tulajdonosai szilárd állagú szőlőlé koncentrátumot kezdtek készíteni, amit szőlő-téglának neveztek. Hogy ne kerüljenek börtönbe, biztosnak kellett lenniük abban, hogy a szőlő-téglákat senki sem fogja borkészítéshez felhasználni. Ezért felirattal látták el őket, mi szerint a szőlő-téglákat vízben való feloldás után nem lehet 21 napon át sötét hűvös helyen tárolni. Tökéletes marketingfogás, nem igaz?

  Bor kép

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6.) A kazahsztáni Kalachiban élő emberek egy különös alvászavarban szenvednek: képtelenek ébren maradni. A faluban élők képtelenek alvásrendet tartani, véletlenszerűen, de azonnal alszanak el, néha napokig, ezek mellett pedig időszakos amnéziára és hallucinációkra panaszkodnak.

  Az orvosok mindmáig nem jöttek rá, hogy mi okozhatja ezt az állapotot, bár többen tömegpszichózisra gyanakodnak. Mások úgy vélik, a falu közel van egy két évtizede bezárt uránbányához, amely valamilyen okból kifolyólag akár okozhatna is hasonló tüneteket. Ám a falu körüli földeket, illetve a település vízkészletét megvizsgálva semmilyen szennyeződést nem találtak a hatóságok.

  7.) Az almát, amit az üzletben megvásárolunk, az esetek többségében 6-12 hónappal korábban szüretelték. Mielőtt a boltokba kerülnek, az almákat speciális hűtőkben tárolják, amiknek nagyon alacsony az oxigén szintje, így a gyümölcs külseje a hónapok során mit sem változik.

  Friss vs 1 éves alma

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8.) Az ,,Állítólag…” című tévésorozatnak van egy epizódja, amit soha senki sem fog látni. Ebben a részben a műsorvezetők félelmetesen hatékony robbanóanyagot készítettek pusztán szemétben talált anyagok segítségével. Miután mérlegelték annak következményét, hogy ez mennyire megnövelhetné a terrortámadások és bűncselekmények kockázatát – a műsor producerei inkább úgy döntöttek, hogy nem adják le az epizódot.

  9.) Az atomok 99.9999999%-a légüres tér. Ha a világ összes emberét egy helyre gyűjtenénk, és minden ilyen ürességet eltávolítanánk a testükben található atomok közül, akkor a teljes emberiség elférne egy narancsban.

  Föld és narancs

  10.) Az Egyesült Államok Haditengerészete a régi tengeralattjáró-vezérlőrendszereket Xbox 360 kontrollerekre cserélte. Az új tisztek így sokkal gyorsabban sajátítják el a tengeralattjárók irányítását.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

11 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 12. De az is igaz, hogy mondjuk Ábrahám korában jóval tovább éltek az emberek.
   • Ugyan, hagyunk már! Tudományos bizonyíték is van rá, hogy a Bibliában leírt dolgok igazak.
   • Hát persze. A Télapó meg Csehszlovákiában lakik, egy havas hegy belsejében. Babar király meg is látogatta ott.
   • Igen teljesen igazak végül is a betűk tökéletesen igazak, mind a mai napig használjukis őket. Az hogy írtak egy fantasy regényt 1890 éve és meg mindig bestseller az még jkr-t is kenterbe veri 
   • Persze, még abban se biztosak hogy Ábrahám létező személy volt-e, vagy egy istenszerű kitalált alak. 
 • 12 ez nagyon nagy félrevezetés, csak azt szolgálja, hogy hidd milyen modernek vagyunk, lópennát
 • "A 19. század elején a ketchupot, mint hasmenés és sárgaság elleni gyógyírt árulták. Még kapszula formában is lehetett kapni. Később azonban bebizonyosodott, hogy a ketchup nem rendelkezik ilyen hatásokkal."És ezt hogyan bizonyították be? A paradicsomlé teljesen elmulasztja a hasmenést. A logika azt diktálja, hogy akkor a ketchup is. Utálom, amikor sötét baromságokat találnak ki a "tudósok". Persze, lefizetik őket a gyógyszergyárak!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.