HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 véletlenszerű tény, ami valóban megdöbbentő

  A véletlenszerű tények néha remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy valami olyan új és érdekes információt tanuljunk a világról, amit 5 perccel korábban még el sem tudtunk volna képzelni. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel az információkkal bármikor feldobhatunk egy érdekes beszélgetést.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most olyan megdöbbentő és izgalmas tényeket gyűjtöttünk nektek össze, amit nagy valószínűséggel a legtöbb olvasónk eddig nem ismert.

  Kisbabák
  Jeremy Bishop / Unsplash
  • Nyál nélkül nem tudjuk élvezni ételek ízét. Csak próbáld meg letörölni a nyelved mondjuk egy papírtörlővel, egészen addig, míg meg nem szárad, majd kóstold meg a kedvenc ételed. Meglepő módon így az ízérzékelőid nem működnek, és az ételnek nem lesz ízük.
  • Az óriás tintahalnak fánk alakú agya van, és a nyelőcső ennek a közepén lévő lyukon fut keresztül. Tehát amikor eszik, az étel szó szerint áthalad az agyában lévő lyukon.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Fog nélkül
  • A kiesett vagy kiütött fog nagyobb eséllyel menthető meg, ha a balesetet követően azonnal visszahelyezik a helyére, miközben a sérült orvosi segítségre vár – legyen szó gyermek vagy felnőtt fogról. Ha ez nem lehetséges, próbáld meg 5 percen belül tehéntejbe tenni. Ebben az esetben a gyökér sejtjei körülbelül egy órán keresztül maradnak életben.
  • Egyszerű oka van annak, hogy a cipőfűzőnk olyan gyorsan kioldódik, bármilyen szorosan is kötjük meg. Mindez annak a ténynek köszönhető, hogy a csomóra minden lépésnél meglepően nagy gravitációs erő hat: akár 7 G. Ez azt jelenti, hogy 7-szer nagyobb a normálnál. Összehasonlításképpen: a világ legerősebb hullámvasútja 6,3 G erőt produkál.
  • A mozgó pontokat vagy „férgeket”, amelyeket akkor látsz, ha az eget bámulod, vagy valami nagyon fényes dolgot nézel, a szemen átáramló fehérvérsejtek okozzák. Ez teljesen rendben van, nem jelent rosszat, ha látod őket. Egyébként általában egy másodpercen belül eltűnnek.
  • Bár a „Z” az utolsó betű az angol ábécében, érdekes módon időrendben mégis a „J” volt az utolsó, amelyiket hozzáadták. 1524-ig ez csak egy szleng írásmódja volt az angol „én” (I) szó írásának, és csak később lett két teljesen különböző betű belőle.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.