HIRDETÉS
Érdekes

15 tény a híres márkákról, ami még a legnagyobb boltkórosokat is meglepetésként fogja érni

  Vannak olyan boltkórosok, akik legszívesebben minden nap elmennének vásárolni, hogy ruhákat próbáljanak, és minél több új holmival gyarapítsák a ruhatárjukat. Valószínűleg azonban még közülük is kevesen tudják például a kedvenc márkájuk eredetét, hogy miként jöttek létre, hogyan váltak híressé, illetve, hogy mi vezetett addig, míg elérték a ma is ismert formájukat.

  HIRDETÉS

  Ezeket mind részletesen bemutatni napokig vagy hetekig tartana, ezért a Liked.hu-nál most kiválasztottuk a 15 legérdekesebb tényt a különféle világmárkákkal kapcsolatban, melyeket valószínűleg csak nagyon kevesen ismertek korábban.

  Mac Madonna

  • Az első MAC Cosmetics termékek szó szerint valakinek a konyhájában készültek. Két barát, otthon készítette őket, majd szalonokba vitték árusítani a termékeket.
  • A MAC 1990-ben vált híressé, amikor Madonna elkezdte használni a vörös rúzsukat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Hermes Birkin kézitáska

  • A világ egyik legelismertebb női kézitáska gyártója a Hermes, legnépszerűbb termékük pedig a Birkin kézitáska. Victoria Beckhamnek több mint 100 ilyen táskája van.
  • Ez a termék szó szerint a levegőben született. Jean-Louis Dumas, a Hermes egyik legfőbb fejese épp Jane Birkin színésznővel beszélgetett egy repülőgépen, amikor a színésznő megjegyezte, hogy nem talál olyan táskát, amiben praktikusan tudná hordani a pénztárcáját. Jean-Louis Dumas úgy döntött, hogy változtat ezen.

  Tefal

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  • A Tefal története 1954-ben kezdődött, amikor a francia mérnök és halász, Marc Gregoire egy olyan horgászbotot szeretett volna készíteni, amit kényelmes kézben tartani, ezért az alumínium részt politetraufluor-etilén réteggel (alumínium + teflon = TEFAL) borította be.
  • Később ugyanezt serpenyőkön is kipróbálta, mert tudni akarta, hogy vajon képe-e olyan serpenyőt készíteni, amire sütés közben nem ragad rá az étel.

  Louis Vuitton Speedy 30

  • A népszerű Louis Vuitton táska, a Speedy 30 közel 100 évvel ezelőtt, 1930-ban készült. A színésznő, Audrey Hepburn megkérdezte Louis Vuitton-t, hogy tudna-e neki egy kisebb változatot készíteni, mert a Speedy 30 túl nagy. Teljesítették a kívánságát, később pedig újabb modelleket is piacra dobtak.
  • A Louis Vuitton üzleteknek (eredeti üzletek, nem viszonteladók) történetük során soha nem volt akciójuk vagy kedvezményük. Az év végén inkább felgyújtották azokat a termékeket, amiket nem sikerült eladniuk, hogy a márka kizárólagos és megbecsült maradjon.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.