HIRDETÉS

A 14 legfurcsább dolog, amit a Google Maps fotókon találtak az emberek

A Google Maps és Google Earth megjelenése óriási mérföldkő nemcsak az internet, de az egész emberiség történelmében egyaránt. Ez volt ugyanis az első olyan - bárki számára elérhető - alkalmazás, mellyel nem csak az országok ezzel foglalkozó tudósai és szakemberei, de a hétköznapi emberek számára is nyitott könyvvé váltak a Földünkről készített műholdfelvételek. Ahogy pedig az várható is volt, az így készült felvételek sok furcsaságra derítettek fényt.


HIRDETÉS

A képek alatti linkekre kattintva egyébként megnyithatjátok őket a Google Mapsban és akár Ti magatok is szemügyre vehetitek az érdekes felfedezéseket – már ha nem frissültek azóta a műholdképek.

 1. 1 Coca Cola logó egy hegy oldalán.


  A Chilében található hegyoldalba vájt Coca Cola logó egy marketing kampány része, mellyel az üdítőgyártó cég fennállásának 100. évfordulóját kívánták ünnepelni, 1986-ban. A Google Maps fotókon nézve valóban lenyűgöző látványt képes nyújtani.

 2. 2 Rejtélyes piramis az Antarktiszon.


  Az rejtélyes, piramis-alakú építmény nagy port kavart a Google Maps fotókon történő felfedezése következtében, és azóta is előszeretettel vitatkoznak róla a nagy koponyák. Egyértelmű döntés még nem született az ügyben, révén, hogy a furcsa formájú objektum felfedezése még várat magára.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Óriás-jacht a belvárosi betondzsungelben.


  Neem, nem egy eltévedt vízi járműről van szó, az elsőre valóban sokkoló látványt nyújtó jacht ugyanis valójában egy bevásárlóközpont Hong Kong belvárosában.

 4. 4 Óriás lábnyom.


  A szokatlan, lábnyom-formájú különlegesség valójában egy bárki által látogatható labirintus, Anglia szívében.

 5. 5 Gulliver a háztetőn.


  A ház tetejére pottyant Gulliver igazából a világ egyik legkülönlegesebb játszóterét takarja, a spanyolországi Valenciában. A titkos folyosókkal, és számtalan játékkal felturbózott játszótér valójában egy mini-vidámparkként funkcionál a város szívében, mely nem véletlenül a környező gyerekek kedvence.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Célozgatás a ,,seggfej szomszédra”.


  A két, egymással összeveszett szomszéd története egészen 2009-ig nyúlik vissza, és azt hiszem, hogy nem is nagyon kell magyarázni...😃

 7. 7 UFO-macska.


  Ez a geoglifa körülbelül 9000 éves, és a feltételezések szerint egy ,,Isteni macska” iránti tisztelet jelképéül készítette az Atacama-sivatag akkori őslakosai.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
13
1 hozzászólás, 13 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!