HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 történelmi felfedezés, ami még mai fejjel nézve is nagyon furcsa rejtélynek bizonyult

  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az őseink aztán nem finomkodtak ha óriási, ép ésszel szinte felfoghatatlan méretű-kialakítású objektumok építéséről volt szó, gondoljunk csak például az egyiptomi piramisokra, az Abu Szimbel-i templomokra, vagy éppen az athéni Parthenónra. Akadnak azonban olyan ember/természet alkotta maradványok, amelyeket még mai fejjel, mai technikával is képtelenek vagyunk megfejteni.

  HIRDETÉS

  Ezek közé tartoznak az alábbi felfedezések is, melyek minden egyes vizsgálattal csak egyre több és több kérdést hagynak maguk után.

  1. 1 A Mount Owen-i Moa.


   Ez a több mint 3000 éves maradvány, egy nagyjából 500 éve kipusztult állat maradványa. Érthetetlen, hogyan maradhatott ilyen jó állapotban.

  2. 2 Saksaywaman.


   Az egymásra fölé épített sziklafalak Peruban találhatók. A sziklák úgy illeszkednek egymásra, hogy az illesztések között szinte egyáltalán nem találni rést. Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A Nap-kapu


   A Stonhenge-hez hasonlóan erről az emlékműről sem tudjuk hogyan készült és mi célt szolgált. A Stonehenge-dzsel ellentétben, ez az emlékmű 3962 méterrel a tengerszint felett épült Bolíviában. A kapufélfa fölé vésett írás szerint, csillagászati célokat szolgált.

  4. 4 A Longyou Járatok.


   A Qin Dinasztia (Kr.e.212) idejére datált járatokat kézzel vájták a mélybe. Mivel azonban sem létezéséről, sem készítéséről nem találtak feljegyzést, így azt sem tudjuk, egyáltalán milyen célokat szolgált.

  5. 5 Egy befejezetlen Obeliszk


   A hatalmas obeliszket egyenesen a sziklából vájták ki, de amikor az első repedések megjelentek a sziklatesten, félbehagyták a munkálatokat. Az obeliszk tanulmányozásával talán közelebb juthatunk Egyiptom építészeti titkainak megfejtéséhez.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Yonaguni emlékmű


   Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. Bár a tény, hogy a legtöbb szöge derékszög és a felszíne teljesen sima sok kérdést vet fel.

  7. 7 Mohendzsodáro városa, más néven a “halottak dombja” (Pakisztán)


   Az Indus-völgyi civilizáció egyik legnagyobb és legszervezettebb városának romja. A régészek azt állítják, hogy a város teljesen elpusztult. Senki sem tudja pontosan hogyan történt, és hová menekült a város lakossága.

  8. 8 L`ANS-O-MEDOUZ városa Kanadában


   Ezt a várost a vikingek építették 1000 évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy valójában a vikingek fedezték fel Amerikát, és nem Kolumbusz!

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Kőkorszaki alagutak


   Egész Európa területén léteznek kőkorszaki alagutak, Skóciától egész Törökországig. Ezek azt mutatják, hogy az ókorban élő emberek nemcsak vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoztak. Azonban még ma sem egyértelmű, hogy mire használták ezeket az alagutakat.

  10. 10 Costa Rica-i kőgolyók


   Több száz golyó található a területen. Átmérőjük 3 centimétertől akár 3 méterig is terjedhet. Senki sem tudja, hogyan csiszolták őket tökéletes gömb alakúra, (figyelembe véve a súlyukat) emellett, még az sem teljesen tiszta, mire használták őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ha itt tartunk akkor nem is a vikingek fedezték fel Amerikát, hanem az indiánok :D. 
 • "Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket."Fogalmunk sincs róla, miért gondolja azt bárki, hogy faragták.
 • Mai fejjel és technikával nem még, hanem már nem tudjuk megfejteni. Legalábbis akik azt hiszik hogy a mai emberiség minden tekintetben fejlettebb mint a korábbiak voltak. És a "hivatalos" tanításon kívül mást nem képesek befogadni.
 • "Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. " Hóóógyne, a természet tökéletesen szabályos lépcsőket és egyéb épületeket alkot. Oké, értem, hogy az emberiség 99%-a full hülye, na de ennyire talán mégse. Vagy mégis? Mindenesetre annak nézik őket teljesen...
  • 6,345
   Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
   Az emberiség (nagy része) tényleg full hülye. A természet sima lépcsőket meg golyókat nem bír létrehozni, de a felfoghatatlanul bonyolult élővilág az csak úgy létrejött magától "véletlenül". Aha.
  • 2,400
   Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendég
   A cikk nem túlságosan bonyolult mégsem sikerült megérteni. "Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve." Ez a mondat csak a 6. Pontban szereplő "emlékműre" igaz a többire nem.Amúgy meg például a só tökéletes kocka formára kristályosodik. Vagy a bazalt orogonák amelyek pedig precíz hatszögletű oszlopokat képeznek. Ennek fényében nem elképzelhetetlen hogy sima és szögletes felületeket hozzon létre a természet.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.