HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10+ tény a történelemből, ami megváltoztatja az időről alkotott elképzeléseinket

  Létezik egy úgynevezett szinkronicitás elmélet. Eszerint az emberiség történelmében valaha történt események valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz. Leegyszerűsítve: semmi sem véletlen.

  HIRDETÉS

  Hogy a pszichológus, Carl Gustav Jung által megfogalmazott elmélet valóban helytálló-e azt nem tudjuk, mindenesetre összegyűjtöttünk 11 olyan érdekes tényt a történelemből és az idő múlásáról, ami után biztos, hogy teljesen más szemmel nézel majd a világra.

  1. 11 Kleopátra időben közelebb élt a holdra szálláshoz, mint a Gízai piramisok építéséhez.


   Kleopátra jó régen élt, de a piramisok még neki is ősréginek tűnhettek. A legnagyobb - Kheopsz-piramis – körülbelül i.e. 2540 körül épült, vagyis az építése és Kleopátra születése között 2471 év különbség volt, míg Kleopátra születése és a holdra szállás között csak 2038 év.

  2. 10 1913-ban Hitler, Trockij, Sztálin és Ferenc József egy városban éltek.

   Becsben elt vilaghaborus hiressegek
   bbc

   Kevesen tudják, de ezek a híres emberek 1913-ban ugyanabban a városban, Bécsben éltek, ráadásul nagyon közel egymáshoz. Hitler és Trockij rendszeres vendége volt a Café Centralnak, néhány méterre mellette pedig ott volt Freud kedvenc kávézója, a Cafe Landtmann. Bármilyen abszurd is, de ezekben az években Hitler és Sztálin csak egy órányi sétára laktak egymástól.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 A Harvard Egyetemet azelőtt alapították, hogy Isaac Newton közzétette volna a Newton-féle gravitációs törvényt.


   A legendás egyetemet 1636-ban alapították, Newton pedig csak 50 évvel később, 1687-ben publikálta a „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica” című munkáját, melyben felvázolta többek között a mozgás és a gravitáció törvényeit.

  4. 8 Az Oxfordi Egyetem öregebb, mint az Azték birodalom.


   Az oktatás Oxfordban 1096-ban kezdődött, míg az aztékok csak 1325-ben alapították a Tenocstitlan névre keresztelt városállamot. Ekkor az Oxfordi Egyetem már több mint 200 éves volt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 A Wright fivérek első repülése és az űrrepülés között csak 50 év telt el.


   1903. december 17- én, az Atlanti-óceán partján a Flyer nevű repülőgéppel a Wright fivérek végrehajtották az emberiség történelmének első repülését, amely 12 másodpercig tartott. Bármilyen hihetetlen is, de 58 évvel később, 1961-ben Jurij Gagarin már az űrben tette ugyanezt, az ő űrrepülése 108 percig tartott.

  6. 6 Az első fax 10 évvel korábban jelent meg, mint az első telefon.


   Igaz ami igaz, a faxkészülék első eszközei ennél korábban jelentek meg, de az első működő faxot 1865-ben üzemelték be Párizs és Lyon között. Akkoriban „pantelegraf”-nak hívták, és szöveget vagy rajzokat volt képes továbbítani 500 kilométeres távolságba. 10 évvel később, 1875ben Thomas Watson és Alexander Bell bemutatta az első működő membrántelefont.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 740
  Beszélgetésindító
  Szeretem az ilyen cikkeket😍
 • 10: Ehhez azért hozzátenném hogyha feltalálnám az időutazást akkor biztos hogy nem mennék el arra a bulira.
 • 2. ez nem bizonyít semmit, lehet, hogy nem érdekelt senkit a buli, vagy a jövőbeni időutazók nem tudtak a buliról, mert elvesztek a meghívók. (a buli másnapján lettek terjesztve és mi még nem találtuk fel ugye az időutazáshoz szükséges eszközöket)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.