Így néz ki egy több, mint 5 milliárd forintos luxus-atombunker belseje

Az egyesült államokbeli Georgia állam Savannah nevű városának szomszédságában épült meg a világ első olyan - bárki számára megvásárolható - luxus-atombunkere, mely nemcsak hogy képes túlélni egy 20 kilotonna hatóerejű nukleáris robbanást, de magas szintű kényelmi tulajdonságainak köszönhetően, akár a mindennapi életre is gond nélkül alkalmas lehet. Maga az épület 13,5 méter mélyen található, a külső behatásoktól pedig 1 méter vastag betonfalak védik. A felső szinten olyan kényelmi lehetőségek várnak ránk, mint a házimozi szoba, játékterem, előadóterem, dolgozószobák, és egy teljesen feltöltött fegyverszoba. És ez még csak a hab a tortán...


Az eredeti bunker még 1969-ben, a hidegháború idején épült, majd 2012-ben kezdődött annak teljes átalakítása.

Luxus atombunker

Mára egy teljes értékű luxusotthon vált belőle, ha leszámítjuk azt az egy apróságot, hogy nincsenek ablakok, melyeken keresztül gyönyörködhetnénk a kilátásban. Persze csak így biztosítható az, hogy akár egy nukleáris háború is nyugodtan kitörhet a fejünk fölött, míg mi békésen alusszuk az igazak álmát. Valamit-valamiért.

Az épülethez saját légtisztító rendszer, biztonsági rendszer, valamint speciális fertőtlenítő zuhanyzó is tartozik, ahol bármikor lecsutakolhatjuk magunkat, ha esetleg sugárszennyezést szenvednénk.

A kétemeletes földalatti épület egyébként összesen 1300 négyzetméteres területet kínál, mely bőven elég arra, hogy ne csak a szűk családot költöztessük le ide, de szükség esetén a távolabbi rokonokat, barátokat, ne adj Isten még az anyósunkat is.

Az alsó emeleten négy egymástól különálló apartman található, ezek mindegyikében van saját konyha, étkező, nappali, két hálószoba, és természetesen fürdőszoba is.

Az egyik ilyen - említett - apartman, felülnézetből.

Az egyetlen probléma az ár...ugyanis valamivel több, mint 5,1 milliárd forintot kérnek ezért a kis 'viskóért' cserébe, szóval ha luxuskörülmények között szeretnénk túlélni egy esetleges atomháborút, akkor ideje elkezdenünk bedobálni az aprókat a malacperselybe.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!