HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkökVásárlás

11 dolog, amire minden lusta embernek szüksége van a konyhában

  Teljesen természetes, hogy az évek haladtával az emberiség szeretné egyre inkább megkönnyíteni a mindennapi életét, kiváltképp az otthoni, háztartással kapcsolatos tennivalókat. Ezért találták fel például a mosogatógépeket, akárcsak a mai cikkünkben összegyűjtött praktikus dolgokat – elvégre ki szeretné mindig a konyha rendbetételével tölteni az időt, ha le is egyszerűsíthetjük a dolgokat?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy utánajárunk, milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, ha szeretnénk megkönnyíteni kicsit a konyhai életünket.

  1. 1 Alumínium zsírfogó paraván


   Sütés és főzés közben az apró olaj- vagy szószcseppek elkerülhetetlenül is a tűzhelyre és a mögötte található falra pottyannak. Ezeket letörölni is kellemetlen, ám a tűzhely mögötti falnak sokszor komoly esztétikai sérüléseket képes okozni mondjuk egy rá fröccsent paradicsomszósz. Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése végett lehet tökéletes ez a fröccsenésgátló paraván, ami főzés után a csapnál egyszerűen elmosható.

  2. 2 Fedő és kanáltartó


   Nincs hova tenned a fedőt, miközben megkevered a levest, vagy nem tudsz mit kezdeni a sütéshez használt spatulával? Akkor számodra is egy ilyen rozsdamentes acélból készült fedő és kanáltartó jelentheti a megoldást, aminek az egyik oldalát direkt úgy alakították ki, hogy megállítsa és lecsepegtesse a fedőket, a másikon pedig igazából bármit tárolhatunk, a fakanalaktól, a spatulán át egészen a leveles kanalakig.

  3. 3 Telefon és tablet-tartó


   Az interneten rengeteg klassz recept található, ám ezek főzés közben történő olvasása (vagy nézése, ha videóról van szó) kissé körülményes. Elegáns megoldást jelenthet a problémára egy látványra is szép konyhai tablet- és telefontartó, ami segít, hogy ne zavarjon a konyhapulton a telefon, mégis kéznél legyen, ha kell.

  4. 4 Beépített hőmérővel felszerelt edény


   Ez a beépített hőmérővel felszerelt, rozsdamentes acélból készült edény sok hasznos tulajdonsággal is bír azon túl, hogy mutatja az éppen aktuális hőmérsékletet. A kihajtható teteje például olajcsöpögtetőként funkcionál, az edény szája pedig úgy lett kialakítva, hogy minden komolyabb előkészület és szűrő nélkül, pofon egyszerűen leönthessük például a vizet a tésztáról.

  5. 5 Fröccsenésgátló, mosogatóhoz


   A fröccsenésgátlók nemcsak a tűzhelynél, hanem a konyhai mosogatónál is praktikusak tudnak lenni. Egy ilyen műanyag fröccsenésgátlóval megakadályozhatjuk például, hogy a mosogatás közben szétfröccsenő víz befolyjon a bútor és a fal közé, szép lassan szétrohasztva ezzel a fából készült konyhapultunkat. A fröccsenéshátló tapadókorongokkal rögzíthető, ami könnyen eltávolítható és mosható is akár.

  6. 6 Energiatakarékos tűzhely főzőlap


   Ez a kis tűzhelygyűrű nem hagyományos értelemben véve könnyíti meg a konyhai életünket, viszont segít, hogy kevesebb gázzal is nagyobb hatást érjünk el. Kialakításából fakadóan már kisebb lángon is nagyon hőmérsékletet tudunk produkálni, amivel sokat spórolhatunk például a gázszámlán. Mi ez, ha nem az élet megkönnyítése?

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Szekrény aljára helyezhető kanáltartó


   Vannak olyan konyhai eszközök, például a krumplinyomó vagy a húsleveses kanalak, amiknek a fiókban történő tárolásuk egy igazi rémálom. Beakadnak, amitől a fiók nem nyílik, ezzel pedig szépen lassan teszik tropára az idegeinket. Az ilyen helyzetek megoldására találták ki ezt a praktikus konyhaeszköz tartót, amit bármilyen fa felület aljára, vagy akár a falra is könnyedén felszerelhetünk.

  8. 8 Konyharuha és törülközőtartó


   A legtöbben a szekrényajtókra vagy a sütő fogantyújára akasztjuk őket, de ez nem kényelmes, ráadásul egy rossz mozdulat, és rögtön a földön vannak. Erre a problémára találták ki ezt a pofon egyszerű műanyag konyharuhatartót, amit bármilyen szekrényajtóra könnyedén felakaszthatunk.

  9. 9 Szilikon szatyorfogantyú


   Az élelmiszerboltokban történő vásárláskor a fizetés után valószínűleg a nehéz műanyag zacskók hazacipelése a második legrosszabb dolog. A vékony fülük vágja a kezünket, ami így rendszerint tiszta foltos lesz, mire hazaérünk. Legalábbis eddig így volt, ez a szilikon szatyortartó ugyanis kényelmes megoldást kínál a problémánkra, ráadásul egyszerre több szatyrot is cipelhetünk a segítségével.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Mosogatószivacs tartó


   A mosogatószivacs mosogatón kívüli tárolásával csak azt érjük el, hogy így vagy úgy, de tiszta víz lesz a konyhapult. Ezekkel a tapadókorongos szivacstartókkal azonban a mosogatóban is kényelmesen tárolhatjuk a szivacsokat, melyekből a felesleges víz így közvetlenül a lefolyóba folyik.

  11. 11 Szemetes zsák tartó


   Főzés közben az egyik legfárasztóbb és legidegesítőbb dolog, hogy mindig a kukához kell battyognunk a szeméttel, aztán kinyitni, kidobni a felesleget, de mivel közben sokszor hozzáérünk a kukához, ezért kezet kell mosnunk, mielőtt folytatjuk a főzést. Na, ennek vége.

   Ezekkel a szekrényajtókra akasztható szemetestartókkal ugyanis soha többé nem lesz ilyen problémánk. Egyszerűen beleöntjük a vágódeszkáról a felesleges maradékot, és már folytathatjuk is a munkát. Nagy előnye, hogy bármilyen zacskót ráakaszthatunk, amikor pedig nincs rá szükségünk, akkor egyszerűen a szekrényajtó belső oldalán tárolhatjuk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

7 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Csatlakozok az előzőkhöz és megismétlem a kérdést: Mi köze mindezeknek a lustasághoz? Az hogy van hova felakasztanom a konyharuhát az lustaság? Ha nem vágja szét a kezemet a szatyor az lustaság? Nem össze-vissza egy fiókban tartom az eszközöket hanem felkasztom és rendben tartom az lustaság? Kérdem én kedves cikkíró, tetszik ismerni a lustaság fogalmát? Vagy írjak róla egy roppant tudományos, ismeretterjesztő cikket, amelynek talán több köze lesz a címéhez, mint amit Te írtál. 
 • 1,965
  TörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólásRendszeres látogató
  Hogy lehet egy 4 hónapja íródott "cikk" alatt 9 hónapos komment?Esetleg arra gondolatok, hogy új cikk írása helyett újra megosztjátok egy régebbi kreálmányotokat?! És annyira lusták voltatok, hogy nem toroltéltétek a kommenteket????? 🤔🤔🤔

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.