HIRDETÉS
Tippek és trükkök

Ezek a megfizethető dolgok még egy Kádár-kockából is kényelmes, modern otthont varázsolnak

  A legtöbben állandóan az otthonunk felújításáról álmodozunk, de csak kevesen vagyunk azok, akik készek belevágni a belső tér komolyabb átalakításába. Legtöbbünknek persze anyagi akadályai vannak a dolognak, de kiderült hogy nem is feltétlenül kell olyan hatalmas pénzeket beleölni, ha egy kicsit modernebb és klasszabb otthont szeretnénk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, amelyet a modern dizájn és lakberendezési világ trendjei inspiráltak, ráadásul egyszerű és megfizethető eszközök segítségével is könnyedén elkészíthetők.

  1. 1 Szivacstartó

   Szivacstarto a mosogatoba

   A mosogatószivacs mosogatón kívüli tárolása nem túl higiénikus, mivel a párás környezet ideális a baktériumok számára. Leggyakrabban ráadásul elég hanyagnak és rendezetlennek tűnik tőle a mosogató környéke. Megoldás lehet erre egy állvány vagy szivacstartó, főleg olyan, amit a mosogató belsejéhez lehet rögzíteni, ez ugyanis a legpraktikusabb és legesztétikusabb megoldás.

  2. 2 Fali borotvatartó

   Fali borotvatarto

   A személyes higiéniai cikkeket mindig rendben kell tartani, de gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy egyszerűen nincs elég hely a számukra. A fali borotvatartó egyszerű és gyors megoldást nyújt a leggyakrabban a kád szélén vagy a mosdó szélén éktelenkedő borotvák problémájára, mely azontúl, hogy sokkal esztétikusabb, ráadásul még a pengéket is megvédi az esetleges sérülésektől.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Többfunkciós csap

   Tobbfunkcios csap

   Ha unod már, hogy mindig a vízforralóba kell töltögetni, majd abban melegíteni a vizet, akkor nem árt ha tudod: létezik más megoldás. Manapság a lakberendezési áruházakban már a különféle többfunkciós, például vízszűrős vagy kihúzható fejű csaptelepeken túl már olyanokat is találhatunk, amik átfolyás közben forralják fel a vizet. Az ilyen forró vizes csaptelepek rendkívül praktikusak, hiszen azonnal forró víz jön belőlük, így megspórolhatjuk például a vízforraló helyét a konyhában.

  4. 4 Lebegő polcok

   Modern konyvespolcok

   A láthatatlan vagy lebegő könyvespolcok kiváló alternatívái a régi üvegezett szekrényeknek és polcoknak. Kevés helyet foglalnak, ezért nagyobbnak tűnik tőlük a tér, ráadásul praktikusak, hiszen akár saját kezűleg is elkészíthetők.

  5. 5 Dobjuk el a gyári csomagolást

   Uveg szappanadagolo

   A samponok, folyékony szappanok és egyéb fürdőszobai kiegészítők különböző színű és méretű gyári csomagolása miatt még a legmodernebb fürdőszoba is rendezetlennek tűnik. Érdemes tehát beruházni egy egyforma készletbe, melyben kényelmesen és ami még fontosabb, esztétikusan tárolhatjuk a különféle fürdőszobai cikkeket. Ezután egészen más érzés lesz belépni a fürdőszobába.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Öntapadó fólia

   Ontapado folia

   Ha fel akarod frissíteni az unalmas belső teret, vagy némi eleganciát belecsempészni, akkor nem is létezik egyszerűbb megoldás, mint az öntapadó fólia. Ennek segítségével a sminkesasztal felületétől kezdve a fürdőszobai mosdó pultján át egészen a konyha faláig bármit átalakíthatunk. Az átalakításnak csak a képzeletünk szabhat határt, de érdemes lehet például márvány színekben gondolkodni, ezek ugyanis azonnal elegáns légkört teremtenek a házban.

  7. 7 Asztali kandalló

   Asztali kandallo

   Mindenki tudja, hogy a tűz látványa azonnali kényelem- és komfortérzetet teremt. A valódi kandallók persze drágák, de léteznek olyan asztali kandallók, melyek alig pár ezer forintba kerülnek, a beléjük töltött bioethanol üzemanyaggal pedig órákon át képesek égni. Kompakt, környezetbarát és ideális megoldás mind kültérre, mind beltérre.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Elszeparált macskaalom

   Elrejtett macskaalom

   A macskatartás egyik legnagyobb kellemetlensége a macskaalom szaga, látványa, és annak minden velejárója. Egy kis kreativitással azonban könnyedén úrrá lehetünk a macskaalom problémáján, ehhez pedig nem is kell más, mint egy direkt erre a célra készült macskaalom szekrény, vagy ha rátermettebbek vagyunk, akkor akár magunknak is elkészíthetjük. Nincs több kínos helyzet a piszkos macskaalom miatt, amikor váratlanul rokonok vagy barátok érkeznek hozzánk vendégségbe.

  9. 9 Vezetékszervező doboz

   Vezetekszervezo

   A hosszabbítókábelek túl sok kábellel járnak, melyeket bárhova is teszünk, valahol mindig útban lesznek, ráadásul erősen rontják a belső tér harmóniáját. Szerencsére a lakberendezési üzletekben ma már különféle szervező dobozokat vásárolhatunk erre a célra, amik segítenek nekünk a különféle vezetékek, kábelek és adapterek biztonságos és kompakt tárolásában. Az esztétikai előnyön túl az ilyen dobozok védik a kábeleket a nedvességtől és a portól, a fedelük pedig akár állványként vagy kispolcként is használhatók.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Több elemből álló, nem hagyományos formájú tükrök

   Szokatlan formaju tukrok

   A tükrök kiválasztása egy nagyon felelősségteljes feladat, hiszen jól választva hatalmas mértékben növelik a belső teret, míg rosszul választva az egészet összekuszálják. A hagyományos és klasszikus kialakítású tükrök helyett érdemes inkább az elmúlt években egyre népszerűbbé váló több elemes tükrök felé tekintgetni, melyek általában hatszögletű vagy köralakú darabokból állnak. A belőlük összerakott tükrök rendkívül modernnek és esztétikusnak tűnnek.

  11. 11 Falra akasztott virágcserepek

   Falra akasztott viragok

   A növények egy csomó előnnyel járnak az otthonunkban: felfrissítik a belső teret, jó hangulatot teremtenek és látványra is gyönyörűek - már persze, ha megfelően vannak elhelyezve. Természetesen kézenfekvőnek tűnhet a növények ablakpárkányon, asztalon vagy padlón történő tárolása, de ma már egyre népszerűbbé vált a falra akasztva történő tárolásuk, melynek segítségével függőleges kerteket hozhatunk létre az otthonunkban. Ennek köszönhetően nem válik zsúfolttá a belső tér, a különböző dizájnú virágtartóknak köszönhetően pedig rendkívül modernnek és elegánsnak tűnik majd az otthonunk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,390
  Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégTársalgóKommentkirály
  1. Ha a szivacsot a mosogató belsejében tároljuk, akkor MINDIG vizes marad, tehát még jobb táptalaja a baciknak, penésznek... Nem véletlen tartja épeszű ember kívül, ahol van ideje megszáradni.8. Nincs is annál felemelőbb, mikor egy szűk lyukba kell benégykézlábazni, hogy a macskaalmot tisztíthasd. Naponta. Miközben a váratlan rokonlátogatás azért többnyire ritkásabban fordul elő. Megoldásom: csupa macskabarát vagy macskatartó barátom van, de se ők, se a rokonok nem jönnek bejelentés nélkül.
  • 1. Ha rendesen kimosod, nincs mit enniük a baciknak, úgyhogy nem is szaporodnak el. Aki ezt elmulasztja, annak marad a vízbe fúlt mosogatórongy(szivacs) szag.
 • 8. Régen rossz, ha a rokonok vagy barátok "vendégségbe" érkeznek hozzánk. Bár igazság szerint hozzánk még soha nem jött egy rokon vagy barát sem macskaalmot nézni.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.