HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

9 rossz szokás, ami miatt sosem lesz rend a házban, bármennyit is takarítasz

  Egy poros és koszos otthon nemcsak látványra csúnya, hanem stresszforrás is egyben, mivel jelentős hatással van az ott élő emberek lelki állapotára. Ahhoz, hogy mindig megkönnyebbülten lélegezzünk az otthonunkban, nem elég csak rendszeresen takarítani, a különféle holmikat és tárgyakat is rendben kell tartani. Ez nem könnyű, mivel néhány gyakori és öntudatlanul végzett szokás megakadályozhat mindebben.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál tanulmányoztuk kicsit a hétköznapi szokásainkat, és megkerestük azokat a holmikat a házban, melyeknek leggyakrabban szívják el előlünk az értékes energiát.

   1. 1 Nyilvánvalóan felesleges dolgokat viszel haza

    330e1553b280236cacc0accc40

    Legegyszerűbben úgy tarthatunk rendet a házban, ha még a küszöb átlépése előtt szétválogatjuk az otthonunkba bevitt holmikat. Ne vigyünk haza olyan dolgokat, amik foglalják a helyet, de semmi hasznuk sincs. Ilyenek például az értelmetlen szuvenírek, jelképes ajándékok, szórólapok, blokkok és magazinok. Ezenkívül próbáld nem megtartani a régi dolgaidat: például, ha egy új vízforralót vagy farmernadrágot veszel a régi helyett, akkor ne tartsd meg a régit csak azért mert talán egyszer jó lesz még majd valamikor.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 2 A porszívót csak a padló tisztítására használod

    1b9ed45faa96dc72751f00d636

    Valamiért a porgyűjtő és kanapétisztító tartozékok még mindig nem túl népszerűek a porszívókhoz, pedig nagyban megkönnyíthetik a takarítást. Poros polcok, ablakpárkányok, radiátorok, kanapék és matracok vagy nehezen elérhető sarkok – csak néhány azok közül amiket könnyedén tisztíthatunk egy porszívó segítségével. Egyes esetekben már ez a porszívózás is elég, míg más esetekben legalább az utána következő nedves tisztítást könnyítjük meg.

   3. 3 Nem mosod le azonnal a szappanfoltokat a fürdőben

    8006d857ef94001573f95ed126

    Azért, hogy ne halmozódjanak fel a szappanfoltok vagy rozsdanyomok a különféle fürdőszobai berendezéseken, alakíts ki egy rendszert, mellyel minden használat után vagy minden nap végén legalább egyszer áttakarítod kicsit a mosdót és annak környékét. Ezenkívül hasznos lehet szárazra törölni  a zuhanykabint vagy fürdőkádat használat után, ezzel ugyanis szintén eltávolíthatjuk a kellemetlen foltokat és szappanmaradékokat. Ezek a dolgok nem tartanak tovább néhány percnél, de a fürdőszoba mégis sokkal tisztábbnak és frissebnek tűnik tőlük.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Szárítás után nem pakolod el elég hamar a ruhákat

    c42d525d53bfd18d4ebe82211a

    Tudjuk jól, hogy nem mindig van idő a sűrű és mozgalmas hétköznapokban arra, hogy egy fárasztó nap végén összehajtsuk és elpakoljuk a ruhákat, de mégis érdemes megpróbálni, több okból is. Először is a szobákban hagyott, ruhákkal teli szárítók látványa nem túl esztétikus, másrészt bár azt hinnénk, hogy semmi bajuk nem lesz ilyenkor a kiteregetett ruhának, valójában folyamatosan porosodnak, és ez hatványozottan igaz, ha például háziállat is van a házban, akinek az elhullajtott szőre is rákerülhet a frissen mosott ruhákra.

   5. 5 Egymás tetejére pakolod a ruhákat

    8879e25118a93922e27b9cec40

    Nemcsak a konyhai eszközöket, például serpenyőket célszerű egymás mellett tárolni, hanem a ruhákat is. Bármennyire is szeretnénk, az egymás tetejére pakolt ruhák csak néhány napig néznek ki jól, utána a kapkodva történő ruhakeresés miatt előbb-utóbb összedőlnek és borzalmas romhalmaz lesz a helyükön. Ha a különféle ruhákat, például nadrágokat és pulóvereket nem egymáson, hanem egymás mellett tároljuk, sokkal kényelmesebben tudjuk megtalálni, hogy melyikre van éppen szükségünk. További okos döntés lehet egy szeparáló doboz beszerzése, mely segít egymástól külön tartani például a pólókat és fehérneműket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Itt én lakom. A vackaim is az enyémek. Tehát én döntöm el, mi a szép vagy mi nem, hogy mi fölösleges, vagy mi nem. A te szempontjaid sznobéktól származnak, nekem meg itt az otthonom.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.