HIRDETÉS
Tippek és trükkök

4 trükk, amivel a növényeid egész évben virágozhatnak

  Előfordult már veled, hogy vettél egy növényt, de idővel észrevetted, hogy már nem virágzik, és minden gondoskodásod ellenére egyre inkább elhervad? Ennek számos oka lehet, de leginkább a nem megfelelő fény, tápanyagok, vízmennyiség, hőmérséklet és páratartalom szokott lenni a ludast.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 4 hasznos trükköt mutatunk, amik extra segítséget adnak a növények gondozásában, hogy még erősebbek és egészségesebbek legyenek, mint valaha.

  1. 1 trükk: tea

   1 8

   Teázás után soha ne dobd el a teafiltert vagy a teafüvet. Ezek lesznek ugyanis a legjobb barátaid a virágföld termékennyé tételében. Különösen hasznosak tudnak lenni a rózsabokrok esetén. Ahhoz, hogy a növények minél gyorsabban új erőre kapjanak és virágzásnak induljanak, el kell távolítani a már elszáradt virágokat, hogy legyen hely az újaknak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 trükk: fahéj

   2 6

   Ehhez a trükkhöz 2 fahéjrúdra lesz szükséged, de ha az nem áll rendelkezésre, akkor őrölt fahéjat is használhatsz. A lényeg, hogy dugjuk a rudakat (vagy szórjuk az őrölt fahéjat) a földbe, majd alaposan locsoljuk le vízzel. A rúd környékére tehetünk vattakorongokat, hogy felszívják a felesleges nedvességet. Hagyjuk állni egy 10 percet, majd vegyük ki a fahéjat. A fahéj kiváló tápanyaggenerátor, ezért ezt a műveletet célszerű hetente egyszer megismételni. A növények egészségesek és virágokkal telik lesznek.

  3. 3 trükk: héjak

   3 5

   Ehhez a trükkhöz jól tud jönni egy mozsár, vagy valami hasonló. Szerezz egy banánhéjat, 4 tojáshéjat és egy kevés kávézaccot. Zúzd össze őket, míg egy jól keverhető pasztát nem kapsz belőle. Ez a kiváló tápanyagforrás létfontosságú lehet a növények számára, ezért átültetéskor (de akár havi rendszerességgel is) öntsünk belőle egy kicsit a virágföldbe.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 trükk: szögek

   4 4

   A földben lévő tápanyagok a jó növekedés és virágzás egyik legfontosabb alapköve. A növényeink legnagyobb szövetségesei pedig ilyen szempontból a rozsdás szögek. 3 vagy 4 darab rozsdás szöget kell a talajba szúrni a növény közvetlen közelében, amik minden egyes locsoláskor oxidálódni kezdenek, az oxidáció következtében pedig vasat szabadítanak fel a földben, ami egy kiváló extra tápanyag, ami nagy hasznára válik a növényeknek.


   Ezenkívül fontos szem előtt tartani néhány alapfogalmat, ami nagy segítségünkre lehetnek, az erős, egészséges és virággal borított növények termesztésében.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

   1. Jó vízelvezetés

   Általában minden növény műanyag vagy agyag cserépbe kerül, ami sokszor nagyon kicsi a növénynek. Mindig észben kell tartani, hogy ez a föld az, ami az életet jelenti a növényünk számára, tehát mindig jól válasszuk meg a mérethez illő cserepet. Hasonlóan fontos (ha nem fontosabb) a jó vízelvezetés. Bár a beltéri növények esetében nem könnyű megoldani, mindig ügyelni kell rá, hogy ne álljon meg a víz a cserép aljában. Ehhez valamilyen lyukakra lesz szükség, illetve rendszeresen figyelni, hogy a növény gyökerei ne tömhessék el ezt a lyukat, máskülönben a növény gyökerei a vízben állva megtelnek vízzel és rothadásnak indul. Sokan ajánlják, hogy ültetéskor tegyünk néhány nagyobb követ a cserép aljába, ez ugyanis segít megelőzni a vízben álló gyökér problémáját.

   2. Gyakrabban cseréld a cserepet és a talajt

   Előfordul, hogy a növények nem virágoznak eléggé a tápanyag- vagy helyhiány miatt. Utóbbi esetben könnyen észrevehető, ha a növény kinőtte a számára fenntartott cserepet. A növény gyökerei folyamatosan nőnek az idő haladtával, ezért ahhoz, hogy továbbra is fenn tudja tartani a virágzási folyamatot, időről-időre nagyobb cserépbe kell helyezni. Lehetőség szerint minden tavasszal végezzük el ezt az átültetést, és mindig egy mérettel nagyobb cserepet válasszunk, hogy legyen helye nőni a növénynek, illetve figyeljünk rá, hogy magas minőségű virágföldet, esetleg szubsztrátumot használjunk, hogy még tápanyagban gazdagabb legyen a növény környezete.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.