HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

14 lifehack, amik tényleg segítenek feltörni és könnyebbé tenni az életet

  A házimunkák néha kibírhatatlanul sok időt vesznek igénybe és meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy ez esetleg csak azért van, mert nem ismerünk elég trükköt a könnyebbé tételük érdekében.

  HIRDETÉS

  Próbáltad már eltávolítani például a fürdőszobában lerakódott koszt egy konyhai mosogatószer segítségével? Tettél már újságpapírt a szemetes kukád aljára? Pedig, ha tudnád, mennyi időt és energiát megspórolhatnál velük!

  1. 14 Fagyaszd le a viaszt a könnyebb eltávolítás érdekében.

   57cb1856818118295b75b08164

   A viasz agresszív fizikai tulajdonságai miatt a bútorokról vagy szövetekről történő eltávolítása károsíthatja a felületet. Legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerülsz, tegyél egy jégkorckát a viaszfoltra, és hagyd rajta néhány percig. Miután a viasz megfagyott, egyetlen mozdulattal eltávolítható.

  2. 13 Az ecet eltünteti a szagokat a mikrohullámú sütőből.

   3349f75b87bf5652bd6fbca9e2

   A mikrohullámú sütőben lerakódott kellemetlen szagok eltüntetése nem mindig olyan könnyű, mint szeretnénk. Ahhoz, hogy ezt egyszerűbbé tegyük, csak öntsünk 2 pohár vizet egy tálba, és tegyünk bele 2 evőkanál ecetet. Ezután tegyük 5 percre a mikróba, és hagyjuk, hogy az ecetes gőz eltüntesse a szagokat és meglágyítsa a szennyeződéseket, amik ezután egyetlen mozdulattal letörölhetők.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 12 Távolítsd el a zsírt a szőnyegről kukoricakeményítő segítségével.

   68b84b5f9a92ac984634582cbc

   Ha friss zsírt vagy folyadékot szeretnél eltávolítani a szőnyegről, csak szórd meg bőven kukoricakeményítővel az adott területet, és hagyd állni 15-20 percig. Az idő letelte után egyszerűen porszívózd át a területet, és nyoma sem lesz a foltnak.

  4. 11 A vödör alján lévő újság segít felszívni a folyadékot.

   6c1a6d58829e92206b4f6b9f99

   A szemetes alján kifolyt és összegyűlt kosz sok kellemetlenséget, és még rosszabb szagokat tud okozni. Néhány újságpapír segítségével azonban kényelmes megoldást találhatunk a problémára, mely után csak annyi dolgunk lesz, hogy a szemeteszsákok cserélésekor egyúttal az alján lévő újságpapírokat is kicseréljük.

  5. 10 Mosd a vázád Alka-Seltzerrel.

   11ea3759db9073b19c74a9bc6e

   A vázák nyakatekert formái néha ellehetetlenítik, hogy az emberek megfelelő módon gondoskodjanak róluk. Az olyan tabletták azonban, mint például az Alka-Seltzer, segíthetnek a váza belsejében lerakódott szennyeződés feloldásban: csak tegyél egy kis vizet a vázába, és dobj bele pár tablettát. Hagyd ázni egy ideig, majd öblítsd át az egészet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 9 A mosogatószer megbirkózik a fürdőszobában lévő kosszal.

   0fabc454b382c339cc8feb2603

   Ha hirtelen kifogy a fürdőszobai tisztítószered, ne ess kétségbe. A konyhai mosogatószer valójában kiváló alternatívaként szolgál, hiszen épp az ilyen olajos és zsíros foltok eltávolítására találták ki. A segítségével a fürdőkád úgy ragyog majd, mint újkorában.

  7. 8 A horog segít a helyén tartani a szemeteszsákot.

   ed99c5521fa32590f1acb0476d

   A szemeteszsákok nem mindig szeretnének a vödörben maradni. Erre nyújthat kiváló megoldást két fejjel lefelé az oldalára ragasztott kampó, ami segít a helyén tartani a zsákot még akkor is, ha a gyerekek agresszívan dobálnak bele mindenfélét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.