HIRDETÉS BEZÁRÁS

14 dolog, aminek egyetlen hálószobában sem szabadna ott lennie

Minden ember az élete egyharmadát körülbelül a hálószobájában tölti, néha még ennél többet is. Épp ezért különösen fontos, hogy úgy rendezzük be, hogy annak minden része kellemes legyen. Biztosan veled is megtörtént már, hogy bementél egy szállodai szobába, és arra gondoltál: „Hogy a fenébe csinálják ezt ilyen kényelmesre?”. Ma megmutatjuk neked, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen kerülni kell.
🔥 7 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál gondosan tanulmányoztuk a lakberendezési blogokat és azok tanácsait, hogy egy kis útmutatót készítsünk nektek a tökéletes hálószoba létrehozásához.

  1. 14 Bíborvörös, vörös vagy fehér fal

   Haloszoba falszin

   A színek befolyásolják a hangulatunkat és a viselkedésünket. A megfelelő színárnyalatok növelik a kényelem és biztonságérzetünket, míg a rosszul megválasztott színek épp ellenkezőleg, idegessé tesznek minket.

   A nyugodt állapotot leginkább a tompított, mattosított árnyalatokkal lehet elérni. A szakértők úgy vélik, hogy a legjobb színek a hálószoba falához:

   • zöld
   • halványsárga
   • ezüst.

   A legrosszabb a bíborvörös, a steril fehér és a piros.

  2. 13 Túl sok párna

   Haloszoba sok parna

   A kanapén és az ágyon található kispárnák kellemes hangulatot keltenek, de valójában több kellemetlenséget is okoznak. Képzeld el például, hogy minden lefekvéskor el kell rendezned őket, reggel pedig összegyűjteni és egyenként beágyazni. Ez túl sok extra munka naponta.

   A kényelmes alváshoz összesen egyetlen párnára van szükség, a többitől nyugodtan megszabadulhatunk. Ha valami nincs rendben az alvással, inkább a párnánkat cseréljük le egy jobbra, mert valószínűleg azzal van a baj - a több párna nem fogja orvosolni a problémát, sőt épp ellenkezőleg.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 12 Szennyeskosár

   Szennyeskosar

   A legnagyobb gond, hogy ahányszor ránézünk egy ilyen szennyeskosárra, az agyunk azonnal problémaként érzékeli, amelyet minél hamarabb meg kellene szüntetni. Ez zavar minket a pihenésben. Másrészt a kosárba dobott piszkos dolgok szaga elronthatja a hálószoba levegőjét.

  4. 11 Régi matrac

   Regi matrac

   A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a matracoknak is megvan a maguk eltarthatósága: ez általában 8-10 év. Meglepődnél azonban, ha tudnád, hogy milyen sokan 30-40 éves matracokon alszunk, amiket valójában már rég le kellett volna cserélnünk.

   A probléma az, hogy a régi matrac rengeteg egészségügyi problémát okozhat, kezdve a hátfájással. A rossz minőségű alvástól reggel fáradtabbnak érzed majd magad, a poratkák pedig rossz hatással vannak az egészségre. Minél régebbi egy matrac, annál több rovar él benne. Egy bizonyos szint fölött már az egészségünket is veszélyezteti.

  5. 10 Túl fényes lámpa vagy csillár az ágy fölött

   Lampa vagy csillar

   Az egyik legrosszabb választás a közvetlenül az ágy fölé helyezett csillár. A fénye egyrészt bosszantó, másrészt kikapcsolt állapotban is bosszantó és megnehezíti a nyugodt pihenést. Az ideális hálószobafényhez csak két kislámpa kell az ágy két oldalán, amik lehetőleg nem az ágyra, hanem kissé oldalra irányulnak, hogy a fényük szétszóródjon.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 9 TV

   Teve haloszoba

   Legtöbbünk hálószobájában van tévé, hiszen ez teszi lehetővé, hogy lefekvés előtt még gyorsan megnézzük a kedvenc filmjeinket és tévésorozatainkat. A TV rossz hatással van azonban az alvásunk minőségére.

   Ha a TV-t nem lehet másik szobába vinni, legalább figyeljünk oda, hogy este, lefekvés előtt ne kapcsoljuk be.

  7. 8 Túl világos függönyök

   Vilagos fuggonyok

   A legjobb hálószobafüggöny nagy és átlátszatlan, mely teljesen eltakarja az ablakok. A vékony függönyök semmit sem érnek, hiszen ugyanúgy átengedik a fényt és nehéz lesz elaludni, különösen, ha napközben is szeretünk szundikálni.

   Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a függönyök helyét. Minél magasabban vannak, annál jobbak. Ha nem lehet a mennyezetbe rejteni, akkor is gondoskodjunk róla, hogy minél magasabban legyenek, ettől ugyanis vizuálisan nagyobbnak fog tűnni a tér.

  8. 7 Rosszul megválasztott szőnyeg

   Szonyeg a haloszobaban

   A hálószobába helyezett szőnyeg kellemes, hiszen így reggel, amikor felkelünk, nem a hideg padlóra kell tennünk azonnal a lábunkat. A túlméretes szőnyegek helyett azonban érdemes inkább az ágy kétoldalára egy-egy kisebb szőnyeget helyezni erre a célra.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 6 Túl sűrű ágynemű

   Tul vastag agynemu

   Ha szeretnél egy kicsit spórolni, ne költs feleslegesen túl vastag ágyneműkre. Ez ugyanis felesleges. A gyártók ráadásul szeretnek trükközni a sűrűségre vonatkozó adatokkal, így lehet, hogy drága pénzért is kevésbé minőségi anyagot veszel.

  10. 5 Hímezett párnahuzatok

   Himzett parnahuzatok

   A hímzés minden kétséget kizáróan gyönyörűnek tűnik, de jóval kevésbé kényelmes. Az állaga miatt irritálja a bőrt és ezáltal megnehezíti az alvást. Reggelente ráadásul biztos, hogy a hímzés nyomaival az arcunkon fogunk ébredni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 4 Hálószobai szekrények

   Haloszoba berendezese

   Ha komplett hálószobai bútorszettet veszünk, az néha olyan érzést kelthet, hogy a tulajdonosnak nincs ízlése. A túlságosan zsúfolt hálóban pedig az alvás is kényelmetlen.

  12. 3 Túl alacsony ágy

   Tul alacsony agy

   Minél magasabb az ágy, annál magabiztosabban fogod érezni magad rajta. Ráadásul az alacsony ágy alatt általában nincs elég hely, ahová pakolni lehetne, míg a magas ágyak alá a kihúzható fiókokkal rengeteg dolgot, például ágyneműket és takarókat tárolhatunk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 2 Fejtámla nélküli ágy

   Fejtamla nelkuli agy

   A lakberendezők szerint a fejtámla nélküli ágy nagyjából olyan, mint egy keret nélküli ablak. A hiánya miatt a hálószoba vizuálisan befejezetlennek tűnik majd.

  14. 1 Padlóig érő ágytakaró vagy lepedő

   Padloig ero takaro

   A nagyméretű ágytakaró vagy lepedő nem dobja fel látványra a szobát, épp ellenkezőleg: elcsúfítja és zavarossá teszi. Ráadásul nem is túl kellemes a padlóra lelógó takaróval utána magunkat takargatni.

   Ha mindenképpen egy kis egyéniséget akarunk vinni a hálószobába az ágyneműk segítségével, akkor azt a huzatok és lepedők színének kreatív kombinációjával tegyük.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

7 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Mókás marhaságok megint :D de van egy, ami kiugróan nagy zöldség: aki ezt írta, tudja, mi az "ágytakaró"? Az ágytakaró arra szolgál, hogy letakarjuk vele az ágyat, amikor nem alszunk benne, és alváshoz levesszük az egészet, és félretesszük. Ágytakaróval semmiképpen sem kellemes magunkat takargatni, akár lelóg a padlóra, akár nem, mivel nem is arra lett kitalálva (ergo nem kényelmes takarónak).
 • Tudod, kinek a hálószobájában van TV? A PROLIKNAK drágám! Normális embernek még a házában sincs, nem hogy a hálószobájában! (És most tádámm, következnek a prolik kommentjei!)
  • Én ezzel például tök egyetértek. Önálló gondolatok és érzelmek mentes TV zombi az emberek java. Egyetlen szórakozásuk, meló után hazaténferegve, lehuppanni a TV elé, és nyelni azt a sok hulladékot ami abból áramlik. Nem feltétlen az ő hibájuk, ilyennek idomít a rendszer (ha hagyod).
 • Hát bocs, de nem fogok plusz sötétitőt tenni a szobába amikor remek redőnyeim vannak sötétítésre. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.