HIRDETÉS BEZÁRÁS

12 olcsó dolog, amivel nagyon sokat hozzátehetünk az otthonunk kényelméhez

🔥 2 hozzászólás

  Az otthon az a hely, ahol mindannyian önmagunk lehetünk. Éppen ezért szeretnénk, ha ez egy meleg, barátságos és kedves hely lenne. Az ilyen tökéletes légkörnek a megteremtésében legfőképpen a belsőépítészek lehetnek segítségünkre, az ilyen szakemberek alkalmazása azonban nemcsak időigényes, de drága is. Ráadásul nincs rá garancia, hogy a csillagászati összegek elköltése után valóban olyan lesz az otthonunk, mint szeretnénk. Szerencsére vannak olyan apró és olcsó trükkök, melyekkel mi magunk is sokat tehetünk ez otthonunk kényelme érdekében.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük folyamatosan tökéletesíteni és csinosítani az otthonunkat, ma pedig 12 olyan dolgot gyűjtöttünk össze nektek, amivel tulajdonképpen anyagi ráfordítás nélkül tehetjük kényelmesebbé az otthonunk.

  1. 12 Jól megválasztott fényforrások.

   754a755324bdf884f3f44e0d1c

   A lakás megfelelő megvilágítása mindennek az alapja. A lámpák megfelelő elrendezésével nemcsak vizuálisan befolyásolhatjuk a szobák méretét, de hangulatossá is tehetjük azokat.

   A munkához, olvasáshoz, főzéshez, és egyéb olyan feladatokhoz, amelyek speciális koncentrációt igényelnek, mindig használjunk hideg fényeket. A meleg, lágy megvilágítást az otthonunk azon részein alkalmazzuk, ahol elsődleges szempont a pihenés.

   A munkaterület megvilágításához az asztali lámpák a tökéletesek, melyek jól irányítható fényt biztosítanak. A pihentető filmezéshez vagy beszélgetéshez jobb gyertyákat és füzéreket használni, melyek azonnal megteremtik a kellemes, kényelmes hangulatot a házban.

  2. 11 Abroszok helyett tányéralátétek.

   Abrosz helyett megoldas

   Sokan még ma is inkább a praktikusságot tartják szem előtt, amikor egy csúnya, műanyag hatású abroszt tesznek fel az asztalra, ezzel ugyanis nem okoz majd gondot, ha a vendégek kifröccsentik az ételt, vagy kifolyatják rá az üdítőt. Az elegáns belső tér hatásához azonban érdemes mellőzni az ilyeneket és a sokkal szebb, sokkal könnyebben variálható tányéralátéteket használni helyettük.

   Meglehet, hogy ezek több odafigyelést és karbantartást igényelnek, de egészen más lesz tőlük az összhatást.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Szokatlanul elrendezett könyvek.

   Konyvespolc trukk

   Valószínűleg a legolcsóbb módja annak, hogy egy kicsit feldobjuk az otthoni környezetünket, ha nem a megszokott módon rendezzük el a könyveinket.

   A szekrényben általában függőlegesen vagy kissé ferdén döntve bepakolt könyvek kissé monoton hatásúak. Az érdekesebb és látványosabb hatás érdekében néhány könyvet helyettünk vízszintesen, míg a többit továbbra is függőlegesen hagyjuk. Néhány apró ajándéktárgy vagy fénykép (nem szabad túlzásba esni!) segítségével tovább fokozhatjuk ezt az egyediséget.

  4. 9 Éjszakai mozgásérzékelős megvilágítás.

   1726cf5477be948208f5ee3449

   Az éjszakai megvilágítás nemcsak kényelmesebbé teszi az otthonunkat, de egyúttal meg is védi a kislábujjainkat az ágy vagy szekrények széle okozta balesetektől.

   A padló közelébe rejtett LED szalagok és a hozzájuk tartozó apró mozgásérzékelők valójában sokkal olcsóbbak, mint gondolnánk: a legolcsóbb változat esetén pusztán pár ezer forintból elkészíthetjük, és a kislábujjunk garantáltan hálás lesz érte.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Szobanövények.

   5bfd53509881832cf5ff562329

   Kutatások szerint a szobanövények nemcsak tisztítják a levegőt, hanem növelik a termelékenységet és csökkentik a stresszt. A jól megválasztott növények segítségével új életre kelthetjük az üres sarkokat, díszíthetjük az ablakpárkányokat és egy kis extra színt adhatunk az unalmas belső térhez.

   Ha nem tudod, milyen növényt válassz, íme néhány lehetőség, ami minden otthonban gyönyörűen mutat: könnyezőpálma, zöldike, borostyán és igazából bármilyen pozsgás növény.

  6. 7 Műanyag palack helyett locsolókanna.

   Locsolokanna

   Ha már van szobanövényünk, akkor érdemes egy kis figyelmet fordítanunk annak gondozására is. Sokan kézenfekvő megoldásként műanyag palackokkal szokták locsolni őket, de ha elfogadtok egy jótanácsot tőlünk, akkor NE tegyétek.

   Egy műanyag kanna ma már pár száz forintért beszerezhető, ráadásul a nagy választék miatt könnyen találunk olyat, ami az otthonunk dizájnjához is jól megy, és sokkal kellemesebb összhatást biztosít majd, mint a növények mellett álló vízzel teli műanyag palackok. Persze fémből készült kannát is választhatunk, ezek azonban egy kissé drágábbak, mint a műanyag változatok.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Megnyugodtam! Maradhatnak a képek a falon. Azt azért szeretném megkérdezni,de tényleg- a szobanövény hogy serkenti a termelékenységet a nagyszobában?
 • Na, banyek, most kiszaladtam, és megnéztem: még mindig nincs kint a házfalon a "Múzeum" tábla. Akkor viszont nyugodtan maradhat az otthonom ilyen nem modern-nem divatos-nem elegáns konyhás, mint most. Ja, bónusz: a könyveket sem dekorációként tartjuk...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.