HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 dolog, amit nagyon szeretnének a kertjükbe az emberek, aztán nem győznek megszabadulni tőle

🔥 3 hozzászólás

  Sok ember lakik kertesházban, vagy van legalább egy hétvégi háza, ahová elmenekülhet a város zaja elől. Minden ilyen esetben jellemző, hogy a tulajdonosok szeretnék a lehető legjobban kihasználni a kertük nyújtotta lehetőségeket, de az új és klassz ötletek néha nem várt kellemetlenségeket szülnek.

  HIRDETÉS

  Olykor ezek a kellemetlenségek annyira bosszantók, hogy az emberek sietve próbálnak megszabadulni a korábban jó ötletnek tűnt dolgoktól, mint amilyenek a most következők.

  1. 1 Kerti tó

   58532858a2ac670e6633895024

   A dekoratív kerti tavak nagyon kellemesek a szemnek. Már persze, ha megfelelően gondozzák őket. Előfordul azonban, hogy főként a kis, műanyag tavak nagyon gyorsan bekoszolódnak. Ilyenkor a víz büdössé válik és rovarok, esetleg békák jelennek meg benne, amik hangosan brekegnek éjszakánként. Az ilyen tavakat persze nem lehet csak úgy kiszedni és eldobni, ezért a telepítésük előtt érdemes átgondolni, hogy tényleg készen állunk-e a gondozásukra, mivel ez rengeteg erőfeszítést és szabadidőt igényel.

  2. 2 Beton udvar

   e2d81c5c2187abc3bd1582c1e0

   Az emberek sokszor próbálnak pénzt spórolni azzal, hogy csempe vagy más burkolat helyett egyszerűen betonból készítik el a teraszt vagy a járdát. Az ilyen burkolat első pillantásra ideálisnak tűnhet, hiszen olcsó, tartós és szemre sem rossz, de ez csak az első pillantás. Valójában a hőmérsékletváltozások miatt a betonban repedések jelennek meg, amik előbb-utóbb teljesen tönkreteszik azt, ezért elkerülhetetlen lesz az egészet elölről kezdeni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Kerti medence

   5cc29b5feb8f8e9a8533f57dd6

   A kerti medence nyilvánvaló megoldás lehet azok számára, akik szeretnék emberektől távol, mégis hűvös vízben lubickolva tölteni a nyarat. A föld feletti medencék telepítése viszonylag könnyű és olcsó, de vannak hátrányai is, melyek miatt érdemes kétszer is átgondolni őket. Az első ilyen a sebezhetőség: a medence fóliája gyakran kiszakad, néha annyira, hogy javítani sem lehet, csak cserélni az egészet. Ez valódi rémálom. A föld fölötti medencék vizuálisan rettentő mértékben szűkítik a kert méretét, de ami még ennél is fontosabb, hogy a víz fertőtlenítése és tisztántartása rengeteg időt és pénzt (uszodavegyszerek) igényel.

  4. 4 Halastó

   5e0f105f38a21fa5772b76a1eb

   A szokásos dísztavak mellett az emberek olykor halas tavakat is csinálnak a kertjükbe. Ez azonban még mindig problémás. Rengeteg időt és pénzt kell fordítani a halak egészségére, az elpusztult halak kiszedésére, a speciális szerszámokra és tisztítórendszerekre, arról nem beszélve, hogy a halas tavak rendkívül vonzzák a nem kívánatos vendégeket, például a rovarokat, békákat és kígyókat.

  5. 5 Függőágyak

   Fuggoagy problema

   A tökéletes pillanat: egy tisztás közepén fekszel egy függőágyban, miközben álmodozva figyeled a felhőket. A függőágyak azonban tele vannak hátrányokkal: a nap kiszívja őket és elhalványulnak, esetleg bepenészednek. A kötél függőágyak emellett sokszor rendkívül kényelmetlenek, sokkal célszerűbb helyettük egy kényelmes napozóágyat vásárolni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Alkalmatlan kerti bútorok

   Kerti butorok

   Az alumíniumból készült bútorok nem alkalmasak szeles környékekre: az anyag könnyűsége miatt a szél könnyen szétdobálhatja a különböző bútorokat. A fából készült bútorok gyorsan elveszítik a ragyogásukat, párás éghajlaton pedig a fa egyszerűen megduzzad. A drága és gyönyörű bútorokat védeni kell az időjárástól vagy komplett fészert építeni nekik, ahová rossz idő esetén el lehet rejteni őket.

  7. 7 Komposzt gödör

   29436d54dda83f4431d08dcccf

   A komposztgödör nem ritka. A tulajdonosok minden szerves hulladékot ide dobnak, hogy aztán műtrágyává alakítsák. Ez jót tesz a környezetnek és csökkenti a szemetelést, de a komposztgödör látványa és illata nem túl kellemes. Néha még a szomszédok is panaszkodnak a szagára, nem beszélve arról, hogy az ilyen helyek vonzzák a patkányokat, kígyókat és különféle rovarokat.

  8. 8 Egymás mellé ültetett fák és cserjék

   Fak es cserjek

   A kertünk beépítésekor az első és legfontosabb a növények elhelyezkedése és mennyisége. Minél több, annál jobb - legalábbis elvileg, de az ültetéskor nagyon fontos odafigyelni az arányokra. Az egymáshoz túl közel ültetett fák és cserjék néhány év múlva elkezdik összenyomni egymást, melynek eredményeként akár mindkettő el is pusztulhat. Az ültetésnél célszerű odafigyelni, hogy legalább 1,8-3,5 méter különbség legyen közöttük.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Kavicsos utak

   20209f5f89bb5b4931050615fc

   A kaviccsal leszórt autóút vagy parkoló olcsó, gyors és tartós megoldás. Legalábbis első pillantásra. Vannak azonban árny oldalai is. Elsősorban télen, amikor megnehezíti a hó eltakarítását, de az apró kavicsok előbb-utóbb szétszóródnak a kertben, és megjelenik alatta a föld, amitől koszos és porossá válik majd az egész terület.

  10. 10 Beépített grill

   c4e6df5c58b763ec6ccfdb1e94

   Amióta világ a világ, az emberek imádnak nyílt tűzön sütögetni. A beépített grillek erre kínálnak tökéletes megoldást, de mielőtt rohannánk, hogy vásároljunk egy ilyet, érdemes tisztázni néhány dolgot. Egyrészt, hogy biztos, jó ötlet-e egy helyhez kötött grillt vásárolni? Ez egyrészt lényegesen többe kerül, mint egy hordozható változat, másrészt sokkal több a baj vele. A hordozható grillek ezzel szemben praktikusak, könnyen takaríthatók és sokkal kevesebb fejfájást okoznak, mivel nem kell annyit bajlódni velük.

   Neked van olyan dolog a kertedben, amit nagyon nem ajánlanál senkinek?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 7.: óriási tévedés. A komposztnak egyáltalán nincs szaga, nem vonz patkányokat és kígyókat sem. A poszt szerzője láthatóan meg távolról sem látott komposztálót.
  • A komposznak már nincs, de amíg elkészül, bizony nem mindig szagmentes. Ha a cél az, hogy minden szerveset oda rakni komposztálódni, akkor bizony időnként szagot is fog eregetni, mivel a folyamat nem optimálisan van vezetve. Elég, ha megrakod frissen nyírt fűvel, aztán rájön egy jó kis nyári zápor, és 2-4 napig lehet szagolni (és nézni bambán, honnan került elő az a rengeteg meztelencsiga, ami mind bele akar mászni). A nagyobb menyiségű konyhai zöldhulladék pedig kifejezetten hajlamos szagot eregetni (szintén csak pár napig). Amúgy nem vészes a dolog, de van akit zavar - szóval érdemes a háztól/ablakoktól minél távolabb rakni, jó szellős helyre, és akkor nincs gond.Bár a egeret, patkányt, kígyót alapvetően nem vonzza, de attól még simán tehetnek egy próbát - gyakori emberi jelenlét esetén külön beavatkozás nélkül is távoznak. Ez inkább késő ősszel esedékes, amikor télire keresnek búvóhelyet.Amit viszont vonz: azokat a rovarokat, melyek lárvái korhadékban fejlődnek: cserebogár, rózsabogár, bundásbogár, orrszarvúbogár (esetleg szarvasbogár) - ezek lárvái (kisebb-nagyobb fehér pajorok) nagy számban fejlődhetnek itt, és bár csak az orrszarvúbogár/szarvasbogár védett, lárváik szinte megkülönböztethetelenek. Érdemes ezért megkímélni (és visszarakni) őket a komposzt kiszedésekor.
 • 3. A "föld feletti" (ez mókásan hangzik, kicsit segítek: "merevfalú" a kifejezés, amit keresel) medencék titka az, hogy télen szépen le kell ereszteni, és össze kell csomagolni a következő nyárig. Amúgy a "földbe ásott"' medence vizét ugyanúgy kell tisztítani.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.