HIRDETÉS BEZÁRÁS
Interneten talált dolgokTwitter

A válás után a férjemre hagytam a fiamat, hogy ne menjen tönkre az életem

  Egy férfi a válás után szabad, mint a madár és általában fiatalabb feleséget keres magának, míg az nők a gyerekekkel maradnak és minden energiájukat és idejüket nem sajnálva próbálják felnevelni őket. A férfiak számára a legegyszerűbb, ha havonta egyszer tartásdíjat fizet, és közben nem törődik semmivel, élvezi az életét, és arra költ, amire csak akar, vagyis mindenre, kivéve a saját gyerekére.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most bemutatjuk nektek „Natasa” történetét, aki 33 éves korában a második férjével történő váláskor azt mondta, hogy ezúttal a férjére hagyja a gyereket, és azt is elmeséli, hogy miért döntött így.

  Férfi a válás után

  ,,Az első házasságom 23 éves koromban ért véget. A volt férjem akkor otthagyott engem egy kisgyerekkel a karjaimban, ő maga pedig a nulláról kezdte újra az életét, mintha én és a fiam megszűntünk volna létezni. Míg nekem minden helyzetben felnőtt és felelősségteljes egyedülálló anyának kellett lennem, addig a férjem letudta annyival, hogy havonta néhány fillér tartásdíjat fizetett és közben boldogan élte az életét.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Anya és gyermeke
  Pexels / Sarah Chai

  ,,3 év után újra férjhez mentem. Akkor úgy tűnt, hogy a második férjem tökéletes, ráadásul a gyerekemmel együtt és elfogadott. A közel 8 év együtt töltött idő alatt egy közös fiunk is született. Tényleg minden csodálatos volt, amíg a férjem be nem jelentette, hogy beleszeretett a kolléganőjébe és el fog válni tőlem.”

  Vitatkozó pár
  Pexels / Ketut Subiyanto

  ,,Közölte, hogy ki kellene költöznöm a közös lakásunkból, és inkább egy albérletet keresnem. Elmondta, hogy mindenben segíteni fog – ezt már hallottam. Nem először kerültem ilyen helyzetbe, úgyhogy tanultam már egy-két dolgot. Elmondta persze, hogy a szerelmet nem tudja befolyásolni az ember, de mivel egy időben ő is nagyon szerette volna a közös fiunkat és az országunkban a szülők jogai és kötelességei egyenlőek, ezért nem hagytam annyiban.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Apa és fia
  Pexels / Kampus Production

  ,,Elmondtam neki, hogy nem fogok vele lakni, és bár a ház a közösen szerzett tulajdonunk, én mihamarabb elköltözöm. Egyúttal közöltem vele, hogy az idősebb fiamat magammal viszem, de a fiatalabbat mindenképpen ráhagyom. Fizetek gyerektartást is ha kell, és rendszeresen fogom látogatni őt, idővel pedig majd a gyermek engem.”

  Válás
  Pexels / Karolina Grabowska

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  ,,Persze a férjem nem erre számított. Azt hitte, hogy marad minden úgy, ahogy van, és miközben én egyedül nevelem majd a közös gyermekünket, ő nyugodtan és lelkiismeretfurdalás nélkül vághat bele egy új életbe a munkahelyi szerelmével. Elmondta persze, hogy ilyenkor a gyerekek az anyjukkal szoktak maradni, de engem ez ezúttal nem hatott meg. A szüleim persze nem értettek meg, az ismerőseim elítéltek, de én akkor sem fogok két gyermekkel egy szűk lakásban élni úgy, hogy közben egyiknek sem tudnék rendes életet biztosítani. Persze dolgozok, amennyit csak tudok, de ez két gyerekre nem elég és pihenésre is van szükségem néha. A fiúknak pedig férfi nevelés kell. Édesanyám még mindig próbál meggyőzni és csak azt hajtogatja, hogy meg fogom bánni, de engem nem érdekel. Én döntöttem.”

  A Liked.hu-nál mi magunk is döbbenten olvastuk az édesanya sorait, miközben valahol egyet is értettünk vele meg nem is. Az mindenesetre kétségtelen, hogy sem az édesanya, sem az édesapa nem álltak készen a gyerekvállalásra és mindketten hatalmas hibát követtek el. Neked mi a véleményed róluk?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én sem értem meg. Mivel már egyszer ez megtörtént vele, ennek fényében kellett volna vállalni a második gyereket. Mindenki a gyereket nézi először, sosem őt, úgyhogy ne is csodálkozzon, ha elítélik. 
 • Foglaljuk össze; egy sérelmét a gyerekén keresztül bosszulja meg. Gratulálok neki, jó lesz anya nélkül felnőni, ha már ennyire "felelősségteljes" anyuka. Mellesleg, aki másodjára válik, valószínű vele van a gond. Idióta.
 • "én akkor sem fogok két gyermekkel egy szűk lakásban élni úgy, hogy közben egyiknek sem tudnék rendes életet biztosítani" - és több ló nem indul. 
 • én teljesen megértem az anyuka érveit, hiszen apukának lenni alapjáraton könnyebb, mint anyukának, még akkor is, ha együtt marad a család. a férfiakat miért nem ítélik el, amiért otthagyja a családját (ez esetben elzavarja) és megy a farka után? ő ugyanúgy felelősséget vállalt a gyerekéért, nem? hozzáteszem, lehetséges, hogy így jobb élete lett a gyereknek, hiszen az 1 fizetést (ami a férfiaknál alapjáraton magasabb) nem 3, hanem 2 főre kellett csak osztani.
  • Meg az új menyecskére....  ;) De így már kevesebb jut arra is... És a figyelem is megoszlik ..... Persze ez már nem tetszik a pasiknak... (Tisztelet a kivételnek)Számomra kizárt , hogy a gyermekem nélkül éljek válás után.De nem ítélem el.Nagyon sok férfi, amíg nem születik meg a gyermek, -csak Ő van a figyelem központjában- addig minden szuper. Persze vannak olyanok is , akik teljes mellszélességgel ott vannak a gyermekük életében -minden tekintetben- válás után is.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.