HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 szokatlan horrorfilm, ami megijeszt, de nem sikoltozásokkal és szörnyekkel, hanem egészen más módon

Ha a megszokottól eltérő módon akarsz halálra rémülni, akkor ezek a filmek lehetnek a tökéletes választások.

  A poszthorror kifejezést először a The Guardian újságírója, Steve Rose használta először egy cikkben. Steve ezalatt a kifejezés alatt olyan horrorfilmeket értett, melyek nem követik a horrorfilmek jól megszokott vonalát, hanem egészen új és egyedi módon rémisztik halálra a nézőt.

  HIRDETÉS

  A legtöbb poszthorrorban nem látni sikoltozó főszereplőket, és a főgonosz személye sem mindig egyértelmű, ám a lassan kibontakozó cselekmények végül ugyanazt a célt érik el, mint a tradicionális társaik: a nézők akaratlanul is halálra rémülnek tőlük. Hogy pontosan miként? Az alábbi filmek valamelyikével Te magad is megtapasztalhatod.

  1 Fehér éjszakák (2019) [Netflix]

  Poszthorror horrorfilmek 020
  A24

  A diákok egy svéd faluba utaznak a napforduló alkalmából, hogy megtanulják a helyi szokásokat, de éppen ezeknek a szokásoknak esnek áldozatul. A szokásos horrorfilmektől eltérően ebben a filmben minden fényes nappal játszódik, árnyak és sötétség nélkül, látszólag kedves és mosolygós emberek között.

  A film mesterien játszik a nézők érzelmeivel és erkölcsi iránytűjével. Valóban gonosz, amit ennek a kisközségnek a tagjai tesznek?

  2 Tűnj el! (2017)

  Poszthorror horrorfilmek 019
  Universal Pictures

  A film azzal indul, hogy a főszereplő úgy dönt, megismerkedik a kedvese szüleivel. A faji előítélet azonban hamar a kapcsolatépítés útjába áll. Mint kiderül, a lány családja sokkal ijesztőbb titkokat is őriz, amiket nem lehet egyszerűen „előítéletnek” vagy „sztereotípiának” nevezni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 A boszorkány (2015)

  Poszthorror horrorfilmek 018
  Universal Pictures

  Nagyon sötét és baljós történet, amit semmiképp sem ajánlott gyerekekkel nézni. Egy telepes családot kizárnak a puritán közösségükből az egyház törvényeinek megsértése miatt. A család ezért egy erdő melletti félreeső farmra költözik, ám hamarosan eltűnik a legkisebb gyermekük. Nem, természetesen nem az erdei vadállatok ezért a felelősök.

  4 A világítótorony (2019)

  Poszthorror horrorfilmek 017
  A24

  Két világítótorony-őr szolgál egy lakatlan szigeten. Talán az alkohol a hibás, talán a feszültség a két gondnok között, de pokoli dolgok kezdenek történni a szigeten. Az őrült film megrázó élményét tovább súlyosbítja, hogy megtörtént eseményeken alapul.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Örökség (2018)

  Poszthorror horrorfilmek 016
  A24

  Egy idős nő halála szörnyű események láncolatát indítja el, melyek végül felfedik a szörnyű családi átok mögött megbúvó igazságot. Ari Asteire rendező és forgatókönyvíró szerint egy nem csak egy horrorfilm, hanem „egy rémálommá fajult tragédia”.

  6 Éjjel érkezik (2017)

  Poszthorror horrorfilmek 015
  A24

  Klausztrofóbiás vagy? Akkor ez a film valószínűleg nem neked szól. Ebben ugyanis egy világjárvány közepette két család küzd a túlélésért egy nagyon szűk kis otthonban.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.