6 híresség, aki a rajongók szerint csak megrendezte a saját halálát (és kettő, aki biztosan megtette)

A rajongók sokszor olyannyira bálványozzák kedvenc hírességeiket, hogy még a haláluk tényét sem képesek elfogadni és feldolgozni. Gondoljunk csak például Michael Jackson, Diána hercegnő vagy épp Marilyn Monroe halálára – hogy csak a leghíresebbeket említsük. Cikkünkben most 6 további hírességet gyűjtöttünk össze, akikről a rajongóik meg vannak győződve, hogy csak megrendezték a halálukat - némelyikük esetében nem is alaptalanul.


 1. 1 Bruce Lee


  Bruce Lee 1973-ban, 32 éves korában hunyt el egy fejfájást következtében, miután az arra bevett gyógyszer agyduzzadást váltott ki a harcművészből. A rajongók többsége azonban nem volt hajlandó elfogadni a tényt, hogy egy ilyen fitt és kisportolt ember egy ennyire prózai okból hunyjon el.

  Sokan összeesküvés elméletet gyanítottak a háttérben: a rajongók szerint ugyanis Bruce Lee valódi „szuper-ember” volt, aki nemcsak a lélegzetét volt képes bármeddig visszatartani, de a szívét is képes volt megállítani, és valószínűleg ezzel győzte meg az orvosokat a haláláról. A halálának megrendezésének valódi oka pedig a rajongók szerint az lehetett, hogy miután a színész összetűzésbe került a triádokkal, jobbnak látta eltűnni a nyilvánosság elől.

 2. 2 Andy Kaufman

  eastnews

  Andy Kaufman 1984-ben halt meg egy Los Angeles-i klinikán. A halálával kapcsolatos összeesküvés elméletek azonban nemcsak a komikus rajongói között, hanem még a saját baráti körében is felütötték a fejét. Túl sok gyanús pletyka kezdett el keringeni a halála után, egy kollégájának a színész állítólag maga mondta, hogy „ha a tervem sikerül, az emberek azt hiszik majd, hogy tüdőrákban haltam meg”.

  2013-ban a színész testvére, Michael egy interjúban azt állította, hogy Andy azért rendezte meg a halálát, hogy végre megszabadulhasson a reflektorfényből. A komikus állítólag 1999-ben még azt is fontolgatta, hogy felfedi a halálával kapcsolatos megtévesztést és elmeséli, hogy hogyan alakult a későbbi élete, de erre végül nem került sor. Később nyilvánosság elé állt a művész lánya is, aki állítólag már a „halála” után született. Kijelentette, hogy édesapja életben van és jól van, de erről semmilyen bizonyítékot sem hajlandó szolgáltatni. A komikus története mindenesetre még ma is lázban tartja az amerikaikat.

 3. 3 Abraham Lincoln


  A színházi előadás közben fejbe lőtt Abraham Lincoln történetét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Az Egyesült Államok elnöke végül 3 nappal később, a kórházban hunyt el, ám a színházban jelenlévő embereknek sok kétsége volt azzal kapcsolatban, hogy a golyó valóban végzetes lehetett-e. Sokan úgy vélték, hogy a politikus egyáltalán nem halt meg, de mivel kénytelen volt elmenekülni a polgárháború végén szerzett rengeteg ellenség elől, ezért muszáj volt megrendeznie a saját halálát, mielőtt még valaki más tényleg végzett volna vele.

 4. 4 Jimi Hendrix


  Jimi Hendrix-et a világ legnagyobb gitár-virtuózának tartották. A többi rock-zenésszel ellentétben azonban Jimi egyáltalán nem élt egészségtelen életmódot: kerülte a drogokat, az alkoholt és a botrányokat. A művész halálának oka az altatók túladagolása volt.

  Hendrix azonban a rajongói szerint egyértelműen nem halt meg – csak egyszerűen belefáradt a hírnév okozta stresszbe és az állandó figyelembe. Egyes összeesküvés-elméletek szerint Jimi Hendrix halála után teljesen új életet kezdett és színész lett. A gitár-legenda rajongóinak egy része biztos benne, hogy Jimi ma is látható a képernyőn, mivel Morgan Freeman néven kezdte el színészi karrierjét. A rajongók ezt számos nyilvánvaló hasonlósággal alá is támasztották.

 5. 5 Carlos Castaneda


  A mexikói varázslóhagyományokról írt könyveivel világhírűvé vált író már életében is rendkívül titokzatos volt: soha nem engedte magát lefényképezni, nem adott interjút, és senki sem tudta a születésének pontos dátumát. A hivatalos források szerint Castaneda 1998. április 27-én hunyt el májrákban, a hamuját pedig Mexikóban szórták szét.

  Az író rajongói szerint azonban Castaneda csak el akart tűnni a nyilvánosság elől, és valószínűleg a hegyekbe költözött, hogy energiagyakorlatokat gyakoroljon, amiket aztán tovább adhat tanítványainak.

 6. 6 James Dean


  A legendás színész 1955-ben egy autó-balesetben hunyt el. A színész rajongói azonban biztosak benne, hogy Dean nem vesztette életét a balesetben. A szakértők is csak olajat öntöttek a tűzre, állításuk szerint ugyanis az autó roncsolódása alapján a baleset nem lehetett olyan erős, hogy a színész belehaljon.

  A legnépszerűbb összeesküvés-elmélet szerint a színész nem halt meg, ám állapota leromlott és ezért szerette volna inkább, ha a színészi karrierje csúcsán búcsúznak el tőle az emberek, amiért pedig hatalmas pénzeket ölt a halálhírének elterjesztésére.

  Bónusz: akik tényleg megrendezték a halálukat

  Jaroslav Hašek

  forrás: Wikipédia

  Az első világháború idején Jaroslav Hašek orosz hadifogságban volt, ami alatt hazájában elhunytnak nyilvánították. Miután kiszabadult a fogságból, Prágába érkezve meglepve látta, hogy senki sem várta őt és hogy távolléte alatt halottnak nyilvánították.

  Ezután az író új „hobbit” talált magának a saját halálhírével való tréfálkozásban. Többször is kísértetfotókat küldött magáról az újságoknak, olyan is volt, hogy megjelent a nyilvánosság előtt, majd öngyilkosságot szimulálva ismét hetekre eltűnt. Amikor az író 39 éves korában tényleg elhunyt, senki sem hitte el a halálhírét, és csak a legközelebbi hozzátartozói mentek el a temetésére.

  Ken Kesey

  forrás: Wikipédia

  Az írót 1965-ben marihuána birtoklása miatt letartóztatták. Szabadlábra helyezése alatt Kesey öngyilkosságot tettetett: egy búcsúlevelet hagyott az autójában, majd a tengerbe lökte a gépjárművet.

  Barátai kihallgatása során azonban kiderült, hogy a színész valójában Mexikóba szökött, ahonnan 8 hónap múlva tért vissza. Amint amerikai földre lépett, azonnal letartóztatták és 5 hónap börtönre ítélték, ahonnan 1969 novemberében szabadult.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!