HIRDETÉS

21 érdekes részlet a dél-koreaiak életéről, ami nagy meglepetésként szokta érni a turistákat

Dél-Korea nem a legnépszerűbb turisztikai célpont, legalábbis a környező országokhoz, például Kínához vagy Japánhoz képest. Talán ezért is sikerült fenntartani a koreai lakosoknak azokat az egyedi hagyományokat és szabályokat, amik igazán különlegessé teszik ezt az országot. Az országban érkező turistákat ez természetesen nagy meglepetésként szokta érni, néha annyira, hogy a közösségi oldalakon keresztül is elmesélik a világnak, hogy milyen különleges hely Dél-Korea.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most felkutattuk a közösségi oldalak ezen fényképeit, hogy a turisták szemén keresztül nézhessük meg, milyen szerencsések azok az emberek, akik életük során legalább egyszer eljutnak ebbe a nagyon különleges országba. 

 1. 1 ,,3 hónapot töltöttem Dél-Koreában egy diákcsere program keretén belül. Míg ott voltam, mindennap küldtem egy képet a szüleimnek arról, hogy milyen ételeket kapnak a gyerekek az iskolában."


 2. 2 ,,A tíz órás repülőút előtt ennek a 4 hónapos csecsemőnek az édesanyja minden utasnak osztott egy bocsánatkérő csomagot a gyermek esetleges sírásáért."


 3. 3 ,,Dél-Korea olyan biztonságos, hogy nyugodtan az utcán hagyhatjuk a csomagjainkat, nem kell félnünk attól, hogy valaki elviszi őket."

  22242265 image crop 700x737 1590314749 728 ddccdc8132 1590817184
  pikabu
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. 4 A gyerekekért mindent.


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Koreában holnap kezdődnek az érettségi vizsgák, ezért ebben az időszakban megtiltják a repülőgépek le- és felszállását, a katonai repülőgépek nem kapnak engedélyt, valamint megtiltják a vizsgák helyínén történő hangoskodást.

  Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek minél jobban tudjanak koncentrálni.

 5. 5 ,,A boltban a banánokat érettség szerint csomagolják, mert tudják, hogy nem egyszerre fogjuk megenni az összes banánt."


 6. 6 ,,Ebben az országban a mozijegyek lenyűgözően szépek."


 7. 7 Akárcsak maguk a mozik.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

11 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!11 comments

 • Szia, guest
 • Hát ezek azért elég egyedi példák többségében... Én egyszer nem láttam a banánt igy csomagolva vagy a buszos párnát. A hernyó is egyedi, hisz ez az egyetlen rovar amit a koreaiak esznek. Gondolom többsége Seoulban készített kép. Pl a lépcsös piktogrammot sem láttam sehol.Termeszetesen vannak furcsa, szokatlan dolgok, de a fentiek nagy része egyaltalan nem általánosítható
 • Az egyik legnagyszerűbb dolog náluk - azon kívül, hogy ingyenes és tiszta minden wc - hogy a piszoárok előtt van egy polc kialakítva, ahová leteheted a táskád. Illetve még az is nagyon jó megoldás, hogy postai küldeményeket a szinte minden sarkon található boltokban is fel lehet adni. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.