HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért nem tanácsos nyitva hagyni éjszakára a hálószobánk ajtaját?

🔥 13 hozzászólás

  Függetlenül attól, hogy előbb meghalljuk, ha sír a gyermekünk és jobban szellőzik a szoba, a hálószobaajtó nyitva hagyása nem a legjobb választás. Vannak olyan okok, amik miatt határozottan szokásunkká kéne hogy váljon a hálószobaajtónk éjszakára történő becsukása, melyek közül az első és legfontosabb a biztonságunk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szeretnénk biztonságban tudni szeretteinket és olvasóinkat, ezért hoztunk néhány nyomós érvet arra, hogy miért tanácsos csukott ajtóval aludni éjszaka.

  Nagyobb az esély a tűz túlélésére.

  Hálószobaajtó és tűz

  Ha alvás közben nyitva hagyjuk a szobánk ajtaját, akkor egy esetleges lakástűz gyorsabban terjedhet át a szobánkra. A zárt ajtó több időt biztosít a cselekvésre, és arra, hogy megóvjuk magunkat a tűztől. Sokan fel sem szoktak ébredni a lakástűzre, mert az alvás közben észrevétlenül terjedő füsttől füstmérgezést kapnak – de a zárt ajtóval ennek a kockázata is csökkenthető.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Kevesebb a beszűrődő zaj és jobban alszunk.

  Hálószobai zajok

  Ha zajos környéken élünk, vagy olyan emberekkel lakunk együtt, akik később fekszenek le aludni, mint mi, az elalvás szinte egy lehetetlen küldetés nyitott ajtó mellett, arról nem is beszélve, hogy az éjszakai alvás sem olyan pihentető, mintha csukott ajtó mellett, csendben aludnánk.

  Egy esetleges betörés esetén több időnk van reagálni.

  Hálószoba és a betörők

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A becsukott, vagy ami még jobb, a bezárt hálószoba ajtó több időt ad számunkra, hogy felkészüljünk a reagálásra, ha meghalljuk, hogy valaki betört az otthonunkba, vagy épp most készül betörni. Egyúttal a zárt ajtó mögött biztonságosan megvárhatjuk amíg a rendőrség a segítségünkre siet.

  A Feng Shui szerint a csukott ajtó bent tartja a pozitív energiát.

  Hálószoba és a feng shui

  A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapszabálya, hogy kerülni kell a nyitott ajtóval történő alvást. Ennek oka, hogy a helyiségben lévő összes pozitív energia kiszökik rajta, és megnyitja az ajtót a negatív energiák előtt. Ellenben, ha csukott ajtóval alszunk, akkor az biztonságérzetet kelt, amitől nyugodtabban alszunk és az életünk is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válik.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

13 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hát én tudok aludni úgy, hogy nyitva van az ajtó és esetleg valaki családtag kimegy a mosdóba vagy éppen éjjel jön haza, nem zavar, ha hallom, hogy a lakásban nyugi van-e...az zavarna, ha kinyitnám az ajtót és a tudtom nélkül lángokban állna a társalgó... és nálunk pozitív energia van a hálószoba ajtaja előtt is, a kpnyhában, a társalgóban, a lépcsőházban, a többi hálószobában, a folyosón... 🙂 Köszönöm a figyelmet ölelés🙂
 • Hát engem baromira idegesítene, eszembe sem jutna nyitott ajtónál aludni.
 • A fing súlya hülyeség. Az meg, hogy nyitva van az ajtó, vagy zárva, az ingatlan dönti el. Ahol most lakom, nyitva van. Meg is fulladnék, ha bezárnám. Jobb így. Betörő ellen meg van egy puska megtöltve az ágy mellett. És tudják, hogy ott van. (Erősen C+ környék.) 
 • Én szerintem a betörő féljen ha az én ajtómom be jön máskülönben meg ébren alszok az ajtót meg mindenkinek saját magának kell eldönteni hogy nyitva hadja vagy bezárja👍
   • Ha ilyet kérdezel, sosem volt rendszeresen bal lábbal kelő kollégiumi szobatársad :D
 • Baromság! Próbáltál már egy istenverte szűk panelban nyári hőségben elaludni? Vagy azt sem tudod mi az a panel?
 • Szóval a betörő, aki bejut a belső ajtóknál masszívabb, kulcsra zárt bejárati ajtón, szépen türelmesen megvárja a kilincsre csukott hálószobaajtó előtt, amíg kiér a rendőrség? 
  • Nem várja meg mert jobb esetben addigra fejbetalálja egy kalapács vagy egy palacsintasütő
 • Nálunk nyitva van az ajtó, mert a kutya hol ide hol oda fekszik le,esetleg ellenőriz minket, hallgatódzik a lépcsőház felé. Sajnos a panellakások legtöbbjében középen van a fürdőszoba, konyha, pont jobb lenne a zárt ajtó hogy megállítaná az esetleges lángot. De mi gyulladna fel éjszaka? 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.