Miért nem tanácsos nyitva hagyni éjszakára a hálószobánk ajtaját?


Függetlenül attól, hogy előbb meghalljuk, ha sír a gyermekünk és jobban szellőzik a szoba, a hálószobaajtó nyitva hagyása nem a legjobb választás. Vannak olyan okok, amik miatt határozottan szokásunkká kéne hogy váljon a hálószobaajtónk éjszakára történő becsukása, melyek közül az első és legfontosabb a biztonságunk.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szeretnénk biztonságban tudni szeretteinket és olvasóinkat, ezért hoztunk néhány nyomós érvet arra, hogy miért tanácsos csukott ajtóval aludni éjszaka.

Nagyobb az esély a tűz túlélésére.

Hálószobaajtó és tűz

Ha alvás közben nyitva hagyjuk a szobánk ajtaját, akkor egy esetleges lakástűz gyorsabban terjedhet át a szobánkra. A zárt ajtó több időt biztosít a cselekvésre, és arra, hogy megóvjuk magunkat a tűztől. Sokan fel sem szoktak ébredni a lakástűzre, mert az alvás közben észrevétlenül terjedő füsttől füstmérgezést kapnak – de a zárt ajtóval ennek a kockázata is csökkenthető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kevesebb a beszűrődő zaj és jobban alszunk.

Hálószobai zajok

Ha zajos környéken élünk, vagy olyan emberekkel lakunk együtt, akik később fekszenek le aludni, mint mi, az elalvás szinte egy lehetetlen küldetés nyitott ajtó mellett, arról nem is beszélve, hogy az éjszakai alvás sem olyan pihentető, mintha csukott ajtó mellett, csendben aludnánk.

Egy esetleges betörés esetén több időnk van reagálni.

Hálószoba és a betörők

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A becsukott, vagy ami még jobb, a bezárt hálószoba ajtó több időt ad számunkra, hogy felkészüljünk a reagálásra, ha meghalljuk, hogy valaki betört az otthonunkba, vagy épp most készül betörni. Egyúttal a zárt ajtó mögött biztonságosan megvárhatjuk amíg a rendőrség a segítségünkre siet.

A Feng Shui szerint a csukott ajtó bent tartja a pozitív energiát.

Hálószoba és a feng shui

A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapszabálya, hogy kerülni kell a nyitott ajtóval történő alvást. Ennek oka, hogy a helyiségben lévő összes pozitív energia kiszökik rajta, és megnyitja az ajtót a negatív energiák előtt. Ellenben, ha csukott ajtóval alszunk, akkor az biztonságérzetet kelt, amitől nyugodtabban alszunk és az életünk is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
13
12 hozzászólás, 13 pont

Szólj hozzá!

12 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hát én tudok aludni úgy, hogy nyitva van az ajtó és esetleg valaki családtag kimegy a mosdóba vagy éppen éjjel jön haza, nem zavar, ha hallom, hogy a lakásban nyugi van-e...az zavarna, ha kinyitnám az ajtót és a tudtom nélkül lángokban állna a társalgó... és nálunk pozitív energia van a hálószoba ajtaja előtt is, a kpnyhában, a társalgóban, a lépcsőházban, a többi hálószobában, a folyosón... 🙂 Köszönöm a figyelmet ölelés🙂
 • Hát engem baromira idegesítene, eszembe sem jutna nyitott ajtónál aludni.
 • A fing súlya hülyeség. Az meg, hogy nyitva van az ajtó, vagy zárva, az ingatlan dönti el. Ahol most lakom, nyitva van. Meg is fulladnék, ha bezárnám. Jobb így. Betörő ellen meg van egy puska megtöltve az ágy mellett. És tudják, hogy ott van. (Erősen C+ környék.) 
 • Én szerintem a betörő féljen ha az én ajtómom be jön máskülönben meg ébren alszok az ajtót meg mindenkinek saját magának kell eldönteni hogy nyitva hadja vagy bezárja👍
   • Ha ilyet kérdezel, sosem volt rendszeresen bal lábbal kelő kollégiumi szobatársad :D
 • Baromság! Próbáltál már egy istenverte szűk panelban nyári hőségben elaludni? Vagy azt sem tudod mi az a panel?
 • Szóval a betörő, aki bejut a belső ajtóknál masszívabb, kulcsra zárt bejárati ajtón, szépen türelmesen megvárja a kilincsre csukott hálószobaajtó előtt, amíg kiér a rendőrség? 
  • Nem várja meg mert jobb esetben addigra fejbetalálja egy kalapács vagy egy palacsintasütő
 • Nálunk nyitva van az ajtó, mert a kutya hol ide hol oda fekszik le,esetleg ellenőriz minket, hallgatódzik a lépcsőház felé. Sajnos a panellakások legtöbbjében középen van a fürdőszoba, konyha, pont jobb lenne a zárt ajtó hogy megállítaná az esetleges lángot. De mi gyulladna fel éjszaka? 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!