HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért csak Egyiptomban úsznak turisták a Vörös-tengerben, a többi tengerparti országban pedig nem?

Ez elsőre meglepő lehet, figyelembe véve, hogy a Vörös-tenger az egyik legszebb és legtisztább tenger.
Szólj hozzá
  Egyiptom-tengerpart

  A Vörös-tenger a bolygó egyik legsósabb és legszebb víztömege. Számtalan színes hal és korall él itt. Sokan szeretnének megmártózni ebben a veszélyes szépségben, ami nagyon vonzóvá teszi ezt a tengert a turizmus számára.

  HIRDETÉS

  De ha az egész Vörös-tenger térségét megfigyeljük, könnyen szemet szúrhat, hogy Egyiptomon kívül gyakorlatilag sehol sincsenek szállodák a tengerparton, következésképpen fürdőző turisták sem.

  Vörös tenger dolgok 004

  Miért sikerült Egyiptomnak bevonzania a turistákat, míg a Vörös-tenger más szegleteibe korántsem sietnek annyira?

  Az a tény kétségtelen, hogy az összes tengerparti ország közül Egyiptom foglalja el az egyik legnagyobb részt a tenger területéből. A Vörös-tenger azonban összesen 8 ország partját mossa. Akkor miért nem jutott eszébe egyiknek sem olyan sikeres turizmust felépítenie erre a természeti csodára, mint Egyiptomnak?

  • Nézzük a térképet:
  Egyiptom-tengerpart

  Izraelnek ugyan van hozzáférése a Vörös-tengerhez, és szívesen fejlesztené is ezt a régiót, de a nehézség abban rejlik, hogy az izraeli szárazföldnek nagyon kicsi a Vörös-tengerrel érintkező része.

  Ezért a legismertebb izraeli üdülőhelyen (ami egyben kikötőváros is), Elatban nem fogsz tudni nyugodtan kikapcsolódni és kényelmesen pihenni. Ami Jordániát illeti, itt nagyjából ugyanaz a helyzet, Akaba az egyetlen tengerparti (szintén kikötő) város, amit egyáltalán érdemes megemlíteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Szaúd-Arábiával más a helyzet, ez az ország ugyanis gyakorlatilag az egész keleti partot elfoglalja.

  De ez az ország nem igazán örül a turistáknak, és nem is túl barátságos velük, ezért érthető okokból elkerülik a nyári kikapcsolódásra és pihenésre induló turisták. Ezen a keleti parton gyakorlatilag nincsenek fürdőző turisták. Bár van néhány egészen tisztességes üdülőhely, például Dzsidda.

  Vörös tenger dolgok 002

  Közvetlenül Egyiptom alatt, a tenger nyugati partján található Szudán, amely gyakorlatilag ugyanakkora tengerparti területet foglal el, mint Egyiptom.

  De Szudán egy harmadik világbeli ország, és ha valaha is jártál Izraelben, akkor talán nem is tudsz róla, de automatikusan örökre megtiltották számodra a beutazást ebbe az afrikai országba. Természetesen szudáni szállodákat nem is érdemes keresni.

  • Az ország szigorú törvényei egyébként sem teszik lehetővé, hogy csak úgy ide csábítsák a nyaralókat.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Vörös tenger dolgok 001

  Szudán alatt, a nyugati parton található Eritrea, amely még sokáig nem lesz képes olyan gazdasági eredményeket produkálni, hogy egyáltalán szóba kerülhessen az idegenforgalom és a turizmus fejlesztése. Éppen ezért nem is vonzza ez az ország a befektetőket.

  • Eritreával szemben van még Jemen, ahol a helyzet talán még ennél is siralmasabb, itt ugyanis folyamatos konfliktusok vannak, és a hatóságok tiltják a turizmus fejlesztését.
  • Nem szabad megfeledkeznünk Dzsibutiról sem, de ennek az országnak a közelében folyamatosan szomáliai kalózok cirkálnak, ami nem feltétlenül kompatibilis egy nyugodt és békés nyaralás gondolatával.
  francesco-ungaro-oymDRQ4a7Gw-unsplash

  Szóval Egyiptomon kívül gyakorlatilag nincs hol pihenni a Vörös-tengeren, de ennek a szomorú ténynek vannak váratlanul pozitív hatásai is: például a növény- és állatvilág ilyen körülmények között sokkal tovább és jobb állapotban képes fennmaradni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Érdekes..én meg mindig csak Aqabát (Jordánia) hallom ha Vörös-tengerről és turizmusról van szó..elég rendesen ki van építve és a turizmusból él - láttam..

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.