HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Mekkorák voltak az őskori lények: 20 kihalt állat félelmetes összehasonlítása az emberekkel

  Mindenki tudja, hogy a történelem során számtalan állatfaj pusztult már ki, sokuk ráadásul akkor, amikor még ember sem létezett a Földön. Éppen ezért sosem láthattuk, hogy milyen nagy volt például egy Tyrannosaurus egy ember méretéhez képest, ám a modern technikának köszönhetően már ezt is megnézhetjük.

  HIRDETÉS

  A most következő 2D-s modelleket a művész Dane Pavitt készítette a létező legmodernebb tudományos ismeretek alapján. Ennek köszönhetően megnézhetjük, mekkorák is voltak valójában a múltban kihalt lények az emberekhez képest.

  1. 1 A Pulmonoscorpius kirktonensis a valaha élt legnagyobb skorpió volt.


  2. 2 A dodómadarakat valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk.


  3. 3 Bár a Pteranodon nem a legnagyobb volt a pteroszauruszok között, szárnyának fesztávolsága így is elérhette a 7 métert.


  4. 4 A Glyptodon az egyik legnagyobb páncélos állat volt a Földön.


  5. 5 A kardfogú tigriseket valójában smilodonnak hívják.


  6. 6 A Dimetrodon egy perm időszakban élt ragadozó volt, ami minden nála kisebb élőlényt elejtett. A hátán lévő "vitorla" szerű testrész hőszabályozóként funkcionált.


  7. 7 A Gigantopithecus-ok két lábra állva akár a 3 métert is elérhették!


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Az Archelon ischyros egy ősi óriás teknős, aminek a maradványait nemrég találták meg Dél-Amerikában.


  9. 9 A Leedsichthys 165-152 millió évvel élt ezelőtt a késő jura korban. A Leedsichthys egy óriási hal volt, amely mellett a tenger többi állatai törpéknek tüntek.


  10. 10 A Steller-tengeritehén viszonylag sokáig élt a Földön, utolsó példányai a 18. században tűntek el.


  11. 11 Az Elasmosaurus egy 10 méteres hal volt, ami több mint 80 millió évvel ezelőtt élt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A tengerben élő Shastasaurus-oknak csak a koponyájuk 3 méteres volt!


  13. 13 A Stegosaurus az egyik legismertebb dinoszaurusz faj. Növényevő volt, és a hátsó lábaira állva akár a 6 métert is elérte, így nem jelentett számára problémát a fák lombozatának elfogyasztása.


  14. 14 A Megatherium egy ősi lajhárfaj volt. 4 tonna színtiszta lustaság.


  15. 15 A Mamutok legendás állatok, melyeknek a neve is azt jelenti: "hatalmas". Ettől függetlenül a méretük csak akkora volt, mint a nagyobb elefántoknak.


  16. 16 Ez a struccra hasonlító állat az Északi óriás moa volt Nagyobb és erősebb volt a ma ismert struccoknál, különösen a lábai.


  17. 17 A Quetzalcoatlus-ok szárhossza a 10 métert is elérte, repülés közben pedig a zsákmányként elejtett 30 kilogrammos dínókat is gond nélkül elbírta.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A Palaeoloxodon egy ősi elefánt volt, nem mellesleg pedig valószínűleg a legnagyobb valaha élt szárazföldi emlős a bolygónk történelme során.


  19. 19 A gyilkos Tyrannosaurus-okat valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk. Nagy bajban lennénk, ha ezek az állatok még ma is élnének.


  20. 20 A Sauroposeidon-ok és az Argentinosaurus-ok a legnagyobb dinoszauruszok voltak. Az Argentinosaurus-ok mérete a 35 métert is elérhette, a súlyuk pedig akár a 100.000 kilogrammot is!   Ha érdekesnek találtad az összehasonlításokat, akkor az alábbi videóban még sok más kihalt állat méret-összehasonlítását is megnézheted.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Igen. Inkább tengeri hüllő mondjuk. A t-rexek meg kb 6 méter magasak voltak a képen meg inkább 4 méter magasnak van ábrázolva. 
 • "A Megatherium egy ősi lajhárfaj volt. 4 tonna színtiszta lustaság." - Ők a közvetlen őseim :D
 • Azért mondjuk egy Megalodon vagy egy Dunkleosteus simán belefért volna a listába a vizi élőlények közé..szárazföldön tényleg az Argentinosaurus volt a legnagyobb a növényevők között de húsevőknél volt magyobb a T-Rex-től, mint például a Spinosaurus vagy a Giganotosaurus. A krokodilok között is volt király a Sarchosuchus Imperator személyében az izeltlábúak között pedig az Anthropleura volt a király (óriás százlábú) mint a Scolopendra csak jóval nagyobb. Lehetne meg sorolni.. 🙃

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.