HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Kangbashi – egy város, ahol minden adott az élethez, mégsem lakik benne szinte senki

  A Sárga-folyó mentén található Ordos város vezetősége még 2003-ban döntött úgy, hogy egy nagyszabású városbővítési projekt keretén belül, a városközponttól 16 km távolságra egy egészen új, 1 millió ember befogadására képes városrészt hoz létre.

  HIRDETÉS

  Az éveken át épülő világszínvonalú metropolisz költségei végül valamivel több, mint 161 millió dollárnál álltak meg, ám ezt a pénzt akár ki is dobhatták volna az ablakon.

  1. 1 A tervezett egymillió lakos helyett ugyanis végül csak 30 ezer emberrel sikerült feltölteni a várost.


  2. 2 Ráadásul mivel a városban nincs kellő számú lakos, ezért munkahelyek sincsenek, így az egyébként itt élő kevés ember sem tud munkát vállalni. Többnyire ennek is köszönhető az, hogy a város napközben gyakorlatilag teljesen üres, valóságos szellemváros.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Bár a jelzőlámpák működnek, nincs számottevő forgalom, amit szabályozniuk kellene.


  4. 4 Járókelőkkel csak elvétve lehet találkozni az utcákon, helyettünk inkább magányosan dolgukat végző közmunkások tűnnek fel itt-ott.


  5. 5 Kangbashi saját könyvtárat és múzeumot is kapott, ám ezeket sem látogatja senki, így a hét nagy részében zárva tartanak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A tömegközlekedés (habár ritkított) folyamatos, annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy utas sem használja. Kicsit olyan, mintha egy önmagától működő városban lennénk, ahol minden annak rendje és módja szerint működik, csak éppen emberek nélkül.


  7. 7 A hátborzongató szellemváros, madártávlatból.


  8. 8 Sok mindent lehet rá mondani, de azt nem, hogy spóroltak volna a beruházással. Gyönyörű parkok és szobrok találhatók mindenütt.


  9. 9 Még egy közbringa rendszert is létrehoztak a városban, amelyet már le sem zárnak éjszakára, hiszen gyakorlatilag nincs aki ellopná őket.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

16 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.