HIRDETÉS
ÁllatokÉrdekességek

Ha a kutyád rád teszi a mancsát, talán azt mondja: “Szeretlek”

  Egy tanulmány szerint az állattulajdonosok jobban szeretik a kutyáikat, mint más embereket. Úgy vigyáznak a kis négylábú barátaikra, mintha a saját gyermekeik lennének, és ennek megfelelően végtelen szeretettel árasztják el őket, amit a kutyák is viszonoznak a maguk módján. Amellett, hogy védelmezik a gazdáikat, minden lehetséges módon igyekeznek elmondani nekik, hogy mennyire szeretik őket.

  HIRDETÉS

  Szakértők kimutatták, hogy amikor egy kutya ráteszi a mancsát a gazdájára, azzal valójában azt jelzi, hogy mennyire szereti az illetőt. A Liked.hu-nál szerettünk volna egy kicsit többet megtudni a témáról, ezért utána olvastunk és úgy döntöttünk, hogy veletek is megosztjuk.

  kutya testbeszed

  Ha valaha is kívántad már azt, hogy bárcsak tudna beszélni a kutyád, vagy legalább tudatni veled, hogy ő is szeret téged, akkor ez a kívánságod részben teljesült. Bár a kutyusok nem tudnak úgy kommunikálni, mint mi, a szakértők arra jöttek rá, hogy a mancsukat használják a testbeszédhez sok üzenet és érzés közvetítésére.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  ,,Szeretlek''

  kutya nyelv

  Amikor egy kutya odamegy hozzád, és rád teszi a mancsát, akkor valójában tudatja veled, hogy szeret téged, és nagyra értékel mindent, amit érte teszel. Egy kutyaszakértő szerint amikor megsimogatjuk a szőrös barátainkat, azok pedig próbálnak megérinteni a mancsukkal, akkor valójában a szeretetüket próbálják meg közvetíteni felénk.

  ,,Mindig számíthatsz rám''

  kutya mancs jelentese

  A mancs felemelése és a vele történő érintés néha mást is jelenthet. A kutyák ugyanis képesek olvasni és megérteni az emberi érzelmeket, tehát ha szomorúak vagyunk és a kutyánk odajön, hogy ránk tegye a mancsát, az valószínűleg azt jelenti, hogy próbának megnyugtatni és elmondani, hogy minden rendben lesz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  ,,Figyelj rám, ember!''

  kutya jelbeszed

  Ha folyamatosan bökdös minket a kutyus a mancsával, vagy esetleg az égbe emeli azokat, az azt is jelentheti, hogy szeretné felkelteni a legjobb barátja, vagyis a mi figyelmünket, hogy egy kicsit foglalkozzunk vele. A kutyáknak épp olyan szükségleteik vannak, mint a gyerekeknek, és a falkaösztöneik miatt vágynak a másokhoz való kötődésre, vagyis a család szeretetére és gondoskodására. A mancs felemelése mellett egyébként a mellénk ülve nekünk támaszkodás is hasonló jelentéssel bír.

  A kutyával történő játék segít megakadályozni mindkét félnél a depressziót

  kutya beszed mancs

  Neem, nemcsak átvitt értelemben, szó szerint értjük. Egy kutatás szerint ugyanis, amikor a kutyánkkal játszunk, a szervezetünkben boldogsághormonok szabadulnak fel, amitől jól érezzük magunkat. Hasonló kémiai folyamat megy végre az állat testében is, ami folytán szerotonin hormonok szabadulnak fel. Ez segít leküzdeni vagy elkerülni a depressziót és egyéb kapcsolódó rendellenességet.

  Tette már rád a kutyusod a mancsát? Milyen módokon szokott még kommunikálni veled a kedvenced? Oszd meg velünk hozzászólásban a tapasztalataidat!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.