HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Ez a 12 véletlen egybeesés olyan abszurd, hogy libabőrösek leszünk tőlük

Ha nem lennének rájuk bizonyítékok, valószínűleg el se hinnénk, hogy tényleg megtörténtek.

  Néha olyan furcsa dolgok történnek, hogy nagyon nehéz elhinni, pedig a saját szemünkkel látjuk őket. A fantasy filmekben persze hozzászoktunk, hogy sok furcsaság történhet, de sosem gondoltuk volna, hogy néhány ezek közül a valóságban is megtörténhet.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu mai listáján olyan megjósolhatatlan „véletleneket” gyűjtöttünk össze, amik a közelmúltan történtek, és amik bárkit képesek meghökkenteni.

  12 Verne látomása

  Verne regény
  © Le voyage dans la lune / Star Film© NASA Charles M. Duke Jr. / Wikimedia© Public Domain / Creative Commons

  Verne Gyula egyik legismertebb műve, az 1865-ben megjelent az „Utazás a Holdba” egy „Columbiad” nevű ágyúról szól, amely egy ember által irányított lövedéket lő ki a Holdra. Érdekes módon 104 évvel később az Apollo–11 űrhajó, amely a Holdra tartó küldetést teljesítette, szintén a „Columbia” nevet kapta.

  A Columbia nevet először Julian Scheer, a NASA közkapcsolati asszisztense javasolta Michael Collinsnak. Egy telefonbeszélgetés során említette a nevet, amikor épp azt mesélte, hogy „néhányan közülünk a Columbia körül ácsorogtunk”. Bár a név Collins számára kezdetben kissé „túlzónak” tűnt, végül mégis Columbiának nevezte el az űrhajót, mert nem jutott jobb ötlet az eszébe. Emellett legénység tagjainak, Buzz Aldrinnak és Neil Armstrongnak sem volt más javaslata. Collins csak később jött rá, hogy a név rendkívül hasonlít a Verne regényben említett ágyú nevére.

  11 Rendkívüli hasonlóság

  Ferrari
  © Unknown author / Wikimedia© Public Domain / Creative Commons

  A híres autóversenyző, Enzo Anselmo Ferrari, a Scuderia Ferrari Grand Prix versenycsapat, majd a Ferrari márka alapítója 1988. augusztus 14-én halt meg, miután egész életét az autóiparnak szentelte.

  Két hónappal később, október 15-én született Németországban Mesut Özil, aki ma már világhírű labdarúgó középpályás, de akár a Ferrari egykori tulajának egypetéjű ikertestvére is lehetne. A hasonlóság szembetűnő, ráadásul a dátumok egybeesése is nagyon szembetűnő.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 A Titanic története egy regényben

  Titanic
  © Unknown author / Wikimedia© Public Domain / Creative Commons© Titanic / Twentieth Century Fox and co-producers

  A Titanic elsüllyedése az emberiséget megrázó történelmi események egyike volt, melyet lehetetlen volt megjósolni vagy akár csak elképzelni is, hiszen már a megépítése óta azt mondogatták, hogy a hajó elsüllyeszthetetlen.

  Néhány évvel korábban, 1898-ban azonban Morgan Robertson író megjelentetett egy regényt „A Titan végzete” címmel. Ez egy hajótörés történetét mesélte el, mely a Titan nevű óceánjáró hajóval történt, miután jéghegynek ütközött. Kísérteties hasonlóságok.

  9 Händel-Hendrix egybeesés

  Hendrix
  © Balthasar Denner / Wikimedia© Public Domain / Creative Commons© Unknown author / Wikimedia© Public Domain / Creative Commons

  Georg Friedrich Händel zeneszerző, a 17. és 18. század egyik zenei zsenije London Mayfair kerületében, a Brook Street 25-ben lakott. Ugyanebben az utcában, a 23. szám alatt lakott a 20. század másik zenei zsenije, Jimi Hendrix. Az egyik 1759-ig, a másik az 1960-as évek végén lakott ott. Ráadásul a vezetéknevük hangzása is nagyon hasonló. Ma ez a ház már múzeumként működik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Anthony Hopkins elveszett könyve

  hopkins
  © The Girl from Petrovka / Universal Pictures and co-producer

  Anthony Hopkins egy szerepre készülve döntött úgy, hogy megszerzi annak eredeti könyv-változatát, hogy jobban felkészülhessen a szerepére. Ez a könyv a George Feifer által írt ,,Lány a Petrovka utcából” volt. Hopkins több tucat könyvesboltot végigjárt, ám sehol sem találta a könyvet. Végső elkeseredésében épp hazafelé indult metróval, amikor az egyik ülésen hirtelen rábukkant a könyv egyik kikölcsönzött, gazdátlan példányára.

  Amikor Hopkins később találkozott a könyv írójával, Feifer elmondta neki, hogy nincs több példány a könyvből, az egyik utolsó darabot pedig éppen az ő kölcsönözte ki, ugyanis a legjobb barátja megkérte őt, ám a metrón utazva véletlenül elhagyta azt. Hopkins tehát elővette a saját példányát, és megmutatta neki: természetesen ugyanaz volt.

  7 Az ikrek találkozása

  ikrek találkozása
  © Pexels / Pixabay

  1979-ben 39 éves ikertestvérek találkoztak újra, miután háromhetes korukban elválasztották őket egymástól. Újraegyesítésük azonban tele volt meglepetésekkel: mindkettőjüket Jimnek hívták (nevelőszüleiktől kapták a nevüket), mindketten szerették a matematikát és az asztalosmunkát, és mindketten a biztonsági szakmában dolgoztak.

  De még érdekesebb volt, hogy az első feleségeiket egyaránt Lindának hívták, majd elváltak és mindketten feleségül vettek egy Betty nevű nőt. A fiaikat pedig „James Allan” és „James Alan” névre keresztelték. Hol van ehhez képest a Truman Show?!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.