HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

Ez a 12 állat él a legtovább a Földön

  Az emberi világban, ha megéljük a 90 éves kort, már azt mondhatjuk magunkról, hogy szép életünk volt és tisztes kort megéltünk. Az állatvilágban azonban teljesen másképp számolják az éveket, bizonyos állatfajoknál például a 90 évet még gyerekkornak tekintik. Egyes állatok olyan régóta élnek már a Földön, hogy a tudósok is néha csak élő fosszíliának hívják őket, mivel a dinoszauruszok közvetlen rokonaik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy megnézzük, mely állatok élnek a legtovább a Földön, és összeállítottunk egy listát, hogy ti is egy kicsit jobban megismerkedhessetek ezekkel a különleges állatokkal.

  1. 12 Hidasgyík - több mint 110 év


   A hidasgyíkok apró kis hüllők, amik Új-Zélandon élnek. Gyíknak tűnnek, de valójában egy teljesen különálló család részei, melyek közvetlenül a 200 millió évvel ezelőtt élt dinoszauruszokkal állnak kapcsolatban. Bár manapság ezek az állatok veszélyeztetettnek számítanak, némelyikük rendkívül sokáig, akár 110 évig is elél.

  2. 11 Gránátos sügér - 150 év


   A gránátos sügér egy lassan növekvő, nagyon hosszú életű hal. Maximális élettartamukat 150 év körülire becsülik, de ritkán élik meg ezt a kort a túlhalászás miatt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Geoduck - 170 év


   A geoduck tulajdonképpen egy méretes kagyló, ami Észak-Amerika nyugati partjainál őshonos. Testének puha részéhez képest a héja nagyon apró, ezért nem tud elrejtőzni benne. A geoduckok rendkívül termékenyek: a nőstények életük során több mint 5 milliárd tojást raknak. A tudósok által vizsgált valaha élt legidősebb geoduck 168 éves volt.

  4. 9 Vörös tengeri sün - 200 év


   Vörös tengeri sünnek kizárólag a Csendes-óceánban találkozhatunk. Általában a sziklás partokon él és nem szereti a túlságosan hullámos területeket. Testüket éles tüskék borítják, amikkel remekül tudják védeni magukat az óceán fenekén történő kúszás közben. Néhány példány a 200 éves kort is könnyedén megéli.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Grönlandi bálna - 210 év


   Bár a grönlandi bálna nem olyan híres, mint a kék bálna, van néhány olyan jellemzője, ami miatt rendkívül kiemelkedő állatfaj. Először is a grönlandi bálnának van a legnagyobb szája az állatok között, másodszor ezek az állatok a 200 éves kort is simán megélik, ezért a leghosszabb életű tengeri emlősök közé tartozik. A legidősebb ismert grönlandi bálna 211 éves volt.

  6. 7 Koi ponty - 230 év


   Általánosságban elmondható, hogy a koi pontyok körülbelül 50 évig élnek, de a fajtájuk egyike, a Hanako névre hallgató skarlátvörös koi ponty rekord öregen, 226 éves korában hunyt el, és még mindig rejtély, hogy volt képes ilyen sokáig élni. Az emberek többsége szerint a japán hegyek kristálytiszta vizeiben és a gondtalan életében keresendő a magyarázat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.