HIRDETÉS
ÉrdekesTetoválás

Első ránézésre ártatlannak tűnő börtöntetoválások, amik meglepő jelentéssel bírnak

A világ legtöbb országában nagy múltja van a bűnözők között a különféle börtöntetoválásoknak. A hétköznapi emberek számára ártatlan tetoválások mögött valójában rendkívül komoly jelentés lakozik. Egyes tetoválások helye területenként eltérő, de léteznek olyan nemzetközi börtöntetoválások is, mely a világ minden pontján ugyanazt jelenti.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál utánaolvastunk kicsit a témának, hogy összegyűjthessük a most következő 18 börtöntetoválást, melyek többségéről nem is gondolnánk, hogy milyen sötét és morbid jelentéssel bír.

  1. 1 Szögesdrót

   image l3mpQ4ggsfZ8fJxJ

   Sokan azt hinnénk, hogy a szögesdrót tetoválás annak a jele, hogy az illető végre kiszabadult a szögesdróttal körbevett börtönből vagy valami ilyesmi. Ennek azonban más jelentése is van, a tövisek száma ugyanis az évet jelöli, hogy az illető hány évet töltött börtönben.

   A szögesdrót tetoválás egyébként a múltban történt fájdalmas eseményeket is szimbolizálhatja. Ezek a tetoválások a második világháború alatt váltak népszerűvé a hadifoglyok körében, majd szépen lassan az alvilágba is eljutottak.

  2. 2 ACAB

   image TVsXcRGIUX9Venba

   Volt már összetűzésed rendőrökkel? Nos, a bűnözőknek, akiknek ilyen tetoválásaik vannak, egészen biztosan. Az ACAB rövidítés azt jelenti, hogy "all cops are bastards", vagyis "minden rendőr barom".

   1312-ként is szokták ábrázolni, mivel ezek a számok megfelelnek a betűk ábécében elfoglalt helyeiknek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 5 pont

   image acbF5F2n6cWhxTHF

   Az öt kis pont tetoválás azt jelenti, hogy az adott személy börtönben volt, vagy jelenleg is a büntetését tölti. A középső pont körüli négy pont a börtön falait szimbolizálja, a középső pont pedig a falak közé ragadt foglyot.

   Ez a tetoválás nagyon egyszerű, ezért nagyon könnyen elkészíthető, és valószínűleg éppen ebből fakadóan rendkívül népszerű a foglyok körében.

  4. 4 Három pont

   image lqSCE1oPdNgu6Qem

   A hárompontos tetoválás olyan, mint egy morzekód a foglyok között. Azt jelenti, hogy "mi vida loca" vagyis "őrült életet élek". Arra is utal, hogy az illető nagy valószínűséggel valamelyik banda tagja, ám azt nem árulja el konkrétan, hogy melyiké. A mexikói maffia tagjai között nagyon népszerűek ezek a tetoválások.

  5. 5 Villámok

   image 8KWSfIUZwvfx5RBO

   A rabokon lévő villámtetoválások általában azt szimbolizálják, hogy valamelyik fehér felsőbbrendűségű csoporthoz tartoznak. Valósgos gyűlöletszimbólum, mivel az SS-re, vagyis a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt katonai és védelmi szervezetre utal. Azok a foglyok, akik ilyen tetoválást hordanak, egyértelmű jelet mutatnak a többiek felé, hogy rasszista nézeteket vallanak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Könnycseppek

   image D0nSdEAcdsVO57F0

   A könnycseppek talán a legismertebb börtöntetoválások, melynek jelentését a hétköznapi polgárok is jól ismerik. A szem alatti könnycsepp tetoválások azt jelentik, hogy az illető ennyi embert ölt vagy legalábbis próbált megölni.

  7. 7 Szökés

   image gHrRxebvPP6HkGlS

   A Szökés című sorozat főszereplőjének tetoválása az alvilágban is elterjedt. A bűnözők és fogvatartottak között egyértelmű jele annak, hogy az illető többször is volt már börtönben.

  8. 8 Bohóc arc

   image SbIZ36Cj1jbWkaEN

   A bohóc arc tetoválás általában egy boldog és egy szomorú arcú bohócot ábrázol a bűnözőkön. Ne tévesszen meg a látszat, valójában nincs ebben semmi vicces. A folyok azért készíttetnek ilyen tetoválásokat, hogy szemléltessék, mennyire ellentétes életet élnek, például régen boldogok voltak, most pedig szomorúak.

   Brazíliában ennek a tetoválásnak egy teljesen más jelentése is létezik, az ottani bűnözők között ez arra utal, hogy az illető rendőrgyilkos.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Angyal

   image 2qzIwj6GBARNbJuL

   Egy angyal felirat vagy tetoválás első ránézésre aranyosnak tűnik, de nem minden részén a Földnek. Amerikában ugyanis a "Pokol Angyalai" bandát szimbolizálják, ezért, aki ilyen tetoválást hord magán, azt bandatagnak tekintik, ami miatt gyakran kerül összetűzésbe más bandák tagjaival.

  10. 10 Tizennégy

   image VqMK7byhWHtky7XU

   Csakúgy, mint sok más börtöntetoválás, ez a szám is egy betűt jelent az ábécében. Ebben az esetben a tizennegyedik betű az N bető, mely a főként Kaliforniában tevékenykedő Norteno, másnéven Latino Kings bandára utal.

   Ez a tetoválás gyakran okoz bandaharcokat a börtön falain kívül és belül egyaránt, mivel a rasszista bandatagok gyűlölik a Latino Kings bandát.

  11. 11 Pókháló

   image JdHBWcVDd2LIvVOL

   A pókháló tetoválás, különösen a könyökre készített, arra utal, hogy a fogoly nagyon hosszú büntetést tölt, vagy töltött le. Szimbolikus jelentése az, hogy a börtönbüntetés olyan, mint egy nagyon lassan szőtt háló.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Ötágú korona

   image W4SowvGqIAPfhYcN

   Az ötágú korona szintén a kaliforniai Latino Kings bandához köthető. Nagyon népszerű ennek a bandának a tagjai között, de más bandáknál is előfordul. A tetoválás helye (nyak, hát, kar) arra utal, hogy az illető milyen szerepet tölt be a bandában.

   Az ötágú korona tetoválás a börtönben egyértelműen arra utal, hogy az adott fogoly egyfajta "király" a börtönben, és a többieknek alkalmazkodniuk kell hozzá.

  13. 13 Lóhere

   image PasjqygUiuqYrWex

   Ez a lóhere sajnos finoman szólva sem a szerencse szimbóluma. A lóhere tetoválás szintén nagyon népszerű a rasszista bandák körében, ahol a jelentése az, hogy a bandatagok "testvériségben" állnak egymással.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 1488

   image DHjU71Ye9XUXvY0I

   A 1488-as tetoválás szintén a náci, rasszista bandatagok kedvelt szimbóluma. A laikus emberek gyakran azt hiszik, hogy csak egy évszám, de szó sincs ilyesmiről: ez a szám a náci vezető, David Lane rasszista idézeténre utal.

  15. 15 Tőr a nyakban

   image pHIl5z6aA0Lrdnzm

   A nyakba szúrt tőr egyértelmű jele annak, hogy a fogoly korábban már gyilkolt, és hajlandó újra gyilkolni, ezért az ilyen tetoválású embereket gyakran még a börtönökben is messziről elkerüli a többi rab. A pengén lévő vércseppeknek szimbolikus jelentésük is van: azt mutatják, hogy hány embert ölt meg az illető.

  16. 16 Lánc

   image 7WzZkeJ4fafhWP7s

   A láncok történelmi viszonylatban is a rabszolgaságot, a magányt és az elnyomást szimbolizálják, ezért a foglyok között is gyakori. Napjainkban a rabok a börtönből történő szabadulás után varratnak magukra ilyet, azt szimbolizálva ezzel, hogy végre elszakadt rajtuk a lánc és kiszabadultak a börtönből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 Óra

   image U5oaHNcHv6GfwdhV

   A börtönvilágban azok az emberek kapnak óratetoválást, akiket életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélnek. Gyakran törött óraként jelenik meg, mely egyértelmű jele annak, hogy az illető teljesen elvesztette az időérzékét a börtön falain belül.

  18. 18 Macska

   image TZQiFSXeMmCStsFo

   A macskatetoválás az egyik legrégibb bűnözői szimbólum, mely leginkább az orosz maffia körében elterjedt. Arra utal, hogy az illető betörő, mivel a bűnözők úgy gondolják, hogy a házakba történő betörés közben úgy viselkednek és olyan tulajdonságokkal bírnak, mint a macskák: gyorsak, mozgékonyak, ügyesek, ráadásul kitartóak és kiválóan lopakodnak, stb.

   Oroszországban a tényleges macska tetoválás helyett néha csak annyit varratnak magukra a bűnözők, hogy "KOT", ez a szó ugyanis oroszul macskát jelent.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.