HIRDETÉS

Az internetezők megosztottak 20 túlélési tippet, amit soha nem szabad elfelejteni

Mivel még nem létezik egységes nemzetközi sürgősségi telefonszám, ezért minden ország más és más telefonszámot használ erre a célra, amit nagyon fontos megismernünk, ha idegen országba utazunk. Nem hagyatkozhatunk azonban kizárólag a hatóságokra, néha könnyedén olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol minden tettünkön az életünk múlhat. Ilyenkor fontos, hogy felismerjük a veszélyhelyzetet, és a pillanat tört része alatt a lehető legjobb döntést hozzuk.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük a Reddit felhasználói által megosztott leghasznosabb túlélési trükköket, és csak remélni tudjuk, hogy soha nem lesz majd rájuk szükségünk a valóságban.

 1. 1


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Ha egy tornádó úgy néz ki, hogy nem mozog, az azért van, mert feléd tart.


 2. 2


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  El kell RÁGNOD egy Aspirin-t, ha úgy gondolod, hogy szívrohamod van.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Ha zárt térben vagy, például egy szobában, és sült mandula illatot érzel, de senki nem süt mandulát, akkor azonnal menekülj. A cianidnak van ilyen szaga.

 4. 4


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Sose használj vizet az égő olaj eloltásához. Használj helyette szódabikarbónát, vagy egyszerűen takard le a serpenyőt egy másik serpenyővel.

  Rengeteg videót láttam, amiben az emberek vizet öntöttek az olajra, mert azt hitték, hogy ezzel eloltják az égő olajat, de a tűz csak ezerszer rosszabb lett mint volt.

 5. 5


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Újraélesztéskor a Bee Gees-féle Staying Alive című szám felidézése a legpraktikusabb, mivel ennek a zenének az üteme pontosan megegyezik az újraélesztéskor használatos ritmussal. Éneklés közben a mellkas közepét kell nyomni, a mellbimbók között, miközben a vállakat egyenesen kell rögzíteni. Használjuk a teljes testsúlyunkat az újraélesztés közben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  A barna kókuszdiók olyan olajokat tartalmaznak, amik dehidratációt okoznak, ezért mindig csak a zöld kókuszdiók tejét igyuk meg. A barna kókuszdiók héját elégetve azonban elriaszthatjuk a szúnyogokat.

 7. 7


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Ha egy medencében vagy, és fémes ízt érzel a szádban, akkor azonnal szállj ki a medencéből. Valami elektromos rövidzárlat lehet a medence közvetlen közelében.

 8. 8


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Ha egy tengerparti vakáción vagy, és hirtelen arra leszel figyelmes, hogy a tenger visszahúzódik, akkor azonnal kezdj el menekülni, ez ugyanis a közelgő cunami jele! A 2004-es pusztító cunami idején rengeteg ember életét mentette meg ez a tény, ők szerencsések voltak, hogy odafigyeltek az iskolában, míg mások mit sem sejtve gyönyörködtek a visszahúzódó tengerben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Mindig tartsunk egy hétköznapi gyertyát a kocsiban, vagy egy speciális túlélő gyertyát, ha hidegebb éghajlatra utazunk. Pusztán a gyertya hője elég ahhoz, hogy megmentsen minket a fagyhaláltól az autóban. Néhány túlélő gyertya akár 48 órán keresztül is ég.

 10. 10


  Követés
  Dean Winchester
  @Liked.hu

  Ha a garázsajtód karbantartásra szorul, akkor bízd ezt a profikra. A garázsajtók rugói akár meg is ölhetnek, ha rosszul szeded ki őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
17 hozzászólás, 16 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!