HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Az internetezők megosztottak 20 túlélési tippet, amit soha nem szabad elfelejteni

Mivel még nem létezik egységes nemzetközi sürgősségi telefonszám, ezért minden ország más és más telefonszámot használ erre a célra, amit nagyon fontos megismernünk, ha idegen országba utazunk. Nem hagyatkozhatunk azonban kizárólag a hatóságokra, néha könnyedén olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol minden tettünkön az életünk múlhat. Ilyenkor fontos, hogy felismerjük a veszélyhelyzetet, és a pillanat tört része alatt a lehető legjobb döntést hozzuk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük a Reddit felhasználói által megosztott leghasznosabb túlélési trükköket, és csak remélni tudjuk, hogy soha nem lesz majd rájuk szükségünk a valóságban.

  1. 1


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha egy tornádó úgy néz ki, hogy nem mozog, az azért van, mert feléd tart.


  2. 2


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   El kell RÁGNOD egy Aspirin-t, ha úgy gondolod, hogy szívrohamod van.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha zárt térben vagy, például egy szobában, és sült mandula illatot érzel, de senki nem süt mandulát, akkor azonnal menekülj. A cianidnak van ilyen szaga.

  4. 4


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Sose használj vizet az égő olaj eloltásához. Használj helyette szódabikarbónát, vagy egyszerűen takard le a serpenyőt egy másik serpenyővel.

   Rengeteg videót láttam, amiben az emberek vizet öntöttek az olajra, mert azt hitték, hogy ezzel eloltják az égő olajat, de a tűz csak ezerszer rosszabb lett mint volt.

  5. 5


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Újraélesztéskor a Bee Gees-féle Staying Alive című szám felidézése a legpraktikusabb, mivel ennek a zenének az üteme pontosan megegyezik az újraélesztéskor használatos ritmussal. Éneklés közben a mellkas közepét kell nyomni, a mellbimbók között, miközben a vállakat egyenesen kell rögzíteni. Használjuk a teljes testsúlyunkat az újraélesztés közben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   A barna kókuszdiók olyan olajokat tartalmaznak, amik dehidratációt okoznak, ezért mindig csak a zöld kókuszdiók tejét igyuk meg. A barna kókuszdiók héját elégetve azonban elriaszthatjuk a szúnyogokat.

  7. 7


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha egy medencében vagy, és fémes ízt érzel a szádban, akkor azonnal szállj ki a medencéből. Valami elektromos rövidzárlat lehet a medence közvetlen közelében.

  8. 8


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha egy tengerparti vakáción vagy, és hirtelen arra leszel figyelmes, hogy a tenger visszahúzódik, akkor azonnal kezdj el menekülni, ez ugyanis a közelgő cunami jele! A 2004-es pusztító cunami idején rengeteg ember életét mentette meg ez a tény, ők szerencsések voltak, hogy odafigyeltek az iskolában, míg mások mit sem sejtve gyönyörködtek a visszahúzódó tengerben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Mindig tartsunk egy hétköznapi gyertyát a kocsiban, vagy egy speciális túlélő gyertyát, ha hidegebb éghajlatra utazunk. Pusztán a gyertya hője elég ahhoz, hogy megmentsen minket a fagyhaláltól az autóban. Néhány túlélő gyertya akár 48 órán keresztül is ég.

  10. 10


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha a garázsajtód karbantartásra szorul, akkor bízd ezt a profikra. A garázsajtók rugói akár meg is ölhetnek, ha rosszul szeded ki őket.

  11. 11


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha a ház egyik szobájában erős halszag van, akkor ellenőrizzük a konnektorokat. A konnektorok és a csatlakozók körül szokott ilyen szag lenni, ami az elektromos tűz egyik előjele.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   A sürgősségi telefonszámok minden telefonról díjmentesen hívhatók, szóval ne aggódj amiatt, ha nincs pénz a telefonodon, vagy nincs nálad aprópénz a fülkés telefonhoz.

  13. 13


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Sose végezzünk újraélesztést egy ágyon fekvő emberen, tegyük le őt a földre. Ellenkező esetben a nyomás túlnyomó része a matracba megy, és a folyamat kevésbé lesz hatékony.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Reggel a felkelő madarak először mindig a legközelebbi vízforráshoz repülnek, szóval ha valahol elveszünk és követjük őket, akkor jó eséllyel bukkanunk ivóvízre.

  15. 15


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha valaki verekedni akar, és közben éles kézmozdulatokkal, kiabálva tart feléd, akkor valószínűleg csak megpróbál megijeszteni.

   Ha egy ember ilyenkor nyugodtan gyalogol feléd, érzelem nélküli arccal, akkor fuss mint a tűz.

  16. 16


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   A száraz vörösbabot meg kell főzni és le kell szűrni, mielőtt főzni kezdenénk, mert mérgező.

  17. 17


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Az S.O.S. segélykérés nemzetközi morzekódja:
   · · · − − − · · ·

   Három rövid, három hosszú, majd megint három rövid.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha árvízzel sújtott területen tartózkodsz, sose használd a liftet, hogy lemenj a parkolószintre. Mindig a lépcsőt használd!

   Sok-sok évvel ezelőtt egy houstoni hotelban szálltam meg, amikor az épületet elöntötte a víz, és az emberek azért fulladtak meg, mert lifttel próbáltak meg lemenni a garázsba, hogy elérjék az autójukat.

  19. 19


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha valaha is üldöz téged egy jegesmedve, menekülés közben dobd le az egyik ruhádat a földre. A jegesmedvéknek nagyon rossz a koncentrációs képességük, ezért nekiállnak megvizsgálni a földre dobott ruhadarabot, mielőtt folytatják az üldözésed. Persze érdemes figyelni rá, hogy ha túl sok ruhát dobunk le, akkor a hipotermiát kockáztatjuk.

  20. 20


   Követés
   Dean Winchester
   @Liked.hu

   Ha nagyon régóta fázol, de hirtelen meleg vagy égető érzést kezdesz érezni, még véletlenül se vedd le a kabátod! Ez a hipotermia összetéveszthetetlen jele.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

18 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A 16. Toltálisan értelmetlen. Megfőzni, mielőtt főzni kezded? Na ne má'!
  • Háát.. Most utána néztem, és tényleg, úgy kell! Csoda hogy még élek 😅😅
  • Másnéven elő kell főzni. Vagy egyszerűen forrás után le kell róla önteni a vizet majd újra kell kezdeni a főzést tiszta vízben. 
 • +egy: amikor viharban utazol kocsival, és látod, hogy villámok csapnak be a közelben, még véletlenül se szállj ki a kocsiból! Ha a kocsiba csap a villám, a kocsi fémborítása vezeti az áramot, tehát a bent ülőknek. Ezzel szemben ha kint állsz, a kocsi mellett, és beléd csap a villám... Hát, annyit mondok, hogy nem fogod élvezni.
 • "A száraz vörösbabot meg kell főzni és le kell szűrni, mielőtt főzni kezdenénk, mert mérgező."Mivan? Főzés előtt főzzük meg?
  • Arról van szó, hogy az első főzővizet ki kell önteni, mert kifőtt belőle a méreg, és a második főzővízzel lehet készre főzni és tálalni a levest pl.
   • Este vízbe rakod-áztatod,reggel leöntöd  főzheted,áztatás nélkül fözheted estig...
 • 15-öst csak akkor javaslom kipróbálni, ha kész vagy leütni a támadót. Akárki is írta ezt, még soha nem találkozott teljesen bekattant emberrel. 
  • Mondjuk az, hogy tudod akkor elfordulsz jobbra vagy balra és arra menekülsz, nem pedeig állsz és bámulsz, hogy de szééép.... 
  • De, a hidrogén-cianidnak van keserűmandula illata. Az arzénnak nincs semmi különös.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.