HIRDETÉS

Az internetezők megosztottak 20+ konyhai trükköt, amikkel még a profi szakácsok is egyetértenek


A bolygónk legrégibb „szakácskönyve” körülbelül 4000 éves, és egy agyagtáblára vésték még Mezopotámia területén. A tudósoknak nemrég sikerült megfejteniük, hogy a recept egy bárányféle elkészítését részletezi, mely a „Tuh’u” nevet kapta, és amelyet az alábbi recept alapján bárki elkészíthet magának. A modern szakácsok azonban minden bizonnyal ízletesebb fogásokat képesek készíteni, különösen, ha megfelelő trükköket is alkalmaznak sütés/főzés közben.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál átolvastuk az amatőr szakácsok kedvenc konyhai trükkjeit és tanácsait, hogy összegyűjtsük nektek a most következőket, melyek a mindennapi konyhai életünk során is nagy hasznunkra válhatnak.

  • Ha alkoholos ételt készítünk, mindig ellenőrizzük, hogy teljesen elpárolgott-e, és csak utána adjunk hozzá további folyadékot. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az étel íze kellemetlenül alkoholos lesz. © Pizzalovingking / reddit
  • Ha sütünk valamit, például csirkemellet vagy húsgombócot, akkor mindig tegyük őket az óramutató járásával megegyező irányba – így mindig tudni fogjuk, mihez nyúljunk először. © Purrkinje / reddit

Konyhai tippek trükkök

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
  • A nagy húsdarabok esetén legjobb a durva só. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyi sót adtunk az ételhez, akkor jobb, ha inkább csak kicsit sózzuk és maximum utólag adunk még hozzá. © Pizzalovingking / reddit
  • Ha a hús, amit készítünk, az állat mozgó testrészéről, például lábáról származik, akkor jó ha tudjuk, hogy az ilyen húsnak hosszú főzési időre van szüksége. Ugyanakkor az ilyen húsok élénkebb ízűek is lesznek. © Pizzalovingking / reddit
  • Ha fokhagymát használunk egy hosszú tárolásra szánt ételhez, például paradicsomszószhoz, akkor ne nyersen adjuk hozzá, hanem előtte kicsit süssük meg. A fokhagyma kémiai összetétele miatt ugyanis egy idő után egyre több cukrot választ ki magából, és az étel édessé válhat, de a sütéssel ezt megelőzhetjük. © Ismeretlen szerző / reddit
  • A sütési idő és hőmérséklet fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Nem szabad a saját belátásaink szerint sütni az ételeket úgy, ahogy szerintünk legjobb lesz majd a végeredmény. © Brew78_18 / reddit

Konyhatrükkök

HIRDETÉS
HIRDETÉS
  • A tökéletes cupcake vagy torta készítéséhez használjunk ugyanolyan mennyiségű alapanyagot. Ha 3 tojásra van szükség, akkor mérjük meg őket és ugyanannyi egyéb összetevőt – liszt, vaj, cukor – keverjünk hozzá. Vagyis, ha a tojások súlya 200 g, akkor a torta minden összetevőjének annyinak kell lennie. © _River_Song_ / reddit
  • Sose főzzünk magas hőmérsékleten csak azért, hogy az étel minél hamarabb elkészüljön. © SheriffComey / reddit
  • Ha elektromos tűzhelyünk van, akkor sose kapcsoljuk a felénél magasabb fokozatra a tűzhelyet, kivéve, ha vizet forralunk. © manualCAD / reddit
  • Ha sütés közben feltekerjük a hőt, hogy gyorsítsunk az elkészítési időn, csak egy nyers ételt fogunk kapni, és egy megégett sütőedényt, semmi mást.
  • Sose használjunk életlen kést. © BigODetroit / reddit
  • Sose próbáljunk meg elkapni egy leeső kést. Csak lépjünk el onnét, és hagyjuk, hogy a földre essen. © charlesnorthpark / reddit
  • Az 1 dolláros tészta és a 12 dolláros tészta között annyi a különbség, hogy a második esetben megfelelő mennyiségű sót adtak a vízhez. 100 g tésztához 10 g só és 1 liter víz kell. © Ismeretlen szerző / reddit

Konyhai trükkök

  • Próbáljuk megkóstolni az ételt a különféle hozzávalók hozzáadása előtt és után. Ez segít megérteni, hogy hogyan „működik” az adott étel. © asquier / reddit
  • Soha ne vegyük le a fedelet a rizsről főzés közben. © Ismeretlen szerző / reddit
  • Soha ne öntsünk fűszert egy edénybe vagy serpenyőbe közvetlenül a csomagolásból, mert a forró gőz belemegy és összecsomózza a csomagolásban lévő port. © EatPreyShit / reddit
  • Soha ne tegyünk forró olajjal teli serpenyőt hideg víz alá. Egyszer egy lány megcsinálta nálam és a forró olajcseppek szétégették a nyakát és a kezét. © XxVerdantFlamesxX / reddit
  • Ha van otthon üveg vágódeszkád, nyugodtan dobd ki a kukába. © BattleHall / reddit
  • Ha úgy gondolod, hogy még mindig kéne egy kis só az ételhez, próbálj meg citromsavat vagy citromlevet hozzáadni helyette. © FoodandWhining / reddit

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Főzési és sütési trükkök

palacsintasütés

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
4 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

    • Mi ezzel a baj? Cipotalppa valik. Omlos ha picit nyeresebbre van hagyva. Es ne gyere a husokban levo fergekkel vagy betegsegekkel. Itt most egészséges husrol beszélek. A tatarbeafsteak-et nyersen eszik pácolás utan. Csirket, tengeri dolgokat,  sertés es vad hust persze ne akarj nyersen enni. (a sushival vigyázni kell) 
  • Mégis mire gondolt a szerző, amikor azt mondta, hogy nem szabad az elektromos tűzhelyet felénél magasabb teljesítményen használni?Mit értett elektromos alatt? Kerámia? Indukciós?De legfőképpen, miért??
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!