HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Az internetezők megosztottak 20+ konyhai trükköt, amikkel még a profi szakácsok is egyetértenek

    A bolygónk legrégibb „szakácskönyve” körülbelül 4000 éves, és egy agyagtáblára vésték még Mezopotámia területén. A tudósoknak nemrég sikerült megfejteniük, hogy a recept egy bárányféle elkészítését részletezi, mely a „Tuh’u” nevet kapta, és amelyet az alábbi recept alapján bárki elkészíthet magának. A modern szakácsok azonban minden bizonnyal ízletesebb fogásokat képesek készíteni, különösen, ha megfelelő trükköket is alkalmaznak sütés/főzés közben.

    HIRDETÉS

    A Liked.hu-nál átolvastuk az amatőr szakácsok kedvenc konyhai trükkjeit és tanácsait, hogy összegyűjtsük nektek a most következőket, melyek a mindennapi konyhai életünk során is nagy hasznunkra válhatnak.

    • Ha alkoholos ételt készítünk, mindig ellenőrizzük, hogy teljesen elpárolgott-e, és csak utána adjunk hozzá további folyadékot. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az étel íze kellemetlenül alkoholos lesz. © Pizzalovingking / reddit
    • Ha sütünk valamit, például csirkemellet vagy húsgombócot, akkor mindig tegyük őket az óramutató járásával megegyező irányba – így mindig tudni fogjuk, mihez nyúljunk először. © Purrkinje / reddit

    Konyhai tippek trükkök

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    • A nagy húsdarabok esetén legjobb a durva só. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyi sót adtunk az ételhez, akkor jobb, ha inkább csak kicsit sózzuk és maximum utólag adunk még hozzá. © Pizzalovingking / reddit
    • Ha a hús, amit készítünk, az állat mozgó testrészéről, például lábáról származik, akkor jó ha tudjuk, hogy az ilyen húsnak hosszú főzési időre van szüksége. Ugyanakkor az ilyen húsok élénkebb ízűek is lesznek. © Pizzalovingking / reddit
    • Ha fokhagymát használunk egy hosszú tárolásra szánt ételhez, például paradicsomszószhoz, akkor ne nyersen adjuk hozzá, hanem előtte kicsit süssük meg. A fokhagyma kémiai összetétele miatt ugyanis egy idő után egyre több cukrot választ ki magából, és az étel édessé válhat, de a sütéssel ezt megelőzhetjük. © Ismeretlen szerző / reddit
    • A sütési idő és hőmérséklet fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Nem szabad a saját belátásaink szerint sütni az ételeket úgy, ahogy szerintünk legjobb lesz majd a végeredmény. © Brew78_18 / reddit

    Konyhatrükkök

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    • A tökéletes cupcake vagy torta készítéséhez használjunk ugyanolyan mennyiségű alapanyagot. Ha 3 tojásra van szükség, akkor mérjük meg őket és ugyanannyi egyéb összetevőt – liszt, vaj, cukor – keverjünk hozzá. Vagyis, ha a tojások súlya 200 g, akkor a torta minden összetevőjének annyinak kell lennie. © _River_Song_ / reddit
    • Sose főzzünk magas hőmérsékleten csak azért, hogy az étel minél hamarabb elkészüljön. © SheriffComey / reddit
    • Ha elektromos tűzhelyünk van, akkor sose kapcsoljuk a felénél magasabb fokozatra a tűzhelyet, kivéve, ha vizet forralunk. © manualCAD / reddit
    • Ha sütés közben feltekerjük a hőt, hogy gyorsítsunk az elkészítési időn, csak egy nyers ételt fogunk kapni, és egy megégett sütőedényt, semmi mást.
    • Sose használjunk életlen kést. © BigODetroit / reddit
    • Sose próbáljunk meg elkapni egy leeső kést. Csak lépjünk el onnét, és hagyjuk, hogy a földre essen. © charlesnorthpark / reddit
    • Az 1 dolláros tészta és a 12 dolláros tészta között annyi a különbség, hogy a második esetben megfelelő mennyiségű sót adtak a vízhez. 100 g tésztához 10 g só és 1 liter víz kell. © Ismeretlen szerző / reddit

    Konyhai trükkök

    • Próbáljuk megkóstolni az ételt a különféle hozzávalók hozzáadása előtt és után. Ez segít megérteni, hogy hogyan „működik” az adott étel. © asquier / reddit
    • Soha ne vegyük le a fedelet a rizsről főzés közben. © Ismeretlen szerző / reddit
    • Soha ne öntsünk fűszert egy edénybe vagy serpenyőbe közvetlenül a csomagolásból, mert a forró gőz belemegy és összecsomózza a csomagolásban lévő port. © EatPreyShit / reddit
    • Soha ne tegyünk forró olajjal teli serpenyőt hideg víz alá. Egyszer egy lány megcsinálta nálam és a forró olajcseppek szétégették a nyakát és a kezét. © XxVerdantFlamesxX / reddit
    • Ha van otthon üveg vágódeszkád, nyugodtan dobd ki a kukába. © BattleHall / reddit
    • Ha úgy gondolod, hogy még mindig kéne egy kis só az ételhez, próbálj meg citromsavat vagy citromlevet hozzáadni helyette. © FoodandWhining / reddit

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Főzési és sütési trükkök

    palacsintasütés

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
    • Mi ezzel a baj? Cipotalppa valik. Omlos ha picit nyeresebbre van hagyva. Es ne gyere a husokban levo fergekkel vagy betegsegekkel. Itt most egészséges husrol beszélek. A tatarbeafsteak-et nyersen eszik pácolás utan. Csirket, tengeri dolgokat,  sertés es vad hust persze ne akarj nyersen enni. (a sushival vigyázni kell) 
  • Mégis mire gondolt a szerző, amikor azt mondta, hogy nem szabad az elektromos tűzhelyet felénél magasabb teljesítményen használni?Mit értett elektromos alatt? Kerámia? Indukciós?De legfőképpen, miért??
  • 2,050
    Beszélgetésindító
    Miért kéne kidobnom az üveg vágódeszkát? Edzett üveg.
    • Mert semmit nem ér ha tönkre teszi a késed. Sőt a tompa kés hamarabb okoz sérülést, mint az éles.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.