HIRDETÉS
Érdekes

Az internetezők megosztottak 16 kevésbé ismert tényt, ami megragadta a figyelmüket

A Reddit.com „Today I Learned” nevezetű közösségről tudni kell, hogy már több mint 21,5 millió felhasználó csatlakozott hozzá, kizárólag egyetlen céllal: hogy megoszthassák az internetezőkkel az általuk tanult érdekességeket.Mi, a Liked.hu-nál is rendszeres olvasói vagyunk ennek a fórumnak, és innen tanultuk meg például, hogy egy magzat képes meggyógyítani a sebesült édesanyát, hogy a kutyák a háziasítást követően olyan speciális izmokat fejlesztettek ki, melyekkel képesek manipulálni az embereket, illetve a most következő izgalmas érdekességeket is...🤓
  1. 1 A neandervölgyiek nem a majmokhoz hasonló döntött testtartással éltek.


   A neandervölgyi emberek mint félig-ember, félig-majmok kerültek be a történelemkönyvekbe – hibásan. Ennek oka az volt, hogy az első neandervölgyi csontváz, amit a franciaországi La Chapelle-aux-Saints barlangban találtak, artritiszben szenvedett. Ennek köszönhető a csontváz deformáltsága. A modern kutatók már azt állítják, hogy a neandervölgyi emberek anatómiája gyakorlatilag ugyanaz volt, mint a miénk.

  2. 2 A majmok soha nem tesznek fel kérdéseket.


   A majomfélék magas intelligenciájának köszönhetően bonyolult tevékenységeket tudnak megtanulni: szavak és képek felismerése, kérdések megválaszolása és különböző játékok. Bár a jelnyelvet is meg lehet tanítani nekik, a tudósok észrevették, hogy a majmok soha nem próbálnak meg új ismereteket szerezni azzal, hogy esetleg kérdezzenek valamit az emberektől. A kutatók szerint a kérdések feltevésének hiányossága az egyik kulcsfontosságú különbség az emberek és az állatok között.

  3. 3 Ha egy terhes nő szervei megsérülnek, a méhben lévő magzat őssejteket továbbít felé, hogy meggyógyítsa őket.


   A sejtek magzatból-anyába történő átvitelét mikrokémizmusnak nevezzük. Kutatások kimutatták, hogy ezek a sejtek évtizedekig képesen fennmaradni és szaporodni a női testben. Ezek az őssejtek bármilyen szerv sejtjeivé képesek átalakulni, ezért a tudósok úgy vélik, hogy elősegítik az anya testében sérült vagy beteg szövetek helyreállítását. Olyan eseteket is dokumentáltak, amikor a reumatoid artritiszben szenvedő terhes nők meggyógyultak, pedig gyógyíthatatlannak tartották a betegségüket.

  4. 4 A háziasítást követően új izmok fejlődtek ki a kutyáknál, melyek segítségével képesek felhúzni a szemöldöküket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják az embereket.


   33 ezer évvel ezelőtt a kutyák az ember hű társává váltak. Azóta 2 speciális izom jelent meg a szemük körül, ami a farkasoknál nem létezik: ezek az izmok teszik lehetővé a szemöldökük mozgatását, amitől szemeik nagyobbnak, így ők maguk pedig aranyosabbnak tűnnek. A tudósok úgy vélik, hogy ez segíti a kutyákat, hogy hatékonyabban legyenek képesek szemkontaktust kialakítani a gazdáikkal, és pozitív irányba manipulálják őket.

  5. 5 A fák nem élhetnek szél nélkül.


   A biológusok sokáig nem tudták megérteni, hogy miért halnak el teljesen a „Bioszféra 2” ökoszisztéma-kupola alatt növekvő fák, mivel a páratartalom, a fény és az egyéb feltételek ideálisak voltak számukra az élethez. Kiderült, hogy a fáknak szélre van szükségük: ha nincs, ami mozgassa őket és ezáltal megerősödjön a törzsük, előbb-utóbb a saját súlyuk alatt összeroskadnak.

  6. 6 A filmforgatáshoz koraszülött csecsemőket használnak.


   Az Egyesült Államok számos államában tilos 15 napnál fiatalabb gyermekeket filmforgatáshoz használni. Ezért a filmekben látott újszülöttek szerepét olyan koraszülött csecsemők töltik be, akik már ugyan elérték ezt a 15 napos korhatárt, ám mégis úgy néznek ki, mint az újszülött kisbabák. Előnyben részesítik továbbá az ikreket, mivel így a két gyermek váltogatásával hosszabb ideig tudnak forgatni anélkül, hogy az zavarná a gyermekeket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 A 20. századi nukleáris tesztek segítenek megkülönböztetni a hamis festményeket az eredetiktől.


   Az első atombombát 1945 júliusában dobták le, ezután 550 további atombombát robbantottak. Az első atombomba felrobbantása előtt nem léteztek a természetben olyan radioaktív elemek, mint a cézium-137 vagy a stroncium-90. A szakértők így ennek segítségével különböztetik meg a hamis festményeket a valódiaktól: mivel az 1945 után készült festményeken már kimutathatók a cézium és stroncium nyomai.

  8. 8 Svédországban egy sorsoláson vesznek részt azok a sofőrök, akik szabályosan közlekednek. Nyereményüket a szabálytalanul közlekedő autósok által befizetett büntetésekből fizetik ki.


  9. 9 Egy szaúdi bűnöző meglopott egy gólyát.


   Lengyel biológusok egy csoportja SIM-kártyával működő GPS nyomkövetőt rögzített egy fehér gólya lábára, hogy nyomon követhessék a madár vándorlását. Szudánban azonban a nyomkövetőt leszedték a madárról, a GPS-t szétszerelték és a SIM-kártyát eltávolították. Ezután a tudósok 2,7 ezer dolláros számlát kaptak nemzetközi hívásokról.

  10. 10 Nepálban a méhek hallucinogén mézet készítenek.


   Nem minden méz egyformán egészséges. A nepáli méhek például mérgező rododendronoktól gyűjtik a mézet, ami elfogyasztva hallucinációt okoz. Annak ellenére, hogy ez a méz nagyon veszélyes az egészségre és átmeneti bénulást is okozhat, az „őrült méz” nagyon népszerű a fekete piacon: 100 ezer forintot is elkérnek kilójáért.

  11. 11 Azok az emberek, akik átkokat szórnak, őszintébbek.


   A Stanfordi Egyetem kutatói kimutatták, hogy a káromkodó emberek kevésbé képesek hazudni és csalni, mint azok, akik visszafogottan viselkednek, mivel a káromkodások leggyakrabban a valódi érzések kifejezéséül szolgálnak.

  12. 12 Elvis Presley menedzsere az „Utálom Elvist” kitűzőkből gazdagodott meg.


   Elvis Presley sikere nagyrészt menedzserének, Tom Parker-nek köszönhető. A zenész menedzsere hatalmas összegeket fektetett bele nevének népszerűsítésébe: Elvis-es termékeket és ajándéktárgyakat készíttetett. 1956-ra 22 millió dollárnyi ilyen terméket adtak el, melynek 25%-át a menedzser kapta.

   Parker azonban észrevette, hogy nem mindenkinek tetszik Elvis, ezért kitalálta az „Utálom Elvist” jelvényeket, így nemcsak azok az emberek vették a termékeiket, akik szerették Elvist, hanem azok is, akik utálták. Parker hatalmas vagyona ennek az ügyes üzleti trükknek volt köszönhető.

  13. 13 A „A muzsika hangja” című film rendezői megzsarolták a városi hatóságokat.


   A salzburgi hatóságok megtiltották a náci zászlók utcákra tűzését a Muzsika hangja című film forgatása céljából. A film rendezője, Robert Wise ezért megfenyegette a hatóságokat, hogy ha nem forgathatnak úgy, ahogy akarnak, akkor az eredeti tervek helyett dokumentumfilmet fognak készíteni, amiben azt mutatják majd be, hogy a város lakosai a mai napig (1960-as évek) éltetik Hitlert. A hatóságok végül engedtek a zsarolásnak és megengedték, hogy használhassák a náci zászlókat az utcákon.

  14. 14 Ez Egyesült Államokban van egy város, ahol "titkos milliomosok" élnek.


   A nagy világválság idején a bankár Pat Munroe meggyőzte a floridai Quincy lakosait, hogy vásároljanak Coca Cola részvényeket, melyeket akkoriban 40 dollárért árultak. Szegények, gazdagok, özvegyek – egyszóval mindenki ebbe fektette a megmaradt pénzét. És milyen jól tették: hamarosan ezek az emberek milliomosokká váltak és Quincy város az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városává vált.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  15. 15 A Titanic keresése egy titkos küldetés álcázásaként szolgált.


   Robert Ballard tengerészparancsnok elmondta, hogy az 1980-as években az Egyesült Államok Haditengerészete csak úgy egyezett bele a Titanic kutatásának finanszírozásába, ha mellette két közelében elsüllyedt nukleáris tengeralattjárót is felkutatnak. 

   A haditengerészet tudni akarta, hogy mi történt a tenger fenekén fekvő tengeralattjárók nukleáris reaktoraival ennyi idő után. Ballardnak ezért két expedíciót kellett végrehajtania, a Titanic felkutatására pedig összesen csak 12 napot adtak neki a haditengerészet emberei. Szerencsére így is megtalálták.

  16. 16 A tűzijátékokat betiltották Floridában, de egy szokatlan dokumentum aláírásával ma is bárki vásárolhat.


   A floridai törvénykezés tiltja a lakosoknak a tűzijátékok vásárlását, ennek csak egyetlen legális módja van: ha az emberek előtte aláírnak egy nyilatkozatot, amiben kijelentik, hogy mezőgazdasági célra vásárolják azokat, egészen pontosan azért, hogy elijesszék a madarakat a földjeikről.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • szerző 102,562
   DivatdiktátorHeadlinerÚttörőSorozatlövőGIF-KirályBest-SellerCukipofaKiemelt felhasználóBeszélgetésindítóFigyelemelterelőKulcsjátékosPosztnindzsaSzavazóbiztosKvízmesterTörzsvendégMosolygenerátorKommentkirályTársalgóRendszeres látogatóPublikátorBejegyzéskészítőCsapatjátékos
   Javítva 🤭 Köszönjük.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni