HIRDETÉS BEZÁRÁS

A világ „legrosszabb kisboltja”: üzlet 120 méter magason, egy meredek szikla oldalán

Ide nem tudsz csak úgy leugrani tejért a reggeli kávéhoz.

  A kisboltok, nevükhöz híven, jellemzően arról ismertek, hogy könnyen elérhetők. Van egy kínai kisbolt azonban minden, csak nem kényelmes! Ezt az apró, fából készült, frissítőket árusító boltot a netezők a világ „legkényelmetlenebb” kisboltjának nevezték el, mivel a boltba csak sziklamászással lehet eljutni!

  HIRDETÉS

  A bolt egy meredek sziklán található, körülbelül 120 méter magasan a föld felett, így ez az egyik legijesztőbb és legkényelmetlenebb hely, amit csak el lehet képzelni. Annyira kicsi, hogy ha messziről nézzük, úgy néz ki, mint egy kültéri klímaberendezés. Akkor miért van ilyen magasan fent? Hogyan sikerül ilyen távoli helyen frissítőket árulniuk? Járjunk utána

  Az aprócska fabódé a sziklamászók végső pihenőhelye

  sziklabolt

  A hihetetlen magasságban, egy meredek sziklán található apró bolt egyedülálló látványosság a kínai Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban, Hunan tartományban. A bolt valóban kiérdemelte becenevét, mert oda eljutni egyáltalán nem könnyű mutatvány! Csak azok a sziklamászók juthatnak fel a boltba, akik hajlandóak megkísérelni a fáradságos mászást.

  Annak ellenére, hogy a bolt mindössze két négyzetméteres, életmentő a sziklamászók számára, hiszen a feljutás során nélkülözhetetlen frissítőkkel látja el őket. A boltot 2017-ben építették, és 2018 áprilisában kezdte el fogadni a látogatókat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  bolt a levegőben

  Bár a bolt elszigetelt és nehezen megközelíthető, számos frissítőt találhatsz benne, többek között energiaitalokat, kekszeket, energiaszeleteket, kenyeret és még Red Bullt is. Az árak is elfogadhatóak. Egy vizes palack például mindössze két jüanba, azaz körülbelül 0,30 dollárba kerül. Fizetni készpénzzel vagy a WeChat Pay nevű mobilfizetési platformmal lehet.

  Még az alkalmazottaknak is kiválónak kell lenniük a sziklamászásban!

  kínai bolt

  Az üzlet szűkös helyisége miatt csak maximum egy dolgozó fér el benne. Így a vásárlókhoz hasonlóan az alkalmazottaknak is jeleskedniük kell a sziklamászásban ahhoz, hogy elérjék a boltot. Emiatt a személyzet tagjainak, akik mindannyian a 20-as éveik közepén járnak, fizikailag fittnek kell maradniuk, hogy könnyedén fel- és le tudjanak mászni a sziklán.

  Mivel az üzlet kompakt, nincs extra hely a tárolásra. Ezért a bolt üzemeltetőjének saját magának kell minden nap a frissítőket felcipelnie a boltba. Nem mellesleg ezt a feladatot kora reggel kell elvégezniük, jóval azelőtt, hogy a vásárlók elérnék az üzletet. Az alkalmazottak eleinte valóban megijednek attól, hogy minden nap megmásznak egy ilyen meredek sziklát, de a gyakorlással hozzászoknak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Sajnos az üzletben nincsenek mellékhelyiségek, ami szintén kihívást jelent az alkalmazottak számára. Így amikor egy alkalmazott ki akar menni a mosdóba, fel és le kell másznia a sziklán. Hogy elkerüljék a gyakori mosdóhasználat fárasztó folyamatát, a dolgozók igyekeznek nem túl sok vizet inni. Az akadályok és annak ellenére, hogy a vállalkozás nem keres túl sok pénzt, a dolgozók azt mondják, hogy örülnek, hogy segíthetnek, és hogy ilyen értelmes munkát végeznek.

  A netezők megdöbbentek, amikor felfedezték ezt a szokatlan üzletet és annak üzemeltetőit. Az üzletről készült képek vírusként terjedtek a kínai közösségi médiában, és közel 50 millió megtekintést gyűjtöttek a Weibón, a Twitter kínai megfelelőjén. Sőt, egy „Science Girl” nevű Twitter felhasználó 1,2 millió megtekintést kapott a boltról szóló posztjára.

  A Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Park egyébként, ahol ez a különleges bolt található, rendkívül híres turistalátványosság

  kínai bolt hegyoldal

  A Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Park jól ismert a vízeséseiről, meredek szikláiról és kötélpályáiról. Ez a nemzeti geopark a Kínai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal által a turisztikai látványosságok második legmagasabb minősítése, az AAAA minősítésű nemzeti tájképi helyszín címet nyerte el Kínában. A park népszerűsége elsősorban három híres látnivalónak köszönhető: az üvegfenekű hídnak, a Danxia szivárványhegységnek és a Li sziklának.

  Az üvegfenekű híd különösen az ijesztő élményéről híres. Nem meglepő, hogy „Bátor férfiak hídjaként” emlegetik, mivel a híd meglehetősen veszélyesen, 180 méter magasan lóg a föld felett! Az alatta nyíló kilátás abszolút hátborzongató, és nem gyengéknek való. Ez a különleges hely tehát „a világ legrosszabb kisboltján” túl is tele van izgalmas látványosságokkal és kalanddal.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.