HIRDETÉS

A kínai apartmanok 9 olyan jellemzője, mely megkülönbözteti őket a világ többi részétől

  Kína egy hatalmas ország, ahol az emberek olykor annyira különböző nyelvjárásokat beszélnek, hogy egyáltalán nem is értik egymást, ezért nem csoda, hogy az ország egyik részén található lakások és az ott bevett mindennapi élet is nagyban különbözik például az ország másik részén találhatótól. Kína nagyvárosaiban azonban több olyan jellemző is található, mely általánosságban véve minden ott lévő tipikus lakásban megtalálható.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál örömmel és izgatottan olvastuk át a Kínába költözött emberek blogjait, hogy összegyűjtsünk néhány olyan dolgot a kínai lakásokról, ami jelentősen különbözik a világ többi részén található otthonoktól.

  1. 9 A tűzhelyen általában csak 2 égő van

   Kinai tuzhely

   Kínában a konyhai tűzhelyek kicsik, mivel maga a helyiség nem enged ennél nagyobbat. Ezenkívül az égők számra is megfelel az ott élő emberek igényeinek, így a legtöbb lakásban két égős tűzhely található, mivel az emberek egyébként sem készítenének ennél több ételt egyszerre. Az ilyen konyhákban egyébként nincsenek sütök, és a mikrohullámú sütők is ritkák. Helyettük apró multifunkciós készülékeket használnak, melyek szükség esetén akár sütőként is funkcionálnak, de az ételek melegítésére vagy rizs főzésére is tökéletesek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 A mosogatógépek ritkák, helyettünk valószínűleg inkább szárítógépet találsz

   Kina szaritogep

   Ezek a készülékek pontosan úgy néznek ki, mint a mosogatógépek, ezért érhető módon sok külföldit megzavarnak. Ezeket a gépeket azonban arra használják, hogy a kézzel történő mosogatás után az edényeket a gépbe rakják, ami aztán ultraibolya sugárzás segítségével szárítja és sterilizálja azokat.

  3. 7 A kínai konyháknak általában keskeny, többszintes fiókjai vannak

   Kina keskeny pakolo

   Ezeket a vertikális fiókokat úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek a különféle konyhában található bútorok és gépek mellett található hézagokba, kialakításuknak köszönhetően pedig a fűszerektől kezdve a szószokig és egyéb ízesítőkig tulajdonképpen bárminek a tárolására alkalmasak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 A hűtőszekrényt néha a nappaliban tartják

   Kina huto a nappaliban

   Az ok nagyon prózai: a konyhák olyan kicsik, hogy a hűtőszekrény egyszerűen már nem fér el. Ilyen esetekben a hűtőket a nappaliban, vagy bármelyik másik helyiségben helyezik el, ahol van számára hely.

  5. 5 A konyhában csak hideg víz van

   Kina konyha hidegviz

   Ha melegvizet akarnak, akkor vízmelegítőt kell telepíteniük. Ezt persze egyrészt nem mindenki engedheti meg magának, másrészt a bérelt lakásokban sokszor maguk a tulajdonosok nem engedik. A helyiek tehát nemcsak arra vannak kényszerítve, hogy kézzel mossanak, de ráadásul hideg vízzel is teszik mindezt.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
21
4 hozzászólás, 21 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Szerintem az asszonyok ott is megoldják,pontosan úgy mint írod,fazék,gáz,melegít,forral,mosogat,mos. Ennyi! Azért az a wc èrdekes. Nem kell wc papír,csak mindig le kell vetkőzni. Pisi,kaki,zuhany. Csak aztán jól kimosni,lemosni mindent mert van más is a családban.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!