HIRDETÉS
Érdekességek

A kínai apartmanok 9 olyan jellemzője, mely megkülönbözteti őket a világ többi részétől

  Kína egy hatalmas ország, ahol az emberek olykor annyira különböző nyelvjárásokat beszélnek, hogy egyáltalán nem is értik egymást, ezért nem csoda, hogy az ország egyik részén található lakások és az ott bevett mindennapi élet is nagyban különbözik például az ország másik részén találhatótól. Kína nagyvárosaiban azonban több olyan jellemző is található, mely általánosságban véve minden ott lévő tipikus lakásban megtalálható.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál örömmel és izgatottan olvastuk át a Kínába költözött emberek blogjait, hogy összegyűjtsünk néhány olyan dolgot a kínai lakásokról, ami jelentősen különbözik a világ többi részén található otthonoktól.

  1. 9 A tűzhelyen általában csak 2 égő van

   Kinai tuzhely

   Kínában a konyhai tűzhelyek kicsik, mivel maga a helyiség nem enged ennél nagyobbat. Ezenkívül az égők számra is megfelel az ott élő emberek igényeinek, így a legtöbb lakásban két égős tűzhely található, mivel az emberek egyébként sem készítenének ennél több ételt egyszerre. Az ilyen konyhákban egyébként nincsenek sütök, és a mikrohullámú sütők is ritkák. Helyettük apró multifunkciós készülékeket használnak, melyek szükség esetén akár sütőként is funkcionálnak, de az ételek melegítésére vagy rizs főzésére is tökéletesek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 A mosogatógépek ritkák, helyettünk valószínűleg inkább szárítógépet találsz

   Kina szaritogep

   Ezek a készülékek pontosan úgy néznek ki, mint a mosogatógépek, ezért érhető módon sok külföldit megzavarnak. Ezeket a gépeket azonban arra használják, hogy a kézzel történő mosogatás után az edényeket a gépbe rakják, ami aztán ultraibolya sugárzás segítségével szárítja és sterilizálja azokat.

  3. 7 A kínai konyháknak általában keskeny, többszintes fiókjai vannak

   Kina keskeny pakolo

   Ezeket a vertikális fiókokat úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek a különféle konyhában található bútorok és gépek mellett található hézagokba, kialakításuknak köszönhetően pedig a fűszerektől kezdve a szószokig és egyéb ízesítőkig tulajdonképpen bárminek a tárolására alkalmasak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 A hűtőszekrényt néha a nappaliban tartják

   Kina huto a nappaliban

   Az ok nagyon prózai: a konyhák olyan kicsik, hogy a hűtőszekrény egyszerűen már nem fér el. Ilyen esetekben a hűtőket a nappaliban, vagy bármelyik másik helyiségben helyezik el, ahol van számára hely.

  5. 5 A konyhában csak hideg víz van

   Kina konyha hidegviz

   Ha melegvizet akarnak, akkor vízmelegítőt kell telepíteniük. Ezt persze egyrészt nem mindenki engedheti meg magának, másrészt a bérelt lakásokban sokszor maguk a tulajdonosok nem engedik. A helyiek tehát nemcsak arra vannak kényszerítve, hogy kézzel mossanak, de ráadásul hideg vízzel is teszik mindezt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 5. A konyhában nincs meleg víz ... tehát hideg vízzel kénytelenek mosogatni. Ugyan már : hideg víz+fazék+tűzhely=meleg víz!
 • Szerintem az asszonyok ott is megoldják,pontosan úgy mint írod,fazék,gáz,melegít,forral,mosogat,mos. Ennyi! Azért az a wc èrdekes. Nem kell wc papír,csak mindig le kell vetkőzni. Pisi,kaki,zuhany. Csak aztán jól kimosni,lemosni mindent mert van más is a családban.
 • Milyen gáz, hogy ágyból látod, hogy valaki ott ül a wc-én, mert üvegfal van.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.