HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A dél-koreai kultúra 12 vonása, amitől hátast szoktak dobni a turisták

  A 200 évvel ezelőtt csak „Reggeli frissesség” országának hívott Dél-Korea még ma is az egész világra nagy hatással van. Koreai popzenét hallgatunk, koreai kozmetikumokat viselünk és koreai cégek által készített technikai kütyüket használunk, éppen ezért pedig ideje, hogy egy kicsit jobban megismerkedjünk ezzel a nagyon különleges kultúrával. Dél-Korea megismerésének legjobb módja egy repülőjegy vásárlás és egy rögtönzött utazás, de még mielőtt bárki is útnak indulna, hadd osszunk meg néhány érdekességet vele kapcsolatban.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy Dél-Korea az egyik legkülönlegesebb és legérdekesebb ország a Földön, ezt pedig a most következő tények is remekül alátámasztják.

  • A koreai feleségek nem engedik a férjüknek, hogy megegyék a szárnyat, amikor csirkét sütnek. Elterjedt babona, hogy ha egy férfi csirkeszárnyat eszik, akkor elrepül egy másik nőhöz. Ezért a csirke ezen részét leginkább a nők fogyasztják.
  • Ebben az országban az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban az, amikor a férfi 4-5 évvel idősebb, mint a nő. Ha a korkülönbség 5 évnél nagyobb, az már meglepetést tud okozni a helyiek körében, a 10 év vagy annál nagyobb korkülönbség pedig itt teljesen elképzelhetetlen.
  • A koreai fiatalok a „szeretnél ramyeon-t enni?” kifejezést használják, amikor diszkréten fel szeretnék hívni magukhoz a kedvesüket. Ez egy nagyon népszerű tésztaleves Koreában, és szinte mindenki ezt eszi. Ez nagyjából olyan, mint amikor a világ többi részén felhívják magukhoz kávézni vagy filmet nézni egymást az emberek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Koreai ramyeon

  • Az ajándékozás koreai illemtanának megvannak a maga sajátosságai. Koreában teljesen normálisnak tartják kimondani, sőt hangsúlyozni, ha egy ajándék drága volt és az illető sokat költött rá. Néha a becsomagolt ajándékokon még az árcímkét is rajta hagyják, hogy egyértelmű legyen annak értéke. Ajándékozás szempontjából másik nagy meglepetés az országban, hogy a diákok előszeretettel ajándékozzák meg tanáraikat. Nem kell nagy dologra gondolni, inkább apróságokra, de például nagyon sokszor meghívják a diákok a tanáraikat egy kávéra, ezzel is meghálálva azt a sok munkát, amit az oktatásukra fordítanak.
  • Az üzleti világban szigorú hierarchia van. Dél-Koreában nem szokás felállni az asztaltól és hazamenni még akkor sem, ha a munkaidőnk lejárt, már amennyiben van még ott valaki az irodában, aki nálunk idősebb. Nem feltétlenül főnök, igazából bárki. Persze meg lehet kérdezni a főnököt, hogy hazamehetsz-e ilyenkor, de nem ajánlott. Bár valószínűleg elenged, második alkalommal már furcsán nézne rád, és egészen biztosan találna rá okot, hogy legközelebb ne hosszabbítsa meg a munkaszerződésed.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Dél korea

  • Kora egyedülálló, hosszútávú lakásbérlési rendszerrel rendelkezik, mait „chonse”-nak hívnak. A megfelelő lakás kiválasztása után a bérlő letétet fizet a tulajdonosnak, mely a teljes lakás értékének körülbelül 60-80%-a. A tartózkodás ideje alatt a bérlő nem fizet bérleti díjat, a bérbeadó pedig a nyereség érdekében ez idő alatt befekteti a bérlőtől kapott összeget. A bérleti idő lejárta után a kaució teljes egészében visszajár a bérlőnek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

7 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.