HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 alkalom, amikor Diana hercegné szembeszállt a királyi család szent és sérthetetlen szabályaival

  Diána hercegnőt a szívek királynőjének is nevezték. Őszintesége, nyitottsága és lázadó szelleme különböztette meg a királyi család többi tagjától. Diána nem félt megsérteni a királyi szabályokat, és az öltözködése is rengeteg vitát szított a palotában, már egészen a kezdetektől fogva. Ő maga választotta az eljegyzési gyűrűjét, átírta az esküvői fogadalom szövegét, és sajátos véleménye volt a gyermeknevelésről.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon csodáljuk Diána személyiségét, ezért úgy döntöttünk, hogy újra felidézzük azokat az emlékezetes pillanatokat, amikor a walesi hercegné a lázadásával megsértette a királyi hagyományokat.

  1. 9 A házasság előtt dolgozott.

   2fe2d45883aa0168c0f40a9f96

   Diánának még azelőtt sikerült megszegnie az egyik királyi szabályt, mielőtt még a királyi család tagja lett volna. Menyasszonyként is táncoktatóként, dadaként és óvónőként dolgozott, így ő lett az első olyan királyi menyasszony, akinek az esküvője előtt fizetett munkája volt.

  2. 8 Ő maga választotta ki a leendő hercegek nevét.

   5c973050a895fbdf1151cc69c8

   Az anyaság rendkívül fontos volt a hercegnő számára. Diána folyamatosan részt vett a fiainak nevelésében, félredobva az ezzel kapcsolatos szabályokat. Diána többek között még a nevüket is saját maga választotta ki, és amíg Károly herceg az Artúr és Albert nevet akarta adni a gyerekeknek, Diána túl régimódinak tartotta ezeket és ragaszkodott a Vilmos és Henrik nevekhez.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 7 Iskolába küldte a gyerekeket.

   29d1a5517ebc9cc101a1b7351b

   A királyi család gyerekeit általában nevelőnők tanítják, de Diána ezt is megszegte, és Vilmost először óvodába, majd bentlakásos iskolába küldte. A walesi hercegné legidősebb fia lett az első leendő uralkodó, aki teljes oktatást kapott a kormányzati intézményekben. Diána azért döntött így, mert nem titkolt vágya volt, hogy a fiainak minél hétköznapibb, boldogabb és normálisabb gyerekkort biztosítson.

  4. 6 Lebontotta a korlátokat.


   A hagyományok szerint a királyi család tagjai és a személyzetük tagjai között egyfajta láthatatlan fal húzódott, és kapcsolatukat szigorú szabályok korlátozták. A walesi hercegné azonban minden ilyen szabályt felrúgva nem alárendeltként, hanem közeli ismerősként kezelte a szolgáit. Gyakran bement hozzájuk a konyhába, és az sem volt ritka, hogy egy asztalnál vacsorázott velük. Emellett Diána rendszeresen adott esélyt olyan fiatal gyakornokoknak, akiknek még nem volt lehetőségük végigmászni a karrierlétrát.

  5. 5 Ellentétben állt az általánosan elfogadott szabályokkal.

   Diana hercegne oltozkodese

   A brit uralkodókat mindig is a visszafogottság jellemezte, de Diána hercegné volt az első, akitől távol állt a hivalkodó hidegség, a merevség, és aki a palotán kívül sem félt önmaga lenni. Nem habozott kimutatni az érzelmeit, és nem volt hajlandó feláldozni a kényelmét a királyi protokoll érdekében.

   Mindannyian tudjuk például, hogy a királyi szabályok szerint a női tagoknak tilos keresztbe tett lábakkal ülni a hivatalos rendezvényeken, és bár kezdetben Diána is betartotta ezt a szabályt, az évek haladtával egyre inkább figyelmen kívül hagyta.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.