HIRDETÉS

8 történelmi rejtély, ami hosszú évek óta tartja már lázban a tudósokat

  Több mint 50 éve már, hogy embert küldtünk a Holdra, ám bármennyire is fejlett a mai világ, mégsem tudjuk például, hogy mi van a szfinx füle alatt, vagy hogy mit tartalmazhat az emberiség történelmének egyik legfurcsább könyve, a Voynich-kézirat. A világ legnagyobb koponyái hosszú évtizedek óta próbálnak megfejteni néhány ilyen és ehhez hasonló rejtélyt, ám mind a mai napig csak a sötétben tapogatóznak.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 8 olyan történelmi rejtélyt gyűjtöttünk össze az ősi civilizációkkal kapcsolatban, melyek a mai napig lázban tartják a világ régészeit, történészeit, fizikusait és vegyészeit egyaránt.

  1. 8 Mi van a Szfinx füle alatt?

   17270 0 e2583fd9c3d835b84121132b994416e4

   Az egyiptomi szfinx füle mögött egy kővel elzárt lyuk található, de vajon mi van benne? A régészek továbbra is keresik a választ erre a látszólag egyszerű kérdésre.

   A rejtélyt nehezíti, hogy a régészeknek nem törhetik csak úgy be a lyukat torlaszoló követ, hiszen az komoly károkat okozhatna az építmény struktúrájában, éppen ezért nem csoda, hogy olyan összeesküvés elméletek is napvilágot láttak, mely szerint az emberiség történelmével kapcsolatos kulcsfontosságú titkokat rejthet. Egyszer talán választ kaphatunk erre a kérdésre.

  2. 7 Az ősi "CD-lemez", amit senki sem tud megfejteni.

   17270 3 e2583fd9c3d835b84121132b994416e4

   A phaisztoszi korong a bronzkori minószi kultúra legfontosabb lelete, 15 cm-es írásos agyagkorong, amit az iraklioni Régészeti Múzeumban őriznek. A korongon a jeleket rápecsételték az agyagkorongra, előre elkészített pecsétlőkkel belenyomták, és így hoztak létre összefüggő szöveget. Az egyetlen gond csak, hogy senki sem tudja megfejteni annak tartalmát.

   Néhány évvel ezelőtt egy szakértői csoport arra a következtetésre jutott, hogy mivel a lemezen feltűnnek az „anyaság” és az „istennő” szavak, ezért valószínűleg egy ismeretlen istennő felé irányuló ima olvasható rajta, ám a szöveg teljes tartalmát mind a mai napig nem sikerült megfejteni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 6 A török húsevő szarkofág.

   17270 4 e2583fd9c3d835b84121132b994416e4

   Ezek a török szarkofágok Assos ősi városában találhatók. Rendkívüli képességük is van: hihetetlenül gyorsan képesek teljesen lebontani egy holttestet. Míg az emberi test teljes lebontásához általában 50-200 évre van szükség, az Assos-ból származó 2500 éves szarkofág körülbelül 40 nap alatt képes megtenni mindezt.

   A tudósok úgy vélik, hogy a jelenség mögött feltehetően a sírok természetellenesen magas alumíniumkoncentrációja áll, ám ez csak egy elmélet.

  4. 5 Kokain és dohány az egyiptomi múmiákban.

   17270 5 e2583fd9c3d835b84121132b994416e4

   II. Ramszesz egyiptomi fáraó múmiájának elemzése során a tudósok a belekben dohány, kokalevél és hasis nyomát vélték felfedezni. Nemsokkal ezután további múmiákat analizáltak, ahol szintén hasonló eredményre jutottak.

   A dolog azért érdekes, mivel ezek a növények Amerikából származnak, vagyis az egyiptomiaknak kapcsolatban kellett állniuk Amerikával. Egyesek úgy vélik, hogy a vikingek szállították nekik ezeket, mások szerint a kínaiak, mindenesetre azonban ez a váratlan felfedezés sok új kérdést vetett fel az egyiptomiak egyébként sem unalmas történelmével kapcsolatban.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!