HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

8 titokzatos tárgy, ami még a tudósokat is összezavarta

Senki nem tud rájuk magyarázatot találni.

  A Földön számos olyan tárgy és hely található, melyek a puszta létezésükkel is összezavarják a turistákat és a szakembereket egyaránt. Leggyakrabban az őseink által ránk hagyott tárgyak és építmények okozzák ezt a zűrzavart, de néha a természet is képes érthetetlen dolgokat létrehozni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu csapatánál úgy öntöttünk, hogy közelebbről is megvizsgálunk néhány rejtélyes helyet és építményt a bolygón, bónuszként a cikk végén pedig bemutatunk egy rendkívül zavarba ejtő jelenséget, amire csak nemrég találtak magyarázatot a tudósok.

  8 Óriási lábnyomok az Ain Dara templomban, Szíriában

  Rejtélyes tárgyak 018

  A szíriai Ain Darában található vaskori templomban egy pár hatalmas lábnyomot találtak a padlóba vésve, és egy másik lábnyomot a küszöbbe vésve. Mindegyik lábnyom körülbelül 1 méter hosszú, vagyis nagyjából 3-szor akkora, mint egy normál emberi láb. A küszöbön található lábnyom ráadásul 10 méterre található az első lábnyomtól.

  7 Richat-képződmény vagy Szahara szeme

  Rejtélyes tárgyak 017

  A Richat-képződmény, vagy más néven a Szahara Szeme, egy földtani képződmény, amely a Szahara sivatagban található. Először a geológusok azt hitték, hogy egy aszteroida becsapódásának következménye. Azonban tanulmányok megcáfolták ezt a feltevést, miután felfedezték, hogy a képződményben lévő kőzetek teljes mértékben a Földről származnak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Boszniai kőgolyó

  Rejtélyes tárgyak 016

  Ez egy 3 méter széles kőgömb, amit egy boszniai erdőben találtak. Tökéletes gömb alakú és heves vitákat váltott ki a tudományos körökben: vajon Természet anya alkotta, vagy egy elveszett civilizáció? Mivel ezek a kőgömbök több millió évesek is lehetnek, ezért valószínűleg nem egy ismeretlen civilizáció hagyatéka, hanem inkább valamilyen eróziós folyamat bámulatos eredménye.

  5 Teotihuacan, Mexikó

  Rejtélyes tárgyak 015

  Teotihuacan, vagyis az „istenek szülőhelye”  nagyon közel található Mexikó modern fővárosához, Mexikóvároshoz. Jelenleg Teotihuacan romjainál csak turisták találhatók, de korábban több mint 100.000 ember élt ebben az ősi városban.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.