8 hely a Földön, ahol a gravitáció szabályai nem érvényesek


Köztudott, hogy a Föld bolygón azok szerint a gravitációs törvények szerint éljük az életünket, melyeket Sir Isaac Newton fedezett fel. Vannak azonban olyan különleges helyek a Földön, ahol látszólag ezek a törvények nem érvényesek, és a leállított autó például felfelé gurul a hegyen, a vízesésben lezúduló víz felfelé száll, vagy például nagyon furcsa pózban állnak bizonyos sziklák anélkül, hogy leomlanának.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál imádjuk a titokzatos helyeket, és legszívesebben mindet meg is látogatnánk, de most egyelőre be kell érnünk a róluk készült látványos fotókkal és videókkal.

 1. 1 "Fordított" vízesés Angliában


  Ez a vízesés Hayfieldtől nem messze található, bár tekintve azt a tényt, hogy a víz itt nem lefelé, hanem felfelé esik, sokkal inkább nevezhetnénk szökőkútnak, mintsem vízesésben. A fordított vízesés titka persze a szélben rejlik: a vízesés környékén ugyanis olyan erős, hogy a szél elfújja a vizet, mielőtt az földet érne.

 2. 2 Rejtélyek háza, Oregon

  Rejtelyes haz

  Van egy rejtélyes faház, amit a misztikus Oregon Vortex néven ismernek az amerikaiak. A területet, ahol a ház áll az őslakos amerikaiak csak "Tiltott földnek" nevezték, mivel úgy vélték, hogy olyan gömb alakú erőtér található itt, ami teljesen megbolygatja a valóságot.

  Hogy pontosan mi áll a háttérben, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a sík padlón is gurulnak a tárgyak, az embernek séta közben pedig olyan érzése van, mintha szédülne, szinte lehetetlen anélkül sétálni, hogy meg ne kapaszkodnánk valami falban, különben elesnénk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Az Aragac hegység útja, Örményországban


  Törökország és Örményország határában van egy hegy, ami látszólag szembe megy a fizika ma ismert szabályaival. Évente több ezer turista utazik ide, hogy szemtanúi lehessenek annak a furcsa antigravitációs jelenségnek, amihez hasonlót utoljára sci-fi filmekben láttunk. A hegy egy bizonyos pontján ugyanis ha leállítjuk az autó motorját és üresbe tesszük, az autó elkezd felfelé gurulni a hegyen.

  A közelben egyébként található egy folyó is, ami szintén felfelé folyik, ráadásul sok itt járt turista állítja, hogy a hegyen könnyebb felfelé sétálni, mint lefelé.

 4. 4 A nevadai Hoover-gát

  5ec1615a76af88ba17db4501e1

  Ha veszed a fáradtságot, hogy felmássz erre a 221 méter magas gátra, különös kísérletet végezhetsz. Fogj egy palack vizet, majd a gát széléhez állva próbáld meg kiönteni azt. Ahelyett, hogy a víz alázuhanna a mélybe, felrepül! A korábban említett vízeséshez hasonlóan itt is az erős légáramlás okozza ezt a furcsa és látványos jelenséget.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 A Devils Tower sziklaképződmény Wyomingban

  b83cb25645940250461f0f7f09

  A Devils Tower egy olyan sziklaképződmény, ami a Black Hills hegységben található. A furcsa formájú szikla Wyoming egyik legérdekesebb látványossága. A hegymászók is imádják, ám érdekes tény, hogy még azok a hegymászók sem képesek megmászni, akik egyébként a Mount Everestet is megjárták. Bár a Devils Tower csak 368 méter magas, a meredek fala miatt egyszerűen lehetetlen feljutni a csúcsára. Ennél pedig már csak egy dolog nehezebb: a lejutás.

 6. 6 A rejtélyes út Dél-Koreában


  A dél-koreai Csedzsu-sziget egyik útja érdekes tulajdonsággal bír: a rajta eldobott palackok és üdítős dobozok ugyanis gurulnak - a vízszintes úton. A jelenség hamar népszerű lett a helyiek között, akik még egy külön táblával is jelzik, hogy hol kezdődik a gravitációs anomália.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 7. 7 A Kyaiktiyo Pagoda Mianmarban

  2effb053a1b4308b2c9455b3e6

  Ez a furcsa szikla arannyal van borítva, és látszólag bármelyik pillanatban lezuhanhat. A valóságban azonban már 2500 éve pontosan ugyanott van! A legenda szerint a szikladarabot Buddha haja tartja, ami a belsejében található.

  A szikla egyébként tényleg nincs rögzítve és bárki megpróbálhatja megmozdítani, de még az anyatermészet sem tudta. A legenda szerint csak a kiválasztott nő tudja lelökni a helyéről, ezért nők nem érhetnek hozzá.

 8. 8 A Davasko-i kő Argentínában

  davasko i ko

  A mianmari arany szikla se semmi, de ez az argentin szikla aztán minden tekintetben fittyet hány a gravitációra - legalábbis látszólag. A több, mint 300 tonnás kő több ezer éve állt egy hegyoldal szélén, megdőlve és teljesen természetellenes pózban. 1912. február 29-én aztán megtörtént az elkerülhetetlen: a Davasko-i kő lezuhant.

  Ez az esemény sokkolta a helyieket, akik ezért egy műsziklával pótolták a szívükhöz nőtt sziklát. Ez az új, ember alkotta változat csak 9 tonna, de így is rendkívül látványos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
11
18 hozzászólás, 11 pont

Szólj hozzá!

18 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Leejtő=gravitációs anomália. Hát végülis a föld gömb alakú vagyis bárhová mész legurulsz róla.
  • Igen csak mivel a gravitáció vagyis a tömegvonzás a föld közepe felè húz így mindig az ahhoz közelebbi pont fele fog minden elmozdulni ebből adódik hogy a leejtőn lefelé gurul minden 
 • Ilyen hely van Szlovákiában, Nagykurtosi járásban. Ott is felfelé  gurul minden az országúton 
 • 2. Rejtélyek háza, Oregon FaházOregonbanRejtélyek háza ...OregonRejtély ...Ház ... kalyiba ... Rejtély Kalyiba ... Oregon ...Gravity Falls ....
 • Romániaban a Cavnic  síelő pajatol 5km  van egy héj ahol az autó vagy bár mi a mi kerek formájú el gurul
 • Vácon a Naszály hegyen ha valahogy betűt az ember ( mivel működő bánya) a legenda szerint, az 5-ös csapágygolyó felfelé gurul.
 • Magyarországon a parlamentben is van anomália. Az összes pénz egyszerűen ott tűnik el. 😆😭
 • Hát nem érdekes? Milyen sokan akarnak okosnak látszani, hogy ismernek ilyen helyet, de SENKI nem írt konkrét GPS koordinátát... - Hát nem gyanús? - :-D :-D 
 • A felfelé guruló dolgok általában optikai csalódás. Az út lejtéséhez képest a mellette lévő tereptárgyak az ellenkező irányba állnak ezért úgy tűnhet, hogy a rajta lévő autó felfelé gurul
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!