HIRDETÉS

8 hely a Földön, ahol a gravitáció szabályai nem érvényesek


Köztudott, hogy a Föld bolygón azok szerint a gravitációs törvények szerint éljük az életünket, melyeket Sir Isaac Newton fedezett fel. Vannak azonban olyan különleges helyek a Földön, ahol látszólag ezek a törvények nem érvényesek, és a leállított autó például felfelé gurul a hegyen, a vízesésben lezúduló víz felfelé száll, vagy például nagyon furcsa pózban állnak bizonyos sziklák anélkül, hogy leomlanának.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál imádjuk a titokzatos helyeket, és legszívesebben mindet meg is látogatnánk, de most egyelőre be kell érnünk a róluk készült látványos fotókkal és videókkal.

 1. 1 "Fordított" vízesés Angliában


  Ez a vízesés Hayfieldtől nem messze található, bár tekintve azt a tényt, hogy a víz itt nem lefelé, hanem felfelé esik, sokkal inkább nevezhetnénk szökőkútnak, mintsem vízesésben. A fordított vízesés titka persze a szélben rejlik: a vízesés környékén ugyanis olyan erős, hogy a szél elfújja a vizet, mielőtt az földet érne.

 2. 2 Rejtélyek háza, Oregon

  Rejtelyes haz

  Van egy rejtélyes faház, amit a misztikus Oregon Vortex néven ismernek az amerikaiak. A területet, ahol a ház áll az őslakos amerikaiak csak "Tiltott földnek" nevezték, mivel úgy vélték, hogy olyan gömb alakú erőtér található itt, ami teljesen megbolygatja a valóságot.

  Hogy pontosan mi áll a háttérben, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a sík padlón is gurulnak a tárgyak, az embernek séta közben pedig olyan érzése van, mintha szédülne, szinte lehetetlen anélkül sétálni, hogy meg ne kapaszkodnánk valami falban, különben elesnénk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Az Aragac hegység útja, Örményországban


  Törökország és Örményország határában van egy hegy, ami látszólag szembe megy a fizika ma ismert szabályaival. Évente több ezer turista utazik ide, hogy szemtanúi lehessenek annak a furcsa antigravitációs jelenségnek, amihez hasonlót utoljára sci-fi filmekben láttunk. A hegy egy bizonyos pontján ugyanis ha leállítjuk az autó motorját és üresbe tesszük, az autó elkezd felfelé gurulni a hegyen.

  A közelben egyébként található egy folyó is, ami szintén felfelé folyik, ráadásul sok itt járt turista állítja, hogy a hegyen könnyebb felfelé sétálni, mint lefelé.

 4. 4 A nevadai Hoover-gát

  5ec1615a76af88ba17db4501e1

  Ha veszed a fáradtságot, hogy felmássz erre a 221 méter magas gátra, különös kísérletet végezhetsz. Fogj egy palack vizet, majd a gát széléhez állva próbáld meg kiönteni azt. Ahelyett, hogy a víz alázuhanna a mélybe, felrepül! A korábban említett vízeséshez hasonlóan itt is az erős légáramlás okozza ezt a furcsa és látványos jelenséget.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 A Devils Tower sziklaképződmény Wyomingban

  b83cb25645940250461f0f7f09

  A Devils Tower egy olyan sziklaképződmény, ami a Black Hills hegységben található. A furcsa formájú szikla Wyoming egyik legérdekesebb látványossága. A hegymászók is imádják, ám érdekes tény, hogy még azok a hegymászók sem képesek megmászni, akik egyébként a Mount Everestet is megjárták. Bár a Devils Tower csak 368 méter magas, a meredek fala miatt egyszerűen lehetetlen feljutni a csúcsára. Ennél pedig már csak egy dolog nehezebb: a lejutás.

 6. 6 A rejtélyes út Dél-Koreában


  A dél-koreai Csedzsu-sziget egyik útja érdekes tulajdonsággal bír: a rajta eldobott palackok és üdítős dobozok ugyanis gurulnak - a vízszintes úton. A jelenség hamar népszerű lett a helyiek között, akik még egy külön táblával is jelzik, hogy hol kezdődik a gravitációs anomália.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 7. 7 A Kyaiktiyo Pagoda Mianmarban

  2effb053a1b4308b2c9455b3e6

  Ez a furcsa szikla arannyal van borítva, és látszólag bármelyik pillanatban lezuhanhat. A valóságban azonban már 2500 éve pontosan ugyanott van! A legenda szerint a szikladarabot Buddha haja tartja, ami a belsejében található.

  A szikla egyébként tényleg nincs rögzítve és bárki megpróbálhatja megmozdítani, de még az anyatermészet sem tudta. A legenda szerint csak a kiválasztott nő tudja lelökni a helyéről, ezért nők nem érhetnek hozzá.

 8. 8 A Davasko-i kő Argentínában

  davasko i ko

  A mianmari arany szikla se semmi, de ez az argentin szikla aztán minden tekintetben fittyet hány a gravitációra - legalábbis látszólag. A több, mint 300 tonnás kő több ezer éve állt egy hegyoldal szélén, megdőlve és teljesen természetellenes pózban. 1912. február 29-én aztán megtörtént az elkerülhetetlen: a Davasko-i kő lezuhant.

  Ez az esemény sokkolta a helyieket, akik ezért egy műsziklával pótolták a szívükhöz nőtt sziklát. Ez az új, ember alkotta változat csak 9 tonna, de így is rendkívül látványos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
18 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!