Hogyan élt túl 6 tinédzser 1 évet egy lakatlan szigeten, és mi történt velük ezalatt

  Peter Warner kapitány épp a Csendes-óceán lakatlan szigetei között vitorlázott, amikor az egyiken valami furcsára lett figyelmes: egy vállig érő hajú fiút látott, aki sikítani próbált, majd a vízbe vetette magát. Néhány perc múlva a gyerek Warner hajójához úszott, majd nemsokkal később 5 másik kamasz is követte őt. Kiderült, hogy a kapitány olyan gyerekekre bukkant, akik egy éve harcolnak az életükért a Tongától 200 km-re fekvő Ata-szigeten.

  HIRDETÉS

  Amikor a Liked.hu-nál találkoztunk a hihetetlen történet rövid változatával, úgy döntöttünk, hogy jobban utánajárunk, és megismerkedünk ezzel az elképesztő kalanddal, ami később egyébként a világhírű „A Legyek Ura” című regényt is inspirálta.

  A tinédzserek, akik az óceánba menekültek

  Tinédzserek lakatlan szigeten

  Történetünk hősei hat 13-16 év közötti kamaszfiú. Zion, Stephen, Colo, David, Luke és Mano mind Tonga államban születtek. A fiúk a helyi bentlakásos iskolában éltek és tanultak, amikor egyszer rájöttek, hogy unják már a katolikus iskola szigorú szabályait, és kalandra vágynak. Ehhez egy ravasz menekülési tervet dolgoztak ki.

  Úgy döntöttek, hogy titokban „kölcsönvesznek” egy hajót egy helyi halásztól, majd valódi utazásra indulnak és hihetetlen kalandokat élnek át. A fiúk vizet, kókuszdiót, banánt és gázégőt is csomagoltak maguknak az útra. Hamarosan máris a Csendes-óceán hullámaiban találták magukat, az ellopott halászhajóban. Térkép és iránytű nélkül, tele lelkesedéssel.

  A srácok Fiji-re vagy Új-Zélandra szerettek volna menekülni, ám akkor még nem tudták, hogy az utazásuk nagyon rövid lesz. Sokkal rövidebb, mint szerették volna.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A felhők megvastagodtak

  Hajótörés

  Az éjszakai ég tiszta volt, az óceán nyugodt, csak a szelíd hullámok ringatták a hajót. Amikor a nap lement, az ifjú tengerészek álmodozni kezdtek jövőbeli életükről, miközben csendben nyugovóra hajtották a fejüket.

  Néhány órával később azonban a srácok szakadó esőre ébredtek. Álmukból felriadva próbálták megérteni, hogy mi történik, de túl sötét volt, alig láttak valamit. A fiúk felemelték a vitorlát, amit a szél néhány másodperc alatt darabokra tépett. Hamarosan a kormánykerék is kirepült a hajóból, a hullámok és a szél pedig végül darabokra törték a hajót.

  Iskolás gyerekek az óceánban

  Szerencsére minden gyermek túlélte a hajótörést, bár igaz, fogalmuk sem volt róla, hogy hol vannak vagy mit csináljanak. Ameddig a szemük ellátott, csak óceán volt. A srácok végül 8 napon keresztül sodródtak az óceánban.

  Maradék élelmiszerkészletük gyorsan elfogyott, a fiúk ezért megpróbáltak halászni, amikor pedig az eső esni kezdett kókuszhéjba gyűjtötték az ivóvizet, és egyenlően osztották el: egy korty reggel, egy korty este. Teljesen kimerültek voltak, mire 8 nap után végre földet láttak a láthatáron.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
19
12 hozzászólás, 19 pont

Szólj hozzá!

12 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  Olvastam Golding könyvét A legyek ura címmel, de nem tudtam, hogy igaz történet az alapja. Így lehet gyorsan felnőni, hogy saját magukra számolhattak, amíg egyedül éltek a szigeten.  
 • Nem inspirálhatta a könyvet, mert az 54-ben jelent meg, a valós eset meg később történt.
 • "A 6 tongai fiú története jól mutatja, hogy egy kis gondolkodással, a hitünk táplálásával, és kellő bátorsággal bármilyen problémát meg lehet oldani." Na ezeket a lózungokat nem szeretem. Először is: ezek a srácok farmergyerekek voltak. Egész életük földművelésből és állattenyésztésből állt. Lényegében itt is ezt csinálták, csak a szüleik nélkül. Jól mutatja az életrevalóságukat, hogy tüzet tudtak gyújtani, és meg is tartották. Ha mai Tik-Tok huszárok lettek volna, valószínűleg már a tengeren meghalnak. De mégha a szigetre el is jutottak volna, se tüzet nem bírtak volna gyújtani, se élelmiszert gyűjteni. Másodszor: SZERENCSE is kell. Bárhol az útjukon kicsit is pechesebbek lettek volna, pikk-pakk meghalnak. Plusz az is mázli volt, hogy egy hajóból észrevették őket. Úgyhogy "csak" ennyi.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!