Teljesen mindegy, hogy hány évet ültünk az iskola padban vagy mennyi könyvet olvastunk, a világ akkor is képes lesz meglepetést okozni nekünk. A legnagyobb meglepetéseket pedig néha épp a minden nap használt és fogyasztott élelmiszerek okozzák. Tudtad például, hogy a mogyoróvajból gyémántot lehet készíteni? Bizarr, nem? És ez még nem minden.
A Liked.hu-nál most olyan élelmiszerekkel kapcsolatos tényeket gyűjtöttünk össze, amiket első hallásra rendkívül nehéz elhinni, és igazából még másodikra is, pedig tényleg ez az igazság.
1 A Mountain Dew főként csak narancslé.
2 Pringles egyszer pert indított, hogy bebizonyítsa, valójában nem burgonya chipset gyártanak.
3 Amikor fügét eszel, gyakorlatilag darazsakat is eszel.
A fügéket a nőstény darazsak beporozzák, de a beporzás során elveszítik szárnyaikat. A darazsak ezután nem tudnak kijutni a fügéből, így elpusztulnak, a füge enzimjei pedig lebontják és feloldják a darazsat.
4 A tudósok képesek a mogyoróvajat gyémánttá alakítani.
5 A kelbimbó, a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a karalábé ugyanabból a növényből származik!
6 A banán, amit ma eszünk, csak egy klónja annak a gyümölcsnek, amit régen banánnak hívtak.
7 A paradicsom nem őshonos Olaszországban.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK
2 comments